Minggu, 25 Agustus 2013

Si Baju Merah

Siapa baju merah didalam bilik ko..?

Assalamualaikum...

Cerita pendek jer... tp nak cerita jugak...
Mod... kalau rase x sesuai boleh merge je mana mana....
Aku cuma nak story kisah yang baru lagi benar benar berlaku...


ceritanya.....

Antara pukul 1 - 2 pagi.. Aku ni selalu buat kerja lewat malam... sbb anak sulung aku ni selalu masuk office aku...
main main kerusi... Selagi dia x tido aku x leh buat kerja... every day aku mcm tu... pukul 10pm - 2am aku buat kerja..
paling lewat pun pukul 3am mesti dah masuk tido..

20/05/2013 - Seperti rutin harian aku... selepas anak tido org umah aku akan buatkan air 1 jug untuk aku standby masa kerja sebelum dia masuk tido...
Dia selalu masuk tido pukul 11.30 pm paling awal.... Dan seperti biasa pintu bilik home opis aku selalu buka... Selepas isteri aku masuk tido dia akan tutup semua
lampu kecuali lampu dapur..  Sedang aku buat kerja dalam pukul 1 - 2 mcm tu la... terdengar pingan pecah di rumah sebelah... Dok pot pot pok pet jinran india dok membebel... Suasana di malam itu.... X lama aku buat kerja tu.. rasa nak buang air...
aku keluar la... LALU...............
Aku terpersan sesuatu berbaju merah sedang berdiri di ruang tamu... dengan sekali pandang dan kedadan samar samar.... terus meremang bulu roma...
Aku berpaling kali ke 2... masih lagi ternampak kelibat merah seperti melarikan diri... Aku ker ruang tamu yang beberapa langkah  jer dari bilik opis aku..
Aku berdiri di ruang tamu dan terus ker sliding door yang terbuka... oohh yer rumah aku tingkat 6...
Dalam hati aku apekah yang aku nampak....????

Aku tinggalkan ruang tamu dan terus ker toilet... dalam pikiran masih dok pikir dengan bulu roma masih lagi meremang...
Masuk toliet aku terpandang cermin... pale aku dok attack kat cermin... mana tahu nampak ape kat belakang ker...
terlintas plak kat kepala otak aku... dok tengok cermin wat ape... tengok kat tingkap la...
Dalam takut takut tu buang air kepala dok tgk tingkap bilik air yang terbuke... MEMANG SAH... Aku nampak kali ke 3...
dengan slow slow naik mcm orang nak mengintai... aku nampak anak rambut sampai ke dahi jer... Aku trus ckp....." Aku dah agak dah... Mesti ada kat tingkap" terus ilang...
Bulu roma yang tgh meremang dari tadi.. makin mengembang lagi...

Ape illusion mata aku kali ni, aku pun tak tau...

aku terus save kerja... terus masuk bilik tido... tanpa tutup PC
Usap pale anak sulung ngan kedua aku... Aku berbisik... Jgn bgn lagi masa ni... Ayah nampak sesuatu...
Alhamdulillah anak aku lena tido sampai ke pagi...

Smpai skrang aku masih sembunyikan lagi kisah ni dari pengetahuan isteri aku...
Isteri aku setiap hari dirumah....

sebelum ni ade kisah ank aku...
____________________________________________________________________________________________________________________________

Lain cerita...

Anak sulung aku... 1 tahun 8 bulan
- Sejak dia pandai berceloteh skrang ni... dok berborak ngan mak dia jer skrang.. Selalu main masuk keluar bilik sorang diri...
Selalu ibu dia surh dia ambil pampers adik... atau barang barang dia.. mcm bedah dan losyen baby..
Satu hari dia ckp kat ibu dia... tak nak amik, takut katanya... hahaha ibu amik sendiri la jadinya..
Balik keje isteri bgth aku... Anak abg ni penakut.... aku gelak jer...

satu hari tu... Isteri aku ckp... dia kata hantu... sambil menagis ketakutan
Aku tak caya... mana boleh budak kecik mcm tu.. mungkin dia ckp satu...
dia pun x tahu ape tu hantu... x pernah kite tgk citer hantu... mane la dia tahu...

Pada hari cuti...
isteri aku masak... aku nak pakai kan anak  pamper no 2... aku suruh kakaknye amik pampers...
dia lari keluar bilik terus nangis... mcm kene kejar sesuatu.. Aku tanya napa... tu tu tu.... sambil jari telunjuk sedang menunjuk...
Aku ckp la satu... hahaha... terus dukung dia bawa masuk bilik amik pampers anak.. Dia ckp  han......tu.... jari dok tunjuk bilik sederhana besar...
sebutir plak tu dia ckap... hish budak ni.. pandai dia plak dari aku...

isteri pun ckp kat aku... Tu la... sy ckp x nak caya....




Sumber

0 komentar:

Posting Komentar

Blog Archive