Minggu, 28 Juli 2013

Seram! Misteri Gua Mirip Wajah ManusiaSebuah gua berbentuk tengkorak manusia telah dijumpai dan ramai penyelam yang telah mati di situ akibat banyak sebab.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seram! Misteri Gua Mirip Wajah Manusia | Beranikah anda memasuki gua pelik mirip tengkorak manusia? Gua di kuari Hodge Close ini dikatakan gua ngeri di Britain. Sinonim dengan rupa dan bentuknya, gua pelik di tasik kuari terbengkalai berhampiran Coniston, Cumbria, juga dipercayai berbahaya kerana telah menelan nyawa beberapa penyelam.Kolam tersebut mencapai kedalaman 25 meter dan mempunyai terowong sepanjang dua meter persegi. Tempat pelik yang popular di kalangan penyelam itu difahamkan menelan sekurang-kurangnya tiga nyawa sehingga tahun lalu.
 Jurugambar, Peter Bardsley memberitahu, mangsa-mangsa yang terbunuh di situ menemui ajal di dalam terowong yang dipenuhi air selain menyebabkan mereka terjgelincir ke bawah. “Saya hanya sedar rekfleksi imej tengkorak ini sewaktu menghasilkan gambar selepas pulang dari menyelam,” kata Bardsley.
 Melayukini.net – Gua misteri mirip wajah tengkorak manusia itu hanya boleh dilihat jika tasik di hadapannya tenang dan membuat refleksi kepada bentuk gua tersebut. Ingatlah, tiada apa yang mudarat kecuali dizinkan oleh Allah. Berpeganglah pada akidah Islam dan janganlah takut sesuatu selain dari Allah. Bahaya tuh…


Sumber Dipetik Dari: Kedah2u | Koleksi Berita Informasi Melayukini.net

0 komentar:

Posting Komentar

Blog Archive