Minggu, 30 September 2012

Sophie Paris for Shopaholic!

As Salam semua

Ini post tertunda. Lebih kurang 2 minggu jugak aku tunda. Insya-Allah lepas ni dah takde dah tunda-tunda. Ada kelapangan, laju je aku kasi up entry. 

Last two weeks, aku berkesempatan ke butik Sophie Paris dekat PJ. Agak tersorok jugak butik dia. Bersebelahan Menara AmCorp. Well, macam korang... this is my first time dengar brand ni. Tapi, jangan down-grade dulu. Tak kenal maka tak cinta kan. 


Butik dia sangat cantik ye sayang-sayang kaki shopping semua! Sangat awesome, sampai kau rasa kau tengah shopping dekat Kota Paris! Wow!!!! Tak caya? Meh aku tunjuk sikit.






Yes, pilihan bag dekat sini sangat banyak dan menawan qalabu ye. Jangan risau, harganya berpatutan. Design pulak memang trendy. Rambang mata aku dibuatnya. Untuk pengetahuan, SP ni menjual pelbagai jenis aksesori lelaki dan perempuan. Beg tangan, tudung, dompet, baju, shawl, jam tangan, beauty product dan banyak lagi. Korang boleh usha page dorang disini





Haaa terliur tak? Tergoda mengada-ngada tak? Baru dapat gaji kan? Poket penuh kan? Bukan korang je rambang mata, aku sekali meroyan masuk situ. Pegang itu nak. Pegang ini nak. Haish pakal je, duit tak berapa nak meriah. Kalau tak dah borong dah... hehehehe. 

beauty product.
yang tiub warna oren tu, mask. sangat best dipakai. nanti ada masa aku review lah.

ini aku rembat. harga RM 98. 


Memang puas hati beli barang dekat situ. Feeling lah sekejap macam dekat Paris kan. Nanti ingat bila-bila nak try beli perfume dia. Macam best je. Wangi pun boleh tahan.... kumpul duit dulu.


p/s: shopaholic, try this ok!


Sabtu, 29 September 2012

Gampang. #UM Mock Trial 2012

As Salam semua

FESKUM, Festival Konvokesyen UM bakal berlangsung minggu depan. Yeah, semua orang tengah excited. Lagi-lagi bakal graduan. Tapi bagi aku, excitednya FESKUM adalah disebabkan MOCK TRIAL. Yeap, MOCK TRIAL.

Eh, tak tahu MOCK TRIAL tu apa? To be simple, ia adalah sebuah pementasan perbicaraan dalam mahkamah yang memaparkan kronologi sesebuah kes. Tapi yang syok bukan dalam keadaan serius. Dalam keadaan yang super duper lawak!  Sepatah kata Matthew, Head of Publicity MT2012 adalah 

"Tujuan Mock Trial ni dipersembahkan adalah untuk memperkenalkan prosedur dan cara sebuah perbicaraan kes dijalankan di mahkamah, di samping menghiburkan hati para penonton. Kitorang menggunakan cara yang santai dan lawak untuk mendedahkan proses mahkamah dan kehakiman kepada khalayak ramai demi merakyatkan undang-undang."

Tiap-tiap tahun, kalau FESKUM memang event ni lah yang menjadi Hot Seats. Kes yang dipaparkan sangat-sangat menarik, mengujakan dan penuh dengan kejutan. Kiranya macam korang tengok Live show untuk sebuah kes penyiasatan. 




2012, dengan tajuk GAMPANG, UM Mock Trial memaparkan sebuah kisah berkisar....



Seorang doktor telah dituduh melakukan satu pembunuhan kejam terhadap seorang wanita yang sedang mengandung 5 bulan. Hasil bedah siasat, mangsa dipercayai mati kerana kehilangan terlalu banyak darah akibat daripada, tikaman di tekak dan ditambah pula dengan belahan di bahagian perut berkepanjangan 10 cm, dengan menggunakan objek tajamMayat mangsa pula ditemui disuatu kawasan lain, iaitu ditanam dalam tong dipenuhi dengan simen di Lot 7 kawasan pembinaan perumahan Budu Residence yang dimiliki oleh Puncak Moh Besa Berhad. Disamping itu terdapat beberapa calaran dan kelaran di bahagian muka dan bahu mangsa hasil daripada bedah siasat yang sama.Bayi didalam kandungan mangsa dipercayai telah dikeluarkan dan direntap dengan kuat dari rahim mangsa, dan dipercayai dipotong dadu serta dikisar dengan menggunakan pengisar berkuasa tinggi berjenama Toyoshita yang ditemui di dalam makmal 7 aras 6 Hospital Karamsya, Ulu Kerang, Kuala Lumpur.


Haaaa... apa korang rasa??? Seram tak seram tak? Tu baru sikit tu. Kang kalau bubuh banyak-banyak ada yang tak tidur malam. Nak tahu lebih lanjut, kena datang sendiri saksikan UM Mock Trial 2012.


Well, maybe ada yang tertanya-tanya, sedap sangat ke Mock Trial UM ni??? Sabar-sabar, ni meh aku tunjuk ni. Bukan calang-calang orang tau peminat kami. Selalu korang yang minat dia kan, la ni dia minat UM Mock Trial jugak tau!


Nak datang? Silakan....untuk apa pertanyaan mengenai tiket korang boleh call dua nombor di bawah ni. Atas permintaan ramai, mereka sediakan 48 Hot Seats ye... Nampak tak nampak tak, macam goreng pisang panas ye tiket mock habis terjual! 



Tak dapat datang? Tiket habis? Don't worry... Show us your support dan dapatkan t-shirt ini.... Style sangat! 

Aku pulak yang exited. UM Mock Trial memang tak pernah menghampakan aku. Yang pasti GAMPANG akan menggegarkan malam-malam anda!



p/s: Tahun ni Hamis Jalikha datang tau.....



Jumat, 28 September 2012

Palsu

As Salam semua

Tak sangka pulak aku rupanya kes yang aku kena tu, bukan aku sorang. Rupanya ramai lagi blogger yang seangkatan yang turut ditampar. Sapa tak panas hati kan kalau blog milik kau, yang menjadi sumber inspirasi, diari luahan suka duka hati kau orang kutuk. Kalau kutuk senyap-senyap atau personal takpe. Ini kutuk terang-terang. 

Actually, aku ada terfikir jugak memang sahih ke budak tu yang tulis comment macam tu kat blog aku? Ye lah kan, hati manusia mana sama. Sedangkan rambut jugak lain kaler. Tapi tu lah... terlajak perahu boleh undur, terlajak kata badan merana.

Akhirnya, sangkaan aku tepat belaka....

The owner of the blog buat kenyataan yang menafikan komen yang diberikan di shoutbox aku semalam bukan dia punya.... SILA BACA SINI

So, kalau dah dia kata bukan dia.... aku pun takde masalah nak maafkan. Sebab bukan dia kan dia kata.  Tak kan aku nak cakap tuduh mati-mati kata dia yang buat. Tak tahulah, jembalang mana yang dah advanced pandai guna internet dan berblogwalk bagai... 

To Tyrra, kalau itu bukan awak, akak syukur sangat-sangat. Akak pun mintak maaf, since I'm a lil bit harsh with you dear. Ye lah, kalau awak di tempat akak pun akak rasa awak melenting kan... so sama-samalah kita mintak maaf. Kita doakanlah orang yang buat pedajal kat nama awak tu berhenti dan mintak maaf pada awak!

and finally....


To that haters yang penakut lagi pengecut....

You are NOTHING for me and please STOP you super duper silly comment!




Terima kasih ;)



p/s: Case closed! 

Rabu, 26 September 2012

Ditampar

As Salam semua

Mula-mula niat di hati aku nak update pasal benda yang baik-baik. Yang menyenangkan hati malahan menenangkan jiwa. Tapi tu lah, memang wujud orang yang tak boleh tengok orang lain senang. Kalau korang perasan, quiet long jugak aku tak update blog dan beronline. Keterbatasan WiFi membantutkan segalanya. Than, hari ni aku baru nak online dan update blog since I've bought something to make my life more easy suddenly someone post this at my blog...



Well, what do you think? Hurmmmm.... marah? Sedih? Suka? Bangga? Geram? Tak pelah. Itu opinion dia. Masing-masing ada pendapat sendiri kan. Nak suka atau tak suka, itu semua pilihan dia. Mungkin di mata dia, blog aku sebegitu. Tapi di mata aku, blog yang buruk ni dah cukup membanggakan aku. 

Cuma, aku rasa Tyrra kena belajar sikit lagi. Belajar skill untuk menegur tapi tak menyakitkan hati orang lain. Belajar macam mana nak jaga maruah dan nama baik orang lain. Yang paling penting, belajar macam mana nak hormat perasaan orang lain. Sebab dalam dunia ni, memang kita diberi pilihan untuk suka atau tidak sesuatu perkara, tapi kita takde pilihan dalam menjaga perasaan orang lain. Suka atau tidak, jangan sekali-kali mengguris hati orang lain. 

Tapi takpelah, maybe blog Tyrra cantik. Jom usha blog dia kat sini.




p/s: For my dear Tyrra, thanks a lot for your compliments. I will consider it soon! ;) 




Kamis, 20 September 2012

U-KISS Stop Girl English Translation Lyrics


Boy group U-KISS has returned with their comeback track “Stop Girl“. The group released their 7th mini-album ‘STOP GIRL‘ recently after their pre-release “Cinderella”. 

U-KISS Stop Girl English Translation Lyrics


Yeah (x7)
Oh, I’ll be honest with you
This really isn’t over – no more, I’m so tired
Oh, I’ll wait a little so please don’t cry
Time is ticking and the tears in your eyes tellin’ me goodbye
* Some days, I’ll regret it, some days, I’ll cry
Today’s the day that I’ll be flyin’ away yeah
I’ll give everything for you, I’ll love for you
And now my heart is depleted but why are you…
** Stop girl, in the name of love
Stop girl, in the name of love Eh Eh
Stop girl, in the name of love
I know this isn’t a dream, I know your love isn’t real
Yeah (x4)
And I know that this isn’t love
But we’re not playing some game
You know this too
* Repeat
** Repeat
Now Stop – Now stop with this relationship – we only call each other at night out of obligation
All we say is “Good night” that’s it, there’s nothing else to know in our sad relationship
STOP – Sometimes you come on TV – watching you laugh as if nothing’s wrong makes me wanna throw up
You pretend to be different from me, pretend not to know anything, you always pretend to be cool, now just stop
Stop girl, in the name of love
You know that we love each other
Stop girl in the name of love Eh Eh
Stop girl in the name of love
I know this isn’t a dream, I know your love isn’t real
I know that you are struggling too
But we still can’t live without each other
I know this isn’t a dream, I know your love isn’t real
Stop girl, in the name of love

Senin, 17 September 2012

Classic JYP, Wooyoung, Taecyeon, Suzy English Translation Lyrics

Classic JYP, Wooyoung (2PM), Taecyeon (2PM), Suzy (miss A) English Translation Lyrics


Some things are timeless
Classic
The things that don’t change even when time passes
Are my eyes and my heart that flutter whenever I see you
The nervous excitement that I felt when I first met you
Is still the same for me – it’s true
Every time our eyes meet, every time I hear your voice
I can feel happiness that can’t be hidden wash over me
Whenever I hold your hand, whenever I hold you in my arms
It makes me go back to the first feelings I had for you
* Our classic love
Like classic music that we listen to
Even when time passes, it doesn’t change
You and my classic love
Like classic movies that we watch
I look and look at you but I keep missing you – it’s classic
From the day you appeared before me
Every part of my life has slowly changed baby
Forever in my eyes, I see you
Forever in your eyes, you see me
I know very well that this is how it is
* Repeat
My love listen, I didn’t believe in eternal love
But at some point, the need for you to become my wife kept forming
I want to watch the sun rise with you
Every one is shocked at my behavior
It’s timeless just like plastic
It’ll never change cuz it’s classic
* Repeat

Kucing & Kuman

As Salam semua


Nak share sesuatu yang sangat menarik pasal kucing. Nampak gaya macam aku busy sikit kan, so aku copy paste je lah. Tapi, serius...faktanya memang best! 


Nabi menekankan di dalam beberapa hadisnya bahawa kucing itu tidaklah najis. Malah diperbolehkan untuk berwudhuk menggunakan air bekas minuman kucing.

Kenapa Rasulullah SAW berani mengatakan bahawa kucing tidak menjadi najis kepada manusia? Persoalannya, bagaimana Nabi mengetahui badan kucing tidak mempunyai najis? 


Jawapannya, kulit kucing mempunyai otot-otot yang berfungsi untuk melawan sel bakteria.

Otot kucing juga dapat menyesuaikan diri dengan sentuhan otot manusia. Pada permukaan lidah kucing pula dilapisi oleh berbagai benjolan kecil yang runcing, benjolan ini berbentuk bengkok mengucup seperti kikir atau gergaji. Bentuk ini sangat berguna untuk membersihkan kulit.

Ketika kucing minum, tidak ada setitis pun air yang akan jatuh dari lidahnya. Sedangkan lidah kucing sendiri merupakan alat pembersih yang paling canggih, permukaannya yang kasar boleh membuang bulu-bulu mati dan membersihkan bulu-bulu yang tersisa di badannya.

Kajian Yang Dijalankan

Telah dilakukan berbagai penyelidikan terhadap kucing mengikut pelbagai perbezaan usia, posisi kulit, punggung, bahagian dalam tapak kaki, bibir, dan ekor. Pada bahagian-bahagian tersebut dilakukan pengambilan sampel melalui usapan. Di samping itu, kuman juga diletakkan pada bahagian-bahagian tertentu. Diambil juga cairan khusus (air liur) yang berada pada dinding dalam mulut dan lidahnya.

Hasil yang didapati selepas ujikaji adalah:

1. Hasil yang diambil dari kulit luar tidak mempunyai kuman, meskipun dilakukan berulang kali.

2. Tempat yang kuman sengaja diletakkan menunjukkan hasil negatif sekitar 80% (20% mempunyai kuman), jika dilihat dari air liurnya. Ini menunjukkan kucing dapat melawan kuman yang diberikan kepadanya.

3. Cairan yang diambil dari permukaan lidah juga menunjukkan ketidak hadiran kuman.

4. Hanya sekali kuman dijumpai semasa proses penyelidikan. Kuman ini termasuk dalam kumpulan kuman yang dianggap sebagai kuman biasa yang selalunya membiak dalam tubuh manusia dalam jumlah yang kecil seperti enterobacter, streptococcus, dan staphylococcus. Jumlahnya kurang dan membiak dalam lingkungan 50 ribu pertumbuhan.

5. Kajian tidak menemui jenis kuman yang beragam dan berbahaya. Perbagai sumber yang dipercayai dan hasil penyelidikan laboratorium menyimpulkan bahawa kucing tidak mempunyai kuman dan mikrobakteria. Air liurnya bersih dan boleh membersihkan seluruh badannya.

Ulasan para doktor yang bergiat dalam bidang kuman, Dr. George Maqshud, ketua laboratorium di Klinik Haiwan Baitharah, jarang sekali ditemui kehadiran kuman pada lidah kucing. Jika mempunyai kuman, itu menunjukkan kucing itu akan atau sedang sakit.

Selain itu, Dr. Gen Gustafsirl menemui kuman yang banyak pada anjing, manusia 25% dari anjing, kucing mempunyai separuh kuman dari manusia. Doktor haiwan di klinik haiwan Damaskus, Said Rafah menegaskan bahawa kucing mempunyai peranti pembersih yang bernama lysozyme.

Kucing tidak menyukai air kerana air merupakan tempat yang sangat subur dalam pertumbuhan bakteria. Kucing juga sangat menjaga kestabilan suhu tubuhnya.

Jika diperhatiakan, kucing tidak banyak berjemur dan tidak suka mendekati air. Tujuannya agar bakteria tidak berpindah kepadanya. Inilah yang menjadi faktor yang membuatkan kuman tidak ada pada tubuh kucing.

Disebabkan itu, ada sesetengah pengamal perubatan menggunakan  kucing untuk menjilat bahagian-bahagian luka pada tubuh manusia kerana kuman dapat dikurangkan dan cepat menyembuhkan luka tersebut. 



p/s 1: Subhanallah. Sebab tu kucing kesayangan Rasulullah. Aku rindu Glory TT_____TT

p/s 2: Tapi najis kucing ada kuman ye...jangan diambil mudah pulak! 




G-Dragon CRAYON English Translation Lyrics


G-Dragon CRAYON English Translation Lyrics

GET YOUR CRAYON
GET YOUR CRAYON
Head, shoulders, knees and toes
Swag check swag check
Head, shoulders, knees and toes
Swag check swag check
I’m still second to none yes I’m a pretty boy
I fly around, so fly, I’m a delinquent boy
Mon, Tues, Wed, Thurs, Fri, Sat, Sun – I’m busy, I’m a bad oppa, bad boy
I’m a G to the D Gold N Diamonds boy
Who says I’m not? U know I beez that
The DJ of the day, I’ll be Chuli, you be Miae^
Hey lady, hey lady, I’m the innocent Jiyong
Look here cutie, your boyfriend is jimotmi^^
You resemble my ideal girl so give me some
Kim Tae Hee and Kim Hee Sun oh my god Jeon Ji Hyun
* Why so serious?
Get your crayon Get your crayon
Get your cray Get your crayon
Get your crayon Get your crayon
Get your cray Get your
Why so serious?
Come on girls Come on boys Come on come on
Get your crayon crayon
Come on girls Come on boys Come on come on
Get your crayon crayon
Head, shoulders, knees and toes – swag
My credit card is black, slide it through infinitely
This song is like crack, have it on infinite repeat
For those who lost their senses, I’m a persimmon tree^^^
I have pride that won’t back down in front of snobby people
Anybody and everybody, without bias, CRAYON
Whether you’re a hot shot or a nobdy, without discrimination, CRAYON
One, two, three, four, back and forth, turn it round
Calmy, slow it down, if you’re bored, run a bit faster
Seoul, Daejeon, Daegu, Busan, as you clap your hands
And sing this song, have fun and dance together
Ringa ringa ring, change your partner
Head, shoulders, knees and toes, knees and toes, shake your body ROCK
* Repeat
Come on girls Come on boys
Come on Come on Come on Come on
Come on girls Come on boys
Come on Come on Come on Come on
Head, shoulders, knees and toes – swag

Jumat, 14 September 2012

Jadual Suku Akhir Piala Malaysia 2012

Selepas peringkat kumpulan, saingan Piala Malaysia diteruskan dengan peringkat suku akhir. Sebanyak lapan pasukan berjaya layak ke peringkat ini selepas berjaya menduduki ditempat teratas dan kedua di dalam kumpulan masing-masing.

Berikut adalah Jadual terkini Piala Malaysia 2012

Suku Akhir 1 - Jumaat,28.09.2012:
Pahang vs LionsXII
Felda United vs Kelantan
ATM vs Negeri Sembilan
Johor FC vs Selangor

Peringkat Suku Akhir 2 - Jumaat,05.10.2012:
LionsXII vs Pahang
Kelantan vs Felda United
Negeri Sembilan vs ATM
Selangor vs Johor FC

Secret Poison English Translation Lyrics


Kumpulan kpop dari Korea, Secret kembali dengar lagunya yang terbaru Poison.
Secret Poison English Translation Lyrics
* You are my poison you are my poison
You filter into me, you dig into me, I can’t escape
You are my poison you are my poison
You break me down, throw me down, I can’t do anything
I don’t know why I’m doing this even though I know I shouldn’t
Oh oh oh oh oh oh oh, I keep thinking of you
I think my mind has gone crazy because of your fatal attraction
Oh oh oh oh oh oh oh, even though I know I’ll get hurt
** Crazy crazy crazy love
Listen listen crazy love
I go crazy, I go crazy for you
My heart is stopping oh
Crazy crazy crazy Love
Listen listen crazy Love
Wake up, now wake up
It’s already too late
* Repeat
Gotta be gotta be gotta be your poison
Gotta be gotta be gotta be your poison
Hit me – the dice has been thrown and I have already become a little addicted to you
Why do you shake me up like this, why do you play with me
I try so hard to escape but your love is spreading over me
Oh oh oh oh oh oh oh, I am imprisoned by you
** Repeat
* Repeat
Gotta be gotta be gotta be your poison
Gotta be gotta be gotta be your poison
Your love that has opened my eyes is irreplaceable
I feel so alive
Huh! I threw away all my pride though my clinginess is ridiculous
This love has no antidote, you’re a person who I can’t even bargain with
* Repeat

Rabu, 12 September 2012

BTOB Wow English Translation Lyrics

BTOB Wow English Translation Lyrics


BTOB Back again
BTOB Change the game
BTOB Get your swag
In just one moment, I got the feeling
The moment I saw you, I was hooked
What do I do? What do I do?
Just like the typical main character in a drama
I boldly approached you
Red lipstick, black stockings
A single rose – your eyes call me
Tonight, right here, just us two
Our own party oh party tonight
(Put’em up Put’em up Put’em up Yo!)
* Your level is different, it’s different – the air around you is different, I like it, I like it
Something’s different about you – the air around you is different, I like it, I like it
** Don’t break oh eh oh eh oh Okay oh eh oh eh oh Play Don’t break
Don’t break oh eh oh eh oh Okay oh eh oh eh oh Play Don’t break
(Put’em up Put’em up Put’em up Yo!)
1,2 Step dirty dirty beat, trust your body to the rhythm
Groove it! Groove it! Groove it! Groove it!
I will meet you outside once more
Get it! Get it! Get it! Get it!
Thick eyeliner, an electrifying s-line
A luscious fruit – you call out to me
From your head to your toes, you are hot – just us two
Our own party oh party tonight
(Put’em up Put’em up Put’em up Yo!)
* Repeat
I saw her and say hey! Follow me, inside, outside, I’m the center of all hot issues
If you fall for the wrong one, you’ll lose your mind
But I have changed myself in order to suit her
Hey Hey Movin’ Movin’ Hey Hey Movin’ mountain
Again tonight, my mouth can’t stay still
So I can make her lose her mind too – say hey ya
* Repeat
** Repeat
Her level is different, it’s different, wow

Super Junior K.R.Y Loving You English Translation Lyrics

Super Junior K.R.Y Loving You English Translation Lyrics


I’m on my way to meet you with a single rose in my hands girl
If you see me, you’ll smile but you’re probably used to everything (now you)
I’m sorry again for being so late
Now I will tell you
* Baby everyday you make – stay by my side
I promise that your love is a more precious gift than anything in the world
Yes I do I can’ t stop loving you (loving you oh loving you)
You may say that I changed but I’m always standing in that place (I’m always there)
I’m thankful for the warm sunlight that embraces my awkwardness, oh girl
I’m sorry again for being so late
Now I will tell you
* Repeat
** Baby everyday you make – stay by my side
For me, it’s only you more than anything else in the world – I’m here with you alone
Yes I do I can’ t stop loving you
Now I want to tell you
I love you forever
* Repeat
** Repeat

Selasa, 11 September 2012

Sekelip Mata

As Salam semua

Macam mana ye nak mulakan ayat ni. Alahai, bila hati dah terlalu gembira, otak aku macam tak berfungsi pulak nak mengarang ayat. Kehkehkeh. Dia macam brain freeze sekejap. Yang paling penting dari tadi aku tak lepas ucapkan syukur Alhamdulillah. 


Memang tak terduga dan tak tersangka lah. Aku bersyukur sangat. Dengan sekali cuba, berjaya. Sebelum aku cuba tu, memang dalam hati dah niatkan untuk mak dan ayah. Mungkin agaknya urusan aku dipermudahkan sebab niat gitu. Sebab kalau ikut logik akal macam mustahil untuk semudah itu. Itulah kuasa doa mak dan ayah kan... Alhamdulillah.

Menangis aku terharu. Sungguh besar kuasa Allah. Sungguh segalanya dipermudahkan. Amin.




p/s: Ya Rabb, hidup dan matiku mengharap redha-Mu Ya Rabb, demi mak dan ayah, apa jua aku sanggup lakukan. Kau permudahkanlah urusan hidupku, kau bimbinglah aku dan aku redha dengan ketetapan-Mu Allah! 





Senin, 10 September 2012

FT Island I Wish English Translation Lyrics

Kumpulan band Korea, FT Island mengeluarkan album terbaru mereka iaitu Five Treasure Box. I Wish antara lagu yang terkandung didalam Album mereka.

FT Island I Wish English Translation Lyrics


You’re so pretty, I want you
You’re so nice, I want you
I usually don’t look at girls but why am I acting this way, like a fool?
Every single day, I only think of you
Even when I close my eyes, I only think of you
Each time I see you, my heart trembles and I can’t breathe
* Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh my love
I wish your love was me uh uh uh uh uh uh
Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh, love me
I don’t wanna be alone anymore uh uh uh I love you
Even when I’m meeting someone else, I only see you
Even when I’m thinking about something else, I only see you
Even when I see someone else, I have no interest
Why am I acting this way, like a fool?
I guess it’s love – I can’t catch a wink of sleep
I guess I love you – I keep thinking of you
When I meet you, I get happy like a kid
* Repeat
I love you, love me – believe me, believe me
I can do anything for you uh uh uh
No matter how much you try to find someone special
No matter how much you try to find someone like me, there won’t be anyone else
Can you see my heart? Can you hear my heart?
Please accept my pure love oh
I’m here, waiting and waiting for you
I only love you alone
Baby, I wish it was you, I wish it was so
Love me love me, oh look at me
I wish my other half was you uh uh uh uh uh uh
Baby, I wish it was you, I wish it was so
Love me love me, oh I love you
If it’s not you, I don’t wanna be in love uh uh uh I love you
Baby, I wish it was me, I wish it was so
Lonely lonely oh, love me
I don’t wanna be alone anymore uh uh uh I love you

Minggu, 09 September 2012

Zyraroxx Bikin Follower Datang Bertubi-Tubi

As Salam semua

Selamat sudah aku pulang ke kampus. Penat. Jangan cerita. Tambah pulak ada insiden-insiden tak terduga dan mengejutkan buat aku hilang fokus dan kus semangat sekejap. Takpelah, nanti senang-senang aku ceritalah, peram dulu kasi naik bau. Muahaahah! Itulah tensionnya dunia realiti. 

Back to fantasy, I mean here, my virtual life. 



Aku tengok eh ramai je yang join segmen Zyraroxx ni. Aku memang suka blog dia ni. Sebab blog dia comel dengan dudel dudel emo dia. Yes secantik orangnya lah. So, since ramai mengajak aku join segmen dia buat ni, apa salah aku turut serta kan sebagai tanda sokongan dan menambah kenalan. Ecewah, ayat macam retis lah pulak. Phuii lah! 


Last but not least, bagi memenuhi permintaan terakhir Zyra, kena lekatkan jumlah follower sekarang. Eh Alhamdulillah ada 2554 orang yang sayang kita lah. Eh, tapi mesti ramai lagi kan. Tapi yang 2554 ni kira gentleman lah, berani tunjuk sayang kita depan-depan. Kehkehkeh. Poyonya ayat gua! 



So, itu aje. Sekian. Salam kenal ye. 



p/s: Ni nak pegi jalan blog semua yang join. Eh, rajin pulak aku malam ni. 



Jumat, 07 September 2012

Jessica SNSD Heart Road English Translation Lyrics


Jessica has lent her voice for KBS1 historical drama, ‘The Great King’s Dream‘.

Jessica SNSD Heart Road English Translation Lyrics

In the faraway sky, there is only one sun
As it rides in the clouds, my heart’s way is only one as well
When the sun sets, this longing travels faster than the wind
And it paces the empty sky and returns
I couldn’t turn my sad footsteps back
So I left behind a single star of tears
I call out to you as much as it reaches the sky
I draw out my heart, that is as deep as the ocean
If a single whisk of wind is to stay for a bit before leaving
Please tell my beloved about me
If a single whisk of wind is to stay, is to stay
I call out to you as much as it reaches the sky
I draw out my heart, that is as deep as the ocean
If a single whisk of wind is to stay for a bit before leaving
Please tell my beloved about me
Time, you will know where the place is that I will meet my beloved
If our fates will be crossed, someday, far ahead, please tell my beloved about my heart
If our fates will be crossed, someday, far ahead, please tell my beloved about my heart

Block B Your Umbrella English Translation Lyrics

Block B have lent their voices for the track titled “Your Umbrella“, a fun and enjoyable tune that seems to fit the atmosphere of the sitcom perfectly. 

 Block B Your Umbrella English Translation Lyrics


* You can just love me baby
Promise me that until the moment you can’t see the end,
Only one thing, only us two, only this love will forever be protected
I promise you girl
The only thing that makes my heart react is you
Waking up every morning with you-
I pray everyday that it becomes a reality
As I lean on your small shoulders
I want to beautifully create my life
You silently come into my small heart
Only this love can come to me, forever all for you
Swear to me forever
** Just love me baby, let’s be together
I will give my everything to you
Even in this falling rain, be my umbrella baby
You can just love me baby
Promise me that until the moment you can’t see the end,
Only one thing, only us two, only this love will never change
*** Before, we were strangers
Now, we have our own love
With the three dazzling words of “I. Love. You”
The words “I. Love. You” – I’ll give it all to you
The definition of “beautiful” is you
I thank the heavens for allowing us
To look at not a different place but the same place
I’ll be your partner to escort you to a land of dreams, just follow me
You dazzled as you came to me like the shining sun
You warmly came to me and hugged me – all for you
Swear to me forever
** Repeat
* Repeat
*** Repeat
(I love you) I’ll give it all to you
(I love you) I’ll give it all to you
(I love you) I’ll give it all to you

Niat Di Hati Nak Tolong Orang Melayu, Tapi...

As Salam semua

Panas berapi. Malas nak cakap banyak, makin banyak aku cakap bukan semua settel, makin serabut makin naik darah aku. 

Baju raya akak aku dihantar dekat satu tailor ni lebih kurang 2 minggu sebelum raya. FYI, ni tailor yang pertama kali akak aku try since the Chinese lady, our best tailor sebelum ni dah jatuh sakit.  Memang dah tau tak kan siap masa hari raya. Jadi, masa hari hantar tu the tailor said 2 weeks after raya dah boleh ambil baju tu. Akak aku ni pun terus lah balik tanpa tengok semula kad tempahan tu. Dah tailor tu cakap 2weeks after raya kan. Dia pun memang tak rancang baju tu untuk baju raya. 

Sekarang ni dah masuk minggu ketiga hari raya. Memang sengaja aku ambil lambat sikit sebab minggu kedua raya tu aku sibuk sangat. Akak aku dah lama balik KL, esok turn aku pulak. Aku akan bawak sekali baju dia tu esok. Sesampainya aku kat kedai tailor tu...

Aku: Kak, baju ni dah siap kan?
Tailor: Hmmmm eh belum siap lagi ni, ikut tarikh lah. Kan 31 September?
Aku: Ha? 31 September? Tapi kakak saya cakap, akak suruh amek 2 minggu lepas raya. Ni dah masuk 3 minggu raya. Tak kan belum siap kak?
Tailor: Belum. Kita buat ikut tarikh, lagi 2-3 hari nak amek barulah kita buat. Ikut turn. *muka kerek*
Aku: Saya rasa akak yang salah, mungkin akak nak tulis 31 Ogos agaknya. 
Tailor: Taklah, mana ada. Awak yang salah. Memang akak janji dengan akak awak 31 September ameknya. *sambil mata dah besar-besar. Bajet nak takutkan aku lah!*

 *macam ada tak kena lah. Hmmmm fikir jap sambil belek-belek kad tempahan. GOTCHA!!!*

Aku: Akak, memang sah akak salah! 
Tailor: Apasal pulak?
Aku: Dalam sejarah dan sepanjang saya hidup tak pernah ada 31 September. Bulan sembilan ada 30 hari je kak. So, maknanya memang akak nak tulis 31/8 tapi akak tersalah tulis jadi 31/9. Jadi, saya betullah. Walaupun saya tak tengok kad tempahan ni, akak sendiri janji 2 minggu lepas raya maksudnya 31/8. Ni pun saya dah lewatkan seminggu dari yang sepatutnya. *win!*
Tailor: *belek-belek kad sambil buat muka bengang* Kalau macam tu, esok awak ambil lah baju ni. Akak siapkan hari ni. 
Aku: Takpelah kak. Esok saya dah balik KL. Lagipun saya rasa kalau sehari akak mesti tak siap jugak sebab akak kan perlukan 2 bulan untuk siap sepasang baju kurung biasa. Kalau dalam masa sehari akak boleh buat, hmmmm nanti mesti tak senonoh jadinya. Tak nak lah saya tambah masalah. Saya decide nak amek balik kain ni.
Tailor: Tak nak sudahlah! Nah ni kain awak. *sambil campak plastik kain depan aku. jilake!*

 Sambil aku berjalan keluar kedai saje aku cakap kuat-kuat. 

Aku: Sedih dengan perangai peniaga Melayu. Tak reti diuntung. Kita nak tolong dia tapi biadap dengan customer. Memang tak majulah jawapnya! 

more than 2 months diperlukan untuk sepasang baju kurung!
EPIC FAIL. 

Terus aku tinggal, masuk dalam kereta. Chow!

Sumpah, mati hidup balik tak nak pergi tailor tu lagi. Ingat kita ni bodoh ke. Aku tak marah sangat kalau dia tersilap tulis atau baju tu tak siap lagi. Aku faham dengan keterbatasan tailor yang memang tak cukup tangan nak menjahit baju lagi-lagi di musim perayaan, tapi tolonglah tolonglah jaga hati dan perasaan customer anda. Aku tak pernah berharap untuk dilayan seperti King, tapi layanlah aku seperti manusia yang membantu kau dalam menambah sumber rezeki. 

Aku perasan, ni lah kelemahan orang Melayu dalam bab berniaga. Budi bahasa dan layanan tak diletakkan di tempat yang tinggi. Macam mana nak maju? Sedangkan kepuasan pelanggan itu bergantung besar kepada layanan peniaga kepada pelanggan. Jangan ikut mood sendiri aje. Kepala angin dia je diturutkan, habis kita ni pelanggan diketepikan. 

Bila kita buat kat bangsa lain kata orang Melayu tapi tak nak tolong Melayu. Macam mana nak tolong kalau diri sendiri yang buat customer lari? Fikirkan lah ye....




p/s: Kesian akak aku.... dah feeling-feeling nak pakai baju baru!



Hari-Hari Terakhir

As Salam

Jumaat. The final day. 

The last day I'm home.

Okeh, cuti semester dah habis. Yes, sedih. Sedih sangat. Aku bukan sedih sebab tak dapat makan best-best, tak dapat jadi princess lagi, tapi sedih sebab satu - tinggalkan mak, ayah dan mama (makcik yang jaga aku since baby) dua- tinggalkan binatang-binatang comel penyeri hidup aku. 

Bila waktu macam ni, mula lah mak aku macam tak nak layan aku dah. Buat-buat marah aku. Tak nak manjakan aku lagi. Bukan niat dia nak buat gitu tapi dia tak nak aku sedih sangat masa pisah sebab dah tiga bulan ada disisinya kan. Kata orang putuskan kasih lah. Tapi, sumpah aku akan sedih. Aku sedih sebab aku risau. Takde sapa nak tengok-tengokkan mereka. Orang tua kan, kadang-kadang sakit pening datang tiba-tiba. Tengok, taip macam ni pun mata aku dah genang air mata. Haissh! Gembeng betullah!!!

Semalam, semua stok makanan, ubat-ubatan, dan barang keperluan aku dah belikan. Complete boleh sampai 2-3 minggu. Aku tak hirau sangat keadaan aku. Tak pelah kalau balik KL takde stok makanan pun tapi jangan mak ayah aku takde makanan. Bukan takde duit, tapi keterbatasan upaya mereka tu menyebabkan aku memang berat hati nak tinggalkan mereka. Tapi, walau apapun, aku tetap tawakal pada Allah. Mohon Dia bantu aku untuk jaga dua wali aku ke syurga ni.  T___T *alamak air hidung meleleh dah...

Kontot sekarang dah macam pinggan ye! Ini gambar lama. 
Pastu toleh pulak pada empat ekor binatang comel penyeri hidup aku. Tambah lagi sayu hati aku. Alahai tengok muka sekor-sekor sedihnya. Kimi, Glory, Kontot dan juga Tutu. Macam mana nanti ye korang? Aku harap pandai-pandailah korang jaga diri ye. Mak ayah aku ada, akan jaga korang macam aku jaga korang. Cuma Glory je. Mungkin awal-awal mesti dia cari aku. Sebab ni first time aku nak tinggalkan dia lama sikit. Eh, menitik lagi air mata ni. Haish! 

Glory posing macam biasa. 
Ini Abang Kawasan. Jangan buat main.

Takpelah, kita berpisah kerana Allah ye sayang semua. Aku nak pergi belajar. Bukan pergi suka-suka. Jangan risau, aku akan balik. Kalau takde halangan. Korang semua jaga diri baik-baik, behave dan tolonglah sekali jagakan rumah aku dan jugak tengok-tengokkan mak ayah aku. Kau semua doakan kami sekeluarga murah rezeki, panjang umur dan dilindungi Allah SWT. Supaya, aku boleh jaga dan bela korang sampai bila-bila. 

Aku sayang korang! Kita pisah sekejap je ye. Baru perasan, gambar Tutu takde. Tutu si ikan puyu sangat pemalu.


p/s: Sayunya hati lahai...







Kamis, 06 September 2012

Taeyeon SNSD Closer English Translation Lyrics

Taeyeon (Girls’ Generation) – Closer | To The Beautiful You OST


There are so many things I couldn’t say
You have never heard them before but
I’m not someone who just loves anyone I see
Because among the many people in this world
I could only see you
I am standing here as I only see you
After this love, I don’t really know what will happen
Just like child who is always this way,
Will you warmly hold me right now?
Though someday your name might become strange
My heart will remember all the memories
Even if a painful separation comes between us
Let’s not think about that today
Because among the many people in this world
I could only see you
I am standing here as I only see you
After this love, I don’t really know what will happen
Just like child who is always this way,
Will you warmly hold me closer?
Now I’m not alone
Only you who has come to me from that place-
Only you are my everything
After this love, I don’t really know what will happen
Just like child who is always this way,
Will you warmly hold me closer?
Closer
Warmer
Will you hold me?

Rabu, 05 September 2012

T-ara Sexy Love English Translation Lyrics

Kumpulan kpop T-ara tampil dengan album mini ke-7 mereka. Sexy Love antara lagu yang dimuatkan didalam album mereka itu

T-ara Sexy Love English Translation Lyrics


Stop right there sexy love, your secretive eyes are filled with sexy love
I was like an impenetrable fortress but I’m shaking now
My cool-headed thoughts are shaking now
On this electrifying night, your hot eyes are calling me
(And it’s stealing my heart like this)
Stop right there, come to me and accept my heart now
* You really have sexy eyes, sexy nose, sexy mouth, sexy love
In my eyes, everything is sexy
Oh sexy eyes, sexy nose, sex mouth, don’t you know
Today, you’re really sexy to me
** NO NO NO NO can you feel my love, can you feel my heart?
NO NO NO NO can you feel my heart, come to me tonight night night
Stop for a moment sexy love, I don’t want to lose this chance sexy love
Stay by my side, don’t just leave me like this today
As time goes by, the more you enter my heart
(My heart is ablaze with fire)
Stop right there, look at my eyes and hold my hand now
* Repeat
** Repeat
You came to me and stole my heart
Now what do I do? I can’t stop this feeling
In your heart, let let let’s make a bomb
When I see you, I go down up and down up and down
* Repeat
** Repeat

Selasa, 04 September 2012

SNSD All My Love Is For You English Translation Lyrics

SNSD / Girls' Generation - All My Love Is For You English Translation Lyrics


Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah oh
My reflection was in the window of the train I boarded in the new town.
My eyes are uneasy.
Don’t forget the lesson you taught me
I wonder if my whole body is jealous right now
The flowing scenery makes me suddenly take a deep breath.
Looking up at the sky’s horizon
It’s that person’s voice
Even if you leave me far away, if I close my eyes, your heart will be near
All my love is for you
Nothing left to lose
Because I know the meaning and strength of your love more than anybody else
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Because I know its strength
Your love has lightened
Because of the slanted world, you rolled into me
You supported me
Because of the shaking train, my love is more even bigger than a dragon
I said it was simple and I laughed
Even if the world ends, I will believe in your smiling face for eternity.
I was deciding at that time.
Even if you leave me far away, if I close my eyes, your heart will be near.
All my love is for you
Nothing left to lose
Because I know the meaning and strength of your love more than anybody else
All my love is for you
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Whatever the future, I will open it with these hands
Even from the far and distant roads, you continue to shine for me so
You can start to run with fear (not for you)
Because I know the meaning and strength of your love more than anybody else
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Your heart will be near
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah (All my love is for you)
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Your heart will be near
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Eyy yeah Eyy yeah Eyy yeah
Your heart will be near

Senin, 03 September 2012

Sepuluh Tolak Satu Bukan Sembilan, Tapi Sembilan Belas!

As Salam semua

Bulan baik hari baik ni, aku kalau bolehnya malahan dah pun seboleh-bolehnya untuk elak daripada menulis entry berbaur negatif. Yelah, kalau dah semua elok tak kan lah kita nak complain kan. Tapi, itulah bila tak ditegur, tak sedar yang diri buat kesalahan. Untuk entry ni, seluruh keluarga aku yang suruh aku publish. Kira dapat sokongan penuh untuk aku ketengahkan isu ni. 

Kau nampak kan title entry aku. Yes itu formula baru. Formula tu bukan aku yang cipta tapi Allah yang cipta. Allah dah janji dalam urusan bersedekah, harta kekayaan kita tidak akan berkurang tapi semakin bertambah. Kerana sedekah itu membiakkan harta, menyucikan jiwa dan memberi manfaat dan pahala yang berlipat ganda. 

Bulan Ramadhan dan Syawal ni paling sinonim dengan amalan bersedekah. Pahala dan fadhilat sedekah dalam kedua-dua bulan ini memang dilipat gandakan oleh Allah SWT kerana insan-insan yang bersedekah kepada mereka yang memerlukan merupakan satu perbuatan mulia dan sangat disukai Allah. 

Namun, benarlah  firman Allah 

"Dan sesungguhnya dia(manusia) sangat berlebihan dalam kecintaannya terhadap harta." (Surah Al-'Adiyat ayat 8)


Disebabkan kecintaan yang melampau menyebabkan lahirnya sifat bakhil dan kedekut dalam hati seorang muslim sedangkan Allah telah meletakkan salah satu sifat seorang muslim bertaqwa adalah mereka yang bersedekah dan menginfaqkan rezeki di jalan Allah. 
“(iaitu) mereka yang beriman kepada yang ghaib, yang mendirikan solat, dan menginfaqkan sebagian rezeki yang Kami berikan kepada mereka.” (Al Baqarah: 3)

Iyer, wujud dikalangan kita insan yang tidak sedikit pun terbuka pintu hatinya untuk mengejar fadhilat bersedekah di bulan mulia ni. Mereka lebih mementingkan diri sendiri. Bukannya tidak mampu, malahan rezeki Allah kepadanya melebihi dan melimpah ruah. Bukan sekadar cukup untuk anak beranak makan, malahan tujuh keturunan pun belum tentu habis makan. Malangnya, ujian kekayaan telah membutakan hati mereka. Tidak terusik langsung sanubari mereka untuk menghulurkan rezeki dan menggembirakan hati insan lain. Sungguh sedih aku melihat perangai sebegini. Bukannya budak kecil yang masih boleh dilentur. Dah tua dah, berpendidikan tinggi, berjawatan besar, berkedudukan, tapi langsung tak reti menghulur. Mungkin dalam pandangan dia, kalau dia bersedekah maka luak dan sedikitlah kekayaan yang dia ada. Masya-Allah. Meh baca ni, ini Rasul yang kata


"Sedekahlah kalian, kerana sesungguhnya sedekah dapat menambah harta yang banyak. Maka bersedekahlah kalian, nescaya Allah menyayangi kalian." (Sabda Rasulullah) 

Aku tak tahu lah korang tahu atau tak, penah jugak aku dengar pepatah orang Melayu "Semakin kaya, semakin kedekut" Wal Nauzubillah. Aku mintak sangat supaya dijauhkan sejauh-jauhnya sifat macam ni. Sapa yang tak nak kaya kan, aku sendiri pun kalau nak cari laki cari yang kaya. Kaya memang boleh menyenangkan hidup, tapi sepatah kata bapak aku, "tak guna kau kaya tapi kau tak reti bersedekah! Harta kekayaan bukan dibawak mati." Tu lah pesan bapak aku kat aku dengan adik beradik aku. Sumpah, sampai mati pun aku akan ingat. 

Masa aku sekolah agama dulu, ustazah selalu pesan kat kiteorang. 

"Kalau kita dapat rezeki dari Allah, sebahagian daripada rezeki kita tu bukan kita punya. Tapi orang lain punya!"

Mula-mula aku macam blur jugak lah. Apa maksud ustazah aku ni. Kalau dah Allah bagi rezeki kat aku, tak kan aku nak bagi kat orang. Orang lain, carilah sendiri. Usaha sendiri. Senang-senang je nak mintak kat orang. Tapi, time by time... aku realize yang disitulah letaknya amal bernama sedekah! Amalan memberi kepada seseorang dan menggembirakan hatinya. Timbal balasnya, hanya Allah Maha Mengetahui. Kau bagi satu, sepuluh kau dapat balik. Sapa lagi untung, kaaaaau jugak!

Macam nak hadiahkan je sorang satu kat 'mereka' supaya terbukak hati
Takpelah, sama-samalah kita doakan insan-insan ini supaya mendapat hidayah Allah dan sedar fadhilat sedekah itu. Aku yang muda ni berpesan sebab aku sayang.Takpelah, rezeki itu datangnya dari cara berbeza! Tak dari mereka, mungkin dari orang lain. Tapi Insya-Allah ada dan masih ramai insan pemurah di dunia ini.




p/s: Cakap banyak pun tak guna, takpe Allah itu adil. Ini Entry dulu.

Blog Archive