Jumat, 10 Agustus 2012

Kasi Potonglah Itu Anu, Johari Pain!

As Salam semua

Sebagai rakyat Malaysia yang kecik ajer negara nya, aku rasa kejayaan kita merangkul beberapa pingat emas di Sukan Olimpik, London 2012 betul-betul mengagumkan. Bukanlah kata kita perlu berpuas hati setakat itu aje, but it is more better. Malaysia semakin maju dalam arena sukan. Sukan olimpik tu tau tak, bukan sukan masa majlis sukan sekolah anjurkan. Ini lawan satu dunia punya. Dan kita punya atlet-atlet terbaik sehingga berjaya merangkul pingat. 

Jadi tak payahlah kalau ada mulut-mulut longkang kat luar sana yang memandang rendah atlet Malaysia. Aku rasa kalau kau pun belum tentu lagi lepas. Bukan sekadar kelayakan sukan olimpik, kelayakan sukan sekolah pun belum tentu. Jadi jangan nak tunjuk hebat lah kalau sanggup buat benda-benda bodoh semata-mata nak memperkecilkan kebolehan seseorang.

Ini contoh manusia bodoh yang bajet hebat. 


Motif? Mencari publisiti murahan. Simple as that. Kau cakap lepas tak guna otak kan. Kau cabar dia kan? 


Jadi sekarang apa cerita? Ada berani mahu potong itu anu kasi anjing makan? 

Sebenarnya, Malaysia memang boleh. Yang tak boleh orang macam manusia di atas ni.




p/s: jangan nak cari femes sangat lah. jangan buat kerja bodoh!






0 komentar:

Posting Komentar