Jumat, 31 Agustus 2012

G.NA Tell Me Now English Translation Lyrics

G.NA Tell Me Now (The Thousandth Man OST) English Translation Lyrics


I’m okay without you
I do well without you
Sometimes I meet my friends for a drink and even smile
There’s a lot of comfortable things about being alone
There’s no need to dress up, there’s no need to wait for your call
There’s no need to be in pain because of you
Day by day the times go by by
But why is it that I think of you even more baby
* Though we broke up, I guess it’s not over
Though it hurts, I guess it’s not over
I didn’t know the strong memories you left behind were this tough
Should I give you a call right now?
Should I ask to meet me right now?
What to do? What do I do?
You can’t come back and I’m going crazy so what do I do?
Tell me now Tell me now
Day by day the times go by by
But why is it that I think of you even more baby
* Repeat
You cruel love
You torture me
You – whether we love or break up, you hurt me
Just tell me now tell me now
I can hold you Tell me now – no
Though we broke up, I guess it’s not over
Though we loved, I guess it’s not over
What to do? What do I do?
You can’t come back and I’m going crazy so what do I do?
Tell me now Tell me now

U-Kiss Cinderella English Translation Lyrics

U-Kiss Cinderella English Translation Lyrics


* Girl I want you to be my Cinderella
Why don’t you know how my heart is burning up like this?
I want your love I want your love (yeah x4)
No matter how much I run, I only linger by your side
(I’m a fool) I know I’m a fool and everyone makes fun of me but
(Your sharp) thorn is what makes me live again today
Why do you keep trying to push me out?
** I will somehow somehow get you back
It’s so frustrating, it’s so irritating because I’m your guy
But every time I stand in front of you, my mind goes blank
Why am I like this to you?
* Repeat
I am your man the prince charming
I am running but no running
Do you know how earnestly I am looking for you?
I am your man the prince charming
I am running but no running
Do you know how earnestly I am looking for you?
I try to escape from you, I try to meet someone else but
(You confine me) You say no but you don’t let go of my hand
(I know) you pretend not to like me but your eyes tell me
But why do you keep trying to push me out?
** Repeat
* Repeat
Even when it’s past midnight, I won’t let you go
Don’t worry about anything, I just want you
What more is there to hide? Stop hiding
Because I’m the person who knows you better than anyone else
Like the twinkling stars in the sky
You are more dazzling than anyone else
Don’t leave me, don’t go, don’t try to block me anymore
Because I’m the person to become your last love
* Repeat
Don’t try to deceive me anymore
Because I already know everything about you
Don’t try to hide anymore
Because I will be right here
I am your man the prince charming
I am running but no running
Do you know how earnestly I am looking for you?

Baby Biadap

As Salam semua

Semua orang suka pada budak-budak. Budak-budak kan comel, manja, keletahnya selalu mencuit hati, bijak dan segala macam benda baik ada pada budak-budak. Yelah, budak belum ada dosa. Mereka suci. Hati mereka ikhlas. Tak macam kita ni, orang dewasa. Sebab tu budak-budak ada tarikan mereka sendiri.


Tapi kena diingat, peranan mak ayah dalam mendidik anak-anak kecil sangat penting. Budak-budak ni masih belum punya akal. Yang dia tahu, imitate from others. Apa yang orang lain buat, dia pun akan buat. Apa yang orang lain cakap, dia dengar and then dia pun akan cakap exactly the same. That's why as a parents, we must show a positive behaviour in front of them. Especially in talks! 

Aku came up dengan entry sebegini sebab aku sedih dengan anak jiran belakang rumah aku. Usia budak kecik tu baru 2 tahun setengah tapi ayat yang keluar dari mulut dia. Masya-Allah!!! Dasyat! Gaduh dengan kakak dia keluar perkataan babi, sial, bu*oh semua. Yang lagi aku terkejut, budak tu berani keluar ayat macam tu depan mak dia. Depan orang lain pun dia sebut laju je maki orang. And you know what, his mother doing NOTHING!!! Takde pun nak marah ke, cubit ke,  apatah lagi nak cili bagai. Pelik aku dengan sikap mak dia yang membiarkan anak bertutur perkataan kasar dan biadap macam tu. 

Masa aku kecik dulu, bukan kata nak sebut babi ke sial, nak sebut bodoh pun dah kena kejar dengan mak siap bawak cili api kat tangan. Kena genyeh sedas dua kat bibir. Pedas woh. Bengkak bibir tiga hari tiga malam kalau kena tu. Memang tak berani. 

Maybe budak kecik tu tak tahu pun maksud perkataan tu. Tapi as a parents, you must take an action. Orang lain yang mendengar, melihat akan rasa yang anak kecil tu biadap dan jelaslah yang anda sebagai mak dan ayah gagal mendidik anak. Cuba jauhkan anak-anak tu daripada kawan-kawan yang bersikap kasar percakapannya. Setiap kali anda dengar mereka sebut perkataan tu, marah dengan serta merta supaya dia beringat dan tahu yang perkataan tu salah dan tak boleh diucapkan. Anda juga kena jaga percakapan anda di hadapan anak-anak. Jangan main sedap laju je sebut perkataan bukan-bukan. Sah-sahlah budak tu akan sebut balik perkataan anda tadi tu! 

Ingat ye, anak-anak adalah cerminan ibu bapa juga! 




p/s: geram dengan baby yang merangkak sambil pakai pampers, omey!! 










Kamis, 30 Agustus 2012

Kamera Mana Yang Super Bagus?

As Salam semua

Boleh tak hold dulu cerita pasal raya? Tau memang tengah mood raya, banyak cerita aku nak story ni but I do really need your opinion. Some suggestion and maybe your experience. Pergh, bunyi macam penting bebenor ni. Eh, memang pentinglah. Kata orang, kalau malu bertanya sesat jalan kan. Jadi, jangan malu-malu. Tanya je. 

Hajat di hati aku ni, konon-kononnya macam nak rembat satu kamera. Before this, aku memang dah ada dua kamera. Satu Sony dan satu lagi Olympus. Both compact digital kamera. Yang Sony tu, memang aku suka. The performances and dia punya lighting memang superb. Tapi malangnya, charger Sony tu dah hilang. Mana entah aku letak. Lupa. Yang Olympus pulak, memang aku bawak ke kampus. Selalu ada dengan aku, tapi yang tak syoknya image quality agak out lah. Kena sentiasa pakai flash. Kalau tak pakai flash, image jadi blur atau gelap. Dan kalau pakai flash, super terang sampai nampak semua takungan minyak. Tu yang malas nak candid pakai camera. Pakai henpon je lah jawapannya kan. Tapi camera henpon kan, mana boleh tandingi camera jugak.

The Pink Sweetheart
Kalau ikut pada nafsu serakah, memang macam nak amek je DSLR. Memandang pulak pada dompet. Oh tidak. Tak sanggup eden. Nantilah kecek-kecek kat skandal. Mana tahu ada yang bermurah hati kan. Kau tengok je lah Nikon N1 tu. Bikin cair hati je aku tengok. Dengan body sexy, colour mengancam, performance mesti the best kan. Alahai....jeling je dulu lah. 

Lepas tu tengok pulak compact digital camera. Oh, ini aku rambang mata. Semua aku suka. Masing-masing meronta-ronta menggoda aku. Tak henti-henti. Kena kuatkan iman sekukuhnya. Sambil-sambil tu, aku usha jugak entry-entry blogger berkenaan kamera yang mereka pakai. Rata-rata memiliki DSLR sendiri. Dalam ramai-ramai blogger, aku memang minat dengan gambar hasil tangan Cik Cicak dan Lelabah. Sangat-sangat awesome semua gambar dia. Ditambah pulak dengan orangnya yang memang ayu. So semua gambar nampak ayu je lah kan. Dalam entry ni, dia ada list out her favourite camera. So, at that point aku pun nak rembat sama macam camera dia jugak. Can you see how blogger influenced others! *haisssh. Geleng-geleng kepala*. Terus laju je, aku bukak Lazada. Sebab nak sneak peak range harga kan. Tapi, takde stock pulak jenis camera yang aku minat tu. Gigit jari lagi jawapannya lah...

Dah alang-alang tengok Lazada, usha terus lah kat situ kan. Hati tiba-tiba berkenan pulak dekat satu kamera from Samsung ni. Tengok rege pun macam mampu milik. Tapi tak pernah lagi guna Samsung brand for camera. The best features yang buat aku tertarik adalah camera ni dilengkapi WiFi. Weeehooo! Sounds sososososooooooooooooooooo awesome. Jarang ada camera yang siap Wifi kan. Senang lah lepas ni nak share gambar terus. Tapi tu lah, performance bagus ke tidak? No idea at all. Kalau boleh, aku nak dapat compact camera yang super bagus. Tak nak menyesal di kemudian hari. 




Jadi, boleh tak korang semua yang handal dalam bab ni bagi sedikit tips, nasihat dan cadangan. Share sikit, kamera apa korang pakai dan apa kelebihannya. Dan mungkin kalau ada yang pernah atau tahu kamera Samsung ni ok ke tak, jemputlah ye bagitau pengalaman korang. Another thing, Lazada punya service apa macam? Macam Zalora jugak ke? Share sekali pengalaman korang! Sangat memerlukan bantuan korang ni! Puhleaseeeeeeeeeeeee. Nanti aku belanja kuih raya sorang sebijik. ;) heheheehe! 



p/s: Bajet duit raya macam berkoyan je! Ceh!!!



Kamis, 23 Agustus 2012

Manisnya Raya!

As Salam semua

Macam mana raya korang? Harapnya semua dalam keadaan meriah, bersederhana dan yang paling penting penuh rasa syukur. Kalau tahun lepas, aku takde publish any entry pun pasal raya. Sebab last year, kesihatan ayah tak begitu menggalakkan. Jadi family lebih prefer untuk stay kat rumah dan tunggu sedara mara berkunjung.


Tahun ni, Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat. Kesihatan ayah semakin meningkat. Since Ramadhan lagi dia dah ada tenaga yang luar biasa. Boleh puasa penuh, buat terawikh kat rumah, khatam Al-Quran dan jugak bangun tahhajud. Sungguh aku terharu dengan semangat cekal ayah. Aku yang sihat segar bugar ni, memang kalah lah dengan ketekunan dia beribadah. Syukur Alhamdulillah.

My prime-man ever! 
Jadi, bila ayah dah semakin sihat, raya kali ni lebih ceria dan gembira buat aku adik beradik. Boleh menziarah rumah pakcik dan makcik dan paling penting dapat bawak ayah jalan-jalan and happykan dia.  Bila dia happy, tak mengadu sakit-sakit badan... tentulah kiteorang sekali happy.

First day of Syawal. Royal Blue Theme 
For the first day of Syawal, aku as usual lah kena jadi delivery girl. Hantar makanan munjung buat sanak saudara. Tahun ni ada sepuluh rumah yang kena hantar. Mereka semua adalah insan-insan kesayangan keluarga. Sebagai membalas budi baik mereka, kami kongsikan sedikit kemanisan juadah aidilfitri buat mereka. Bukanlah kata yang tak dapat tu tak sayang ye!

Dua Delivery-Girls yang cam-whore 
Sepuluh rumah. Sepuluh bungkusan. Sepuluh juta kasih sayang
Lepas dah settel hantar delivery tu, sesi bermaafan pun bermula. Alamak takde gambar pulak lah. Sebabnya semua muka nangis-nangis comot-comot kan. Ye lah, dosa setahun dikumpul untuk dimintak maaf dalam satu hari mana mungkin tak meleleh air mata kan. Haruslah air hingus keluar sama. Syahdu sangat lah. Tacing rasa. Lagi-lagi bila mak dan ayah cium pipi kita sambil bisik untuk jadi anak solehah. Lagilah aku sentap habis. Skip eh part ni....

Second day of Syawal dan mula caca-marba theme
Selain makcik dan pakcik datang ziarah ayah... kawan-kawan pun ada. Alhamdulillah tahun ni, aku dapat gather raya dengan kawan-kawan  masa sekolah dulu. Kalau hari biasa, maasing-masing sibuk, jadi raya ni lah ada kelapangan untuk gathering. Macam-macam cerita. Gelak tak ingat dunia.

Both the debaters
Akim. Gonna fly to Dubai soon
Doctor to be. Dr. Asri Zaini. Sebok promote Jakarta dia tu! 

Ze Ladies. Sapa kahwin dulu agaknya ni ye? 
Oh tak lupa, walaupun aku ni tak berapa nak kecik jangan korang ingat aku terlepas dari mendapat duit raya. Masih ada lagi insan-insan berhati mulia dan pemurah yang sudi bagi duit raya kat aku. Katanya belajar lagi kan... so masih available untuk terima duit raya. Lagi besar isinya. Tu yang aku suka tu.

Duit raya pertama from abang sepupu

Tolong tambah collection saya boleh? 
Kalau raya ni, mana sah kalau tak cerita pasal makan kan. Yeah, I am food's lover. Tahun ni, juadah makanan mak aku macam selalu. Ketupat, kuah lodeh, sambal kacang, ayam kari dan rendang daging. Memang sumpah menggiurkan air liur.

Ketupat Ketupit 
Burasak Bugis
Dan untuk tahun ni, first time aku merasa burasak. Sebelum ni memang pernah jumpa. Tapi tak penah makan pun. Burasak ni makanan kebesaran orang Bugis. Sedap rupanya! Lemak masin gitu. Aku merasa makan masa beraya rumah Akim. Mak aku tak pandai nak buat. Dia anak jawa. Ayah aku pulak orang Banjar. Tu yang tak pernah buat.

Overall, my raya is super awesome. Full of syukur and happiness. Banyak lagi gambar sebenarnya. Asyik menyelit je kat kamera orang, tu yang belum dapat dalam simpanan. Hehehe. Insya-Allah ada kelapangan aku update lagi. Nak cerita sikit pasal topik "KEDEKUT DI HARI RAYA". Sapa yang kedekut, nanti kita tunggu sama-sama ye! Sendiri mau ingat lah! Selamat Hari Raya ;)


p/s: Dah mula dah musim kahwin dan tunang-tunangan! Jeles aiii youuuu




Selasa, 21 Agustus 2012

E7 Don’t Let You Go English Translation Lyrics

E7 Don’t Let You Go English Translation Lyrics


I really can’t remember
You ask and ask but I can’t answer
I can’t answer where I was last night
Yes, even if you say you don’t like me and that you’re leaving me
I won’t hold onto you so just go
If you try to restrict me, you can’t have me
* Don’t let you go, don’t let you go
Don’t hold onto me like that but try playing hard to get
That way I can, I can, I can
Start wanting to have you
** Like the first time, like that time
Treat me coldly
That way you can, you can, you can
Be attractive again, so just try it
The reason why I liked you
You know that reason
You were coy and cocky
That’s why I was attracted to you
I’m sorry, I didn’t know I’d change
Don’t ever forgive me, just leave me
Until I hold onto you again
* Repeat
** Repeat
OK, just play hard to get once – right now you’re begging and coming back to me
You used to be cold as ice but you’ve melted and disappeared
Why is that cold ice becoming hot tears?
Why are you making things so hard for me?
I really don’t know
You were insanely pretty and so cold
And you stole my heart – but where did you go?
Please come back
Don’t let you go, don’t let you go
Don’t say anything but just wait
Then you might, you might, you might
Seem more attractive
Just remember the first time
Don’t pick up my calls and play hard to get
That way I can, I can, I can
Leave you the way you want so just try it

Seo In Young Anymore English Translation Lyrics

Seo In Young Anymore English Translation Lyrics


I hear your voice from somewhere
And again like a fool, I draw you out in my head (again)
An inexplicable, strong force embraces me
And there are only faded memories deeply nailed into my life
I heard that you were doing well
But I’m trapped alone in this stopped time
* What you want is not me
I know this but I still held onto you
But that fool isn’t here anymore
And I feel like we can’t go on anymore
Anymore oh oh oh anymore oh oh oh anymore oh oh oh
Don’t wanna cry anymore
A day without you isn’t so bad
So I think it’s all for the best, you know
You may have wanted me to cry and beg
But that’s just your selfish thought – it’s too late
Even memories become wilted flowers in front of time
Like falling stars in the night sky, they lose the light
* Repeat
Please be happier than when you were with me
Cause I know that you will think of me sometimes too
* Repeat

Minggu, 19 Agustus 2012

Raikan Kemenangan, Pohon Kemaafan!

As Salam semua



Satu Syawal. Hari buat kita semua umat Islam bergembira meraikan kemenangan. Kemenangan dalam melawan segala nafsu serakah. Kemenangan melawan bisikan-bisikan syaiton. Dan juga kemenangan dalam merasa kemanisan beribadah. Semoga segala amal ibadah kita Ramadhan ini menjadi tiket untuk kita ke syurga-Nya. 

Dalam gembira, jangan sekali kita lupa pada insan-insan yang telah tiada. Kita juga bakal menyusul seperti mereka. Kita semua sama. Yang membezakan kita hanyalah amalan di dunia. Begitu juga pada manusia-manusia yang susah dan tiada upaya. Ingat! Hidup ini umpama roda. Sekejap di atas, sekejap di bawah. Kita sendiri tak tahu nasib kita? 

Dengan ini, saya memohon ampun dan maaf menyusun sepuluh jari meminta agar segala salah dan silap, terlebih bicara dan tingkah laku agar dimaafkan. Segala bentuk ayat mahupun perkataan yang pernah terbit di blog ini yang sekiranya dalam sedar dan mungkin tanpa sedar saya, yang mungkin mengguris perasaan mana-mana pihak agar memberikan kemaafan kepada saya. 

Sesungguhnya itu semua adalah khilaf dan kelemahan saya sebagai manusia. Segala kebaikan dan kelebihan itu datangnya dari Ya Rabb. Moga kita semua berada dalam lingkungan hidayah dan barakah-Nya jua. Salam Aidilfitri. Salam Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin! 




p/s: Sudi-sudikanlah berkunjung ke rumah saya ye!



Selasa, 14 Agustus 2012

Ready Raya

As Salam semua

Bunyi mercun dah sana sini meletup, lagu raya dah berkumandang laju je kat corong radio. Itu tandanya, raya dah hampir sangat dah. Uish, excited sangat aku tahun ni. Alhamdulillah, syukur pada Ya Rabb sebab kesihatan ayah yang semakin baik membolehkan keluarga aku menyambut raya dengan meriah tapi masih tetap ala kadar.

Tahun dulu-dulu, dalam rumah aku ni biasanya aku lah legend dalam bab kad raya. Mesti champion sebab dapat kad raya paling banyak. Adik dengan akak aku semua kalah. Walaupun sekarang ni kata orang kad raya bukan lagi pilihan pertama untuk mengutus salam aidilfitri, tapi aku masih lagi dapat kad raya. Dari teman blogger. Peh, kembang semangkuk aku dapat kad raya. Ye lah, kad raya pertama untuk tahun ni lah. 



Cantik kan kad raya dari blogger Syakir Rahman ni. Terima kasih banyak-banyak. Cantik betul tulisan tangan dia. Kemas je! Teringat terus zaman budak-budak dulu, raya lah paling heaven. Kutip duit raya, main bunga api, beli baju cantik, kasut cantik-cantik. Bila dah besar ni, lain pulak heavennya raya, raya adalah masa gathering. Boleh jumpa kawan-kawan sekolah, borak-borak, lepak-lepak. Seronok! Ni aku dah plan dah dengan kawan-kawan nak pergi beraya rumah cikgu-cikgu, kawan-kawan. Menziarah dan melawat. Tanya khabar. 

Okeh, seterusnya... 

Kalau kat Johor ni, ada satu amalan orang Jawa yang biasanya kiteorang buat dah nak dekat-dekat raya ataupun waktu hari raya tu sendiri. Amalan Munjung! Munjung ni kira macam kau masak-masak ketupat, lodeh, sambal kacang, ayam rendang semua and then kau bagi-bagi kat jiran tetangga dan saudara mara. Kira macam bersedekah sama lah.

Sedap! Eh, lupa nak snap gambar sambal kacang yang super sedap tu lah.

Sabtu lepas, sungguh aku tak sangka Cik Puan Bunga hantar juadah munjung sampai ke rumah aku. Gigih betul CPB, sanggup hantar jauh-jauh, dari Yong Peng ke Kluang. Dalam hujan lebat. Alahai terharulah! Cinta luar biasa antara aku dengan blogger hebat ni memang dah sampai tahap serius. Sekarang ni, bukan kiteorang je saling mengenali. Family pun dah kenal-kenal.


Terima kasih kakak atas ingatan tulus ikhlas tu. Sedap masakan emak akak. Kehkehkeh. Memang betul, masak dengan penuh kasih sayang kan. Nanti raya, wajib datang rumah kita tau. Kita camwhore banyak-banyak. Adam pun macam dah betah je duduk rumah kita. Boleh lah nak pinjam seminggu dua.  Heheheh! 

Oh lupa, hari tu jugak aku pergi Simpang Renggam. Memang famous IKS Simpang Renggam, Kluang bila nak raya ni. Sebab kat situ ada jual kuih raya yang murah dan sangat sedap. Orang Singapore, Brunei, Indonesia semua datang situ borong kuih raya. Family aku memang tiap-tiap tahun ke situ. Kuih memang uptodate dan sedap! Jadi, sempat jugaklah aku balas munjung CPB dengan kuih kegemaran aku. Chocolate Ball dan bahulu gulung jem nenas. Sedap woh! 

Mabuk kuih raya

So, macam mana persiapan hari raya korang? Mesti lagi meriah! Alhamdulillah aku dah siap dah kemas rumah, bilik, pasang langsir, buang segala sawang mawang. Taraaa dah cantik. Tak sabar nak isi kuih dalam balang, nak makan ketupat, kuah lodeh, bergedil, sambal kacang, daging rendang, lemang. Humang aih!!! Melantak ajer kejenya! Hehehe. Paling tak sabar nak kutip duit raya lah dari mak cik pakcik semua. Layak lagi tau! ;P

Eh, eh nak buat teaser baju raya sikit boleh? Heheheh. Baju raya korang warna apa? Mana tau sama, boleh kita buat marhaban ramai-ramai. Kehkehkehkeh. Tahun ni mata aku macam berkenan pulak dekat warna ala-ala merah. Nampak macam killer sikit kan. 

 Pink Lace bag dari La Beau Monde. Milik Rozana Razali 
dan Leather Clutch dari Butik Kekasihku 

Last but not least. Ni semua buat readers Blog Hanya Dari Mata ok! 




p/s: Nanti raya, mana yang datang ke Kluang atau kawasan berdekatan, marilah jemput datang rumah! 




Senin, 13 Agustus 2012

Cinta Internet

As Salam semua

Eh, subuh-subuh ni mata mana boleh lelap. Tup tup datang idea. Jari pulak macam rajin je nak menaip. Apa salahnya kalau diteruskan.

Selama aku jadi emcee orang kahwin ni, aku suka tanya kat pengantin tu macam mana dorang kenal. Eleh-eleh sweetnya moment kenal dorang. Aku tanya bukan nak busy body ke apa, tapi ye lah dari situ mana tau boleh dapat idea nak mengusik dorang masa dorang bersanding nanti kan. Well, kebanyakan pengantin sekarang ni, semuanya berkenalan melalui internet. Kiranya, dari zaman MiRC hingga Myspace lagi dah buktikan yang internet memang medium penghubung terbaik kan sampai jodoh pun boleh jumpa dalam situ. 



Bercakap pasal cinta internet ni, sejauh mana korang percaya cinta jenis macam ni? Kalau nak kata tak percaya, dah terbukti depan mata ada yang jadi. Kalau nak percaya seratus peratus, ada jugak kes kena tipu. Jadi macam mana? Maklumlah, semua benda ada baik buruknya kan. 

Untuk aku,  cinta internet macam gambling lah. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Sepatah kata kawan aku, jodoh tu ada di mana-mana. Tak kiralah bila waktunya, yang penting kita kena bersedia. Sama jugak macam internet. Mungkin tanpa kau sedari, orang yang admire kat kau secara senyap-senyap jadi stalker facebook kau setiap hari. Tak pun, kau dengan dia chatting setiap hari... tukar-tukar pendapat tanpa disangka rupanya wujud perasaan cinta. 

Tapi, berapa jauh kebolehtahanan dan kebolehpercayaan cinta internet ni? Betul ke semua benda yang dia cakap kat internet tu benar belaka? Ye lah, kita tak nampak facial expression dia, intonasi suara dia, body language dia, eye contact dia. Mana tahu kalau dia tipu kita? Entah-entah dia perogol bersiri. Tak pun, suami orang yang dah ada anak bini. 

Walau apa pun cara cinta kita, kalau dah jodoh tu tak kemana. Amalkan lah sikap hati-hati. Sebab tak semua orang punya hati budi ikhlas dan jujur. Sedangkan rambut tak sama warna, inikan pula hati manusia. Lagi-lagi kalau melibatkan kewangan, maruah, keselamatan dan keluarga. Jangan mudah percaya. 

Cinta bukanlah tiket untuk kita bagi semuanya. Kalau dah bertahun-tahun menyulam cinta internet, apa kata jumpa empat mata. Baru tahu dia macam mana, jujurnya dia pada kita. Tapi kalau setiap kali ajak jumpa banyak je alasan.... hati-hatilah ye. Nampak macam ada benda yang tak kena. Sebelum terkena, baik jaga-jaga! 


p/s: oh oh cinta... tak ku mengerti...



Jumat, 10 Agustus 2012

Kasi Potonglah Itu Anu, Johari Pain!

As Salam semua

Sebagai rakyat Malaysia yang kecik ajer negara nya, aku rasa kejayaan kita merangkul beberapa pingat emas di Sukan Olimpik, London 2012 betul-betul mengagumkan. Bukanlah kata kita perlu berpuas hati setakat itu aje, but it is more better. Malaysia semakin maju dalam arena sukan. Sukan olimpik tu tau tak, bukan sukan masa majlis sukan sekolah anjurkan. Ini lawan satu dunia punya. Dan kita punya atlet-atlet terbaik sehingga berjaya merangkul pingat. 

Jadi tak payahlah kalau ada mulut-mulut longkang kat luar sana yang memandang rendah atlet Malaysia. Aku rasa kalau kau pun belum tentu lagi lepas. Bukan sekadar kelayakan sukan olimpik, kelayakan sukan sekolah pun belum tentu. Jadi jangan nak tunjuk hebat lah kalau sanggup buat benda-benda bodoh semata-mata nak memperkecilkan kebolehan seseorang.

Ini contoh manusia bodoh yang bajet hebat. 


Motif? Mencari publisiti murahan. Simple as that. Kau cakap lepas tak guna otak kan. Kau cabar dia kan? 


Jadi sekarang apa cerita? Ada berani mahu potong itu anu kasi anjing makan? 

Sebenarnya, Malaysia memang boleh. Yang tak boleh orang macam manusia di atas ni.




p/s: jangan nak cari femes sangat lah. jangan buat kerja bodoh!






F.Cuz Dreaming I English Translation Lyrics

F.Cuz Dreaming I English Translation Lyrics


Ever since I was young, though I didn’t have much
I loved the fact that I could sing
Though I dozed off every day in class
Though I was scolded by the teacher
I could dream and that made me the happiest
* Back then, back then, back then I was young
Yes, yes, yes, my heart was like vapor
If only I could hold onto you
If only I could dream
I don’t want to let go of that hand
I never let you go
** Though I don’t have any money, though I don’t have anything
I want to sing, I want to go till the end
Though it’s still hard, though it’s hard to walk
I’ll always overcome for that dream
Dreaming in my star
Dreaming in my star
Believe in your heart
Right now, my heart is boom boom beating
My beating heart is saying something
Telling me to fly higher
Yes, I’m ready – this fly gentleman is going
This dreaming goes out to you
And the future of my passionate heart
* Repeat
** Repeat
Even if it’s hard every time, even if I fail
I will trust myself and get up
Believe in your dreams
Take your hand out of your pocket and raise them up high
You will fly across that sky someday
Lift up your two hands, lift them up high
Because it’s your dream, fly higher
Dreaming in my star
Dreaming in my star
Believe in your dreams

Rabu, 08 Agustus 2012

Supernova She’s Gone English Translation Lyrics

Supernova – She’s Gone English Translation Lyrics

Hey girl is he everything you wanted? So heartless
I’ll be the last man standing

She’s gone Oh She’s gone

Yes, breaking up is better for you and me anyway
We didn’t suit each other and now we’ve awaken from our dream
(Now Bye Bye Bye, the only thing remaining are Lie Lie Lies)
Why are you making my heart hurt so much?

* Into the storm, oh she’s gone (oh she’s gone)
Into the darkness, oh she’s gone
When I turn back, I will fly away
Throwing away your cheap love – love is gone

** (Oh oh oh oh she’s gone) my love is gone
(Oh oh oh oh she’s gone) my love is gone
(Oh oh oh oh she’s gone) yeah
When my tears dry, I will be born again

My Love is gone, after you left, the only remaining things
Are my broken body and scarred heart because of you but I never mind
Baby I’m sorry but I will erase you, who is deeply nailed into my heart
(Dangerous Dangerous)

You told me you loved me but you turned back
And went to a different guy and you came back to me again
(Now Bye Bye Bye, everything is a Lie Lie Lie)
Why are you driving me so crazy?

* Repeat

** Repeat

I don’t care whatever you do (Leave me)
I won’t ever be deceived by those sweet lips again
I don’t care whatever you lose (Leave me)
I won’t cry over this kind of love

* Repeat

** Repeat

My girl has gone, you shook up everything of me
And whether or not I am hurting, you come back to me like before
Baby I’m sorry but I will erase you, who is deeply nailed into my heart
(Dangerous Dangerous)

Super-Mak

As Salam semua


Ni anak manja + malas macam aku punya keje. hehehe! ;) 

Bulan-bulan puasa ni kan, aku sangat impress dengan kaum ibu. Tersangatlah bangga dengan capability mereka. Lagi-lagi buat ibu yang bekerja. Jelas kelihatan kuasa super-woman mereka yang tidak dipunyai oleh kaum lelaki. Kuasa super-woman mereka sebenarnya dijana atas dasar kasih sayang. Sebab tu keletihan mereka ketepikan, yang penting keluarga dapat layanan first class masa bulan Ramadhan ni. 

Mereka tak letih, balik kerja terus sediakan juadah berbuka puasa untuk keluarga. Masak apa yang ada. Kalau tak larat sangat, barulah beli juadah kat bazar. Tapi sedaya upaya mereka cuba menyediakan juadah dari air tangan sendiri. Semua selera ahli keluarga kalau boleh nak ditunaikan. 

Tak cukup dengan tu, sahur pun mereka sediakan sebaiknya. Pukul 4 pagi dah bangun. Dengan mata kelat-kelat, sisa kantuk masih ada... tangan terus jerang air panas. Nak buat milo untuk anak-anak. Bagi tenaga nanti masa siang hari. Tak lah letih sangat mereka tu. Alahai... mulianya hati seorang mak kan. 

Pukul 5 pagi, ketuk bilik anak. Kadang-kadang sekali. Tapi biasanya banyak kali lah. Tak putus asa kejut anak bangun sahur. Dia khuatir, kalau miss sahur esok anak tak larat puasa. Lapar dan dahaga. Kalau dapat anak yang manja, sanggup si ibu suap mereka. Sampai ke katil dibawaknya makanan. Semuanya demi memastikan si anak menjalankan ibadah puasa dengan sempurna. 

Rasa-rasa korang, lepas sahur tu...para ibu sambung tidur tak? Memang tak. Terus dia kemas rumah. Basuh pinggan, kemas rumah, dapur, lap itu ini, sapu sampah. Serba-serbi dua tangan tuanya selesaikan. Memang super-power! Kalau yang bekerja tu haaa teruslah siapkan diri dan anak-anak untuk ke sekolah. Dan tugasnya berterusan sehari-hari. 

Tapi, yang menyentuh perasaan....


Mereka tak pernah merungut. Tak pernah rasa terbeban. Kerana bagi mereka, itu bukan satu tugasan biasa. Itu adalah amanah, yang ganjarannya adalah pahala dan redha dari Allah itu yang dicarinya. 


Terima kasih mak! 



p/s: buat yang telah kehilangan ibu, Al-Fatihah buat mereka. Moga ditempatkan di sisi para syuhada! 




Selasa, 07 Agustus 2012

Kan Dah Kena Maki!

As Salam semua

Beberapa minggu lepas, kecoh dunia siber dengan budak perempuan duck face yang macam mintak penampar tu. At last bukan sekadar penampar yang dia dapat, dapat sekali makian dan cacian yang mak ai berbakul-bakul. Femes kau budak! 


Entah apa motif kau buat video bodoh macam tu pun aku tak tahu. Mungkin kau dapat kebahagiaan agaknya bila buat macam tu, padahal di mata orang lain nampak kau sangat-sangat vangang! Sian ko dik! Lain kali fikirlah banyak kali sebelum buat sesuatu. Jangan ikut suka hati je. 

Itu satu kes. Kes nombor dua pulak, tu haa group kat facebook yang kumpulkan gambar-gambar perempuan. Tak kiralah, yang bertudung ada, yang tak bertudung apatah lagi kan. Aku tengok satu-satu. Ada jugak yang aku kenal. Setiap komen aku baca. Uhhhhh.... macam-macam. Siap berfantasi bagai woi jantan-jantan keparat kat luar tu. Langsung tak malu!!! Cakap dia stim lah, nak onani lah, lemas lah, nak makan buah lah. Aduhai! Geli aku baca. Yang kesian tu lah, gambar perempuan tu... dapat dosa kering je. Nak salah dorang seratus peratus pun tak boleh jugak. Sapa suruh korang upload gambar dengan pose manja jelir lidah, lentok sana-sini, tayang bonjol itu, lurah ini, memang kena bahan lah wei!

Kan masing-masing semua dah marah-marah. Sengaja jolok sarang tebuan kan? 

Ni kes hari ni, pasal ada sorang budak kutuk negeri Sabah! Alamak, dik. Kalau bukan  Sabah pun, kau janganlah nak kutuk tempat orang dik. Tempat jatuh lagi dikenang, ini lagi tempat kelahiran, tempat membesar. Semua orang sayang hometown diorang walaupun dimata orang lain hometown diorang tu macam tempat jin bertendang ke apa. Sebab kat situ ada nilai sentimental dik. Cuba kalau tempat kau orang kutuk. Orang cakap tempat kau tu, tempat orang pengotor. Tak ke seolah-olah itu maksudnya orang tu kata kau pengotor! Kau cakap tak guna otaklah dik. Guna sedap mulut je. Sebab tu badan binasa. 

Tu lah, banyak kali dah aku pesan kat budak-budak la ni, termasuklah aku sendiri. Jangan upload yang tidak-tidak. Jangan tulis yang bukan-bukan. Sekarang ni kalau orang lain nak mendajalkita sekejap je. Tak sampai berapa saat, dah boleh jadi trending kat twitter dan facebook. Di print-screenya post atau gambar kita tu, berduyun orang share dan like!

Kau jangan lupa, kat luar sana tu banyak mata yang memandang. Banyak jari yang menekan keyboard. Silap gaya, silap tulis, silap baca, silap interpretasi boleh huru hara hidup korang dibuatnya. Lagi-lagi kalau perlakuan atau status kau tu memang dah terang-terangan menunjukkan kebodohan korang. Bukan sekadar publisiti murahan je kau dapat, caci maki pun kau dapat sama. Kadang tu siap dengan mak ayah kau terbabit sama. Yelah, orang dah marah kan. Mana ingat rasional lagi. Peduli apa dorang. Main cakap lepas je lah. Dah kau pun buat main lepas je tak fikir empat puluh empat kali. 

Kesudahannya, yang susah sapa? Kau jugak. Silap hari bulan, macam-macam isu boleh keluar. Dari kenegerian, bias, mahupun perkauman. Tak memasal nyawa kau pun boleh diancam. Haish, nauzubillah. Lepas ni, beringat lah. Dunia siber ni luas. Kita tak kenal sapa di sebalik skrin laptop kita tu! Ingat ye!!! 



p/s: terlajak perahu boleh undur, terlajak kata..kena maki jadinya. 



Negeri Sabah Telah Dihina! Biadapnya Budak Ni!

As Salam semua

Ini melampau ni! 


Aku tak nak cakap banyak-banyak, tapi pada aku apa yang budak perempuan ni cakap agak keterlaluan. Aku memang pantang bab orang menjatuhkan atau memandang rendah orang lain. Biadap sangat! Tak tahu ke Sabah ada pulau tercantik di dunia, universiti tercantik di Asia, syurga makanan, hub pelancongan Malaysia. Sorry lah, adik... rasanya awak ni bukan budak bandar sangat, tapi awak budak dibawah tempurung!

Orang Sabah, panas hati kan??? Aku yang Johor ni pun dah panas je tengok budak ni... Haish!!!

Jadi, pada Ema, sila mohon maaf secara terbuka pada orang Sabah. Kalau tak, aku tumbuk kau bah! 


Super Junior SPY English Translation Lyrics

Super Junior SPY English Translation Lyrics

The S.P.Y. that I love, 
I will chase her day and night
Seems like I will almost catch her but I can’t although 
I stick to her like a shadow

The S.P.Y. that I love, 
I will chase her day and night
The moment I set my target on her, my breath has run out
I got you little runaway (x4)
I will run through all the highlights of the once in a lifetime, thrilling story now
Turn the handle with my instincts – that’s the answer
Hold on and press on the pedal, let’s go till the end

** Although you avoid my traps, I caught you in my pursuit baby
Your hands feel so thrilling, it’s so alive

* Repeat

Like the movie, “Goldfinger,” I will chase you
It’ll be a blockbuster where we ridicule and chase each other
If you’re almost caught up to her tail, then stop now
Now one two one two, Let’s go, go!
Doo Roo Roo Doo (Go kick it in the butt! Go kick it in the!)
Doo Roo Roo Doo (Go kick it in the butt! Go kick it in the!)
Hey, GPS navigation, you’re nice but I’m sorry – I’m turning you off
I’ll continue with my animal instincts
Go, go, go, let’s go – if this is the right way, then I’m OK
That’s what men do, if not then that’s not OK

** Repeat
The spy girl who loves me me me, she’s running further away
I feel it when it leaves my calm hands and hits the target
My heart beats crazily and my head gets cold a-hey
I got you little runaway (x2)
I feel it when it leaves my calm hands and hits the target
My heart beats crazily and my head gets cold a-hey

Senin, 06 Agustus 2012

13 Ingatan Untuk Menjadi Wanita Syurga

As Salam semua



Aku terpegun dengan 13 perkara ini. 13 perkara yang aku sendiri lupa. Alpa dan kadang-kadang terabai.  Tetapi, Allah sentiasa memberi peringatan dan petunjuk buat kaum Hawa agar beroleh keberkatan hidup dan menjaga maruah kita semua. Semoga selepas ini kita semua mencuba menjadi muslimah terbaik. Lebih baik dari semasa ke semasa. Insya-Allah. 


1. Bulu kening
Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.
2. Kaki (tumit kaki) semacam hantu loceng
Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng…sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah ….
3. Wangian
Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang – Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.
4. Dada
Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31.
5. Gigi
Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya – Petikan dari Hadis Riwayat At-Thabrani, Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.
6. Muka dan leher
Dan tinggallah kamu (perempuan) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu. Keterangan : Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.
7. Muka dan Tangan
Asma Binte Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecu ali pergelangan tangan dan wajah saja – Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.
8. Tangan
Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya – Petikan dari Hadis Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.
9. Mata
Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya – Petikan dari Surah An Nur Ayat 31.
Sabda Nabi Muhamad SAW, Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram – Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.
10. Mulut (suara)
Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik – Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 32.
Sabda SAW, Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi – Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.
11. Kemaluan
Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka – Petikan dari Surah An Nur Ayat 31.
Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam Syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya – Hadis Riwayat Riwayat Al Bazzar.
Tiada seorang perempuan pun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah – Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.
12. Pakaian
Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti – Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu D , An Nasaii dan Ibn Majah.
Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah diken ali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.
Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.

13. Rambut
Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.

Sumber: http://www.cahayaislam.net/

p/s: Salam Nuzul Quran, muslimin dan muslimat semua...



Minggu, 05 Agustus 2012

Berjanji Memang Sedap!

As Salam semua

Bukan sekali dua, aku dengar pengguna kena tipu dalam urusan mak andam. Banyak kes dah. Ada yang dah dapat duit lari. Ada yang pakej dijanjikan tak sama dengan yang dihantar, macam-macam lah. Serba-serbi ada penipuan sana-sini kalau tak iya-iya. 


Al-kisahnya, Liana aka Lion, my bff akan melangsungkan pertunangan raya ketujuh nanti. Jadi aku pun teman  dia untuk  book satu pakej pertunangan untuk e-day dia tu. Pakej tunang yang ditawarkan RM 500 complete untuk mini pelamin, baju, solek semua. Okehlah tu, baju yang Lion idamkan pun memang kat situ ada. Jadi, kiteorang pun excited lah dan memang bersungguh nak amek service dia. So, disebabkan kiteorang serius nak baju tu, letaklah deposit RM 150. Tapi masa tu yang handle, pekerja butik pengantin tu. Bukan owner dia. Bersungguh lah amek ukuran baju semua, tanya design pelamin, tudung, warna tema and so on. Promote service dia memang tiptop. Itu sebulan yang lepas. 

Minggu lepas, Lion call balik butik tu untuk fitting baju semua and tanya progress persiapan kan... haaa kat sini lah kiteorang angin. Masa call, si pekerja ni cakap semua dah ok. Semua dah settel. Tinggal datang fitting baju je. 

Tapi, bila kiteorang sampai hari yang dijanjikan fitting baju tu... Ya Hampun!!! Satu apa dia tak buat. Dengan baju tu tak disimpan lagi, seolah-olah takde orang booking. Tak di alter, lagi dasyat... pekerja yang hari tu datang masa first time book tu boleh tak tahu apa-apa pasal booking kiteorang. Siap tanya, dah bayar deposit ke belum, tema apa, bila harinya... Aduhaiiiiii.... eh macam kite baru nak booking pulak padahal dah sebulan lepas dah bagitau dia benda ni semua! Menggelabah si Lion. Marah betul kiteorang. Apa dia ingat kiteorang ni main-main ke booking? Dia boleh buat sambil lewa! Cisss!!!

Lion pun dah tak sedap hati, terus kiteorang buat back-up plan, hire another butik. Dan kena bayar another deposit. Yang aku pelik tu, pekerja butik tadi tu langsung takde bagitau boss dia ke, mintak maaf ke, atau apa benda. At least, kalau tak mampu siapkan baju atau tak boleh service kiteorang bagitau awal-awal. Ini kalau kiteorang tak pergi tanya, tak buat langsung lah kerja tu! Haiyoooo!!! 

Aku dengan Lion decide untuk mintak refund duit deposit tu. Kiteorang dah tak percaya terus dengan service dia. Dia berjanji jugak nak settelkan benda ni dalam masa seminggu, tapi kiteorang dah tak sanggup amek risiko. Mana tau, sampai last-last minit satu hape pun tak jadi. Lagi naya! 

Bila nak mintak refund duit ni pun satu hal. Boleh pulak boss dia berdolak-dalih dengan kiteorang. Cakap dalam tangan takde cash lah, padahal RM 150 je. Cakap polisi dorang memang tak refund duit lah. Mengelak angkat call Lion lah. Sampaikan, aku kena menyamar jadi new customer baru dia layan! Biadap.  

Eh, hello. Kau tau tak apa guna deposit? Sini aku bagitau, deposit fungsinya adalah sebagai jaminan. Kalau di pihak pembeli yang breach contract, yes, deposit tu akan burn. Tapi kalau pihak pembekal yang breach contract, langgar syarat, mengecewakan pembeli, pembeli boleh minta refund plus boleh mintak ganti rugi!  So sekarang sapa sebenarnya yang rugi. Kau tak rugi apa kot. Kau yang main-main tak buat kerja. Kalau ikut polisi sebenar, kiteorang ni boleh claim bukan setakat RM 150 tu, kiteorang boleh claim lebih lagi sebab pihak kau dah susahkan kiteorang, buat kiteorang tension, kena hire another mak andam, bayar another deposit semua. Eh, senang je kau cakap duit tak boleh pulang. Habis kau nak makan duit tu??? Jilake betul... makan duit orang macam tu je! Kesudahannya kita tunggu minggu depan, sebab si pak andam berkeras tak mahu bayar balik deposit. Minggu depan, Lion akan ke butik tu dengan bakal tunang dia. Tengok lah apa cerita... 

Ni lah manusia. Mananya nak maju kalau berniaga menipu? Kalau berniaga buat taik dengan orang! Kena sumpah seranah adalah. Ingatkan bayar deposit banyak, dapatlah beri kepercayaan pada peniaga supaya buat kerja elok-elok. Kira macam bagi rangsangan lah supaya e-day kita jadi yang terbaik. Tapi, lain pulak jadinya. Aku tak fahamlah kenapa ada manusia macam ni. Manusia yag fikir pelanggan dia ada mesin cap duit kat rumah! Haih!!! Jadi pada bakal pengantin, tolonglah hati-hati! Disebabkan benda macam ni, boleh rosak mood korang tau tak... 



p/s: kena tahu segala macam syarat dan hak kita sebagai pengguna. Kalau ada contract tu, make sure dibaca. Kalau tak faham, tanya. Dan sentiasa update progressing kerja mereka. 





Jumat, 03 Agustus 2012

Teen Top Be Ma Girl English Translation Lyrics

Teen Top Be Ma Girl English Translation Lyrics

Oh yeah, it’s going down
Teen Top and Brave sound

Call me, call me girl – don’t worry about it and come to me
Be ma girl, would you be ma girl

What am I gonna do? I like you more and more
But why don’t you know my heart?
Wherever I go, wherever I look, I only see you
I can’t take it anymore, I need you

* I’m still young so I can’t buy you nice things but
That’s why I’m going to give you all my love
I’ll walk to the end of the sky to get to you
I will protect you with my life

** Do you want to go out with me? Although I’m a bit shy
Do you want to date, more thrillingly than anyone else?
Even if I may seem clumsy and awkward
I will treat you better than anyone else
I can do well even if I may seem clumsy and awkward

At first, I fell short a bit, everything was so awkward
Like a newbie, I trembled in front of you
I froze like a fool – I don’t know, don’t know, don’t know why I’m like this
I need to take courage like a man – yes sir be brave

* Repeat

** Repeat

I know, I know, I know that you might be a little nervous
You know, you know, you know that you’re my everything
My girl, I want to have you by my side
You’re my one and only, you’re my girl

I wanna love you all day, wanna love you all night
you got me feelin’ so hot, oh yeah oh yeah
I wanna love you all day, wanna love you all night
you got me feelin’ so hot, oh yeah oh yeah

Whose are you? You’re mine
Whose are you? You’re mine, you’re mine, you’re my girl