Selasa, 31 Juli 2012

Dato' Dr. Syeikh Muszaphar Bakal Timang Cahaya Mata Kedua!

As Salam semua

Rezeki Ramadhan kali ni nampaknya buat keluarga angkasawan negara kita, Dato' Dr. Syeikh Muszaphar Syukor apabila beliau memberitahu bahawa isteri kesayangan Dr. Harlina disahkan hamil 11 minggu. Alhamdulillah. Nampaknya makin seronok lah Bella dapat adik dah ni. Kena panggil Kakak Bella dah!!! 
Tahniah Dr. Syeikh dan Dr. Harlina. Moga semuanya dalam lindungan Allah. 




p/s: Alhamdulillah, Dr. Harlina kini semakin manis apabila bertudung sempurna! Jom singgah blog Dr. Harlina ------------> http://barelysupermommy.com/

Taubat Ramadhan Seorang Gay

As Salam semua

Bulan ini bulan barakah. Bulan yang penuh pengampunan. Bulan yang mana setiap inci perbuatan kau jika disertai keikhlasan dan di niatkan kepada Ya Rabb maka pahala lah ganjaran yang bakal kau terima. Insya-Allah. Semua itu janji Allah. Dan sekali lagi Allah telah memberi kan satu kenikmatan kepada aku. Nikmat untuk membawa pulang seorang lagi anak Adam kembali ke jalan lurus-Nya. Hidup di dunia ini sememangnya penuh pancaroba. Tak kuat menepis ombak, mudah saje kau karam ditelan gelombang. Tapi kau kena ingat, selagi Allah itu yang kau ada... kau ada semuanya. Kau punya satu kekuatan yang tersangat luar biasa. 

Allah itu maha pengampun. Maha penyayang. Sayang-Nya tidak berbelah bagi pada kita hamba-Nya ini. Ingat lagi tak pada entry gay aku yang pernah membuatkan aku menangis satu masa dulu? Sekali lagi, hari ini Allah bantu aku. Sungguh aku terharu. 



Apa lagi kepuasan yang kau perlu ungkapkan bila mana seorang anak Adam telah kembali pulang ke jalan lurus. Allah Maha Mengetahui. Segala idea yang Dia berikan pada aku dalam entry tersebut rupanya memang memberi kesan kepada golongan-golongan ini. Syukur Alhamdulillah. 

Aku tetap teruskan doa buat insan-insan lemah seperti mereka ini yang masih ramai di luar sana. Aku harap mereka ikhlas mengubah haluan hidup. Aku harap mereka kuat dalam melawan nafsu. Dan aku juga berharap moga Allah permudahkan urusan anak Adam ini untuk berhijrah dan bertaubat. Amin. 



p/s: T____T bulan ini sungguh suci. 


Senin, 30 Juli 2012

Blog Coklateyes Semakin Profesional?

As Salam semua

Aku ni, kalau takde mood nak update blog kau letak lah depan aku sejongkong emas pun belum tentu lagi jari jemari aku ni laju menaip keyboard untuk update entry. Tapi, sekali mood tu sampai bukan kata satu entry aku up, kadang-kadang sampai 5-6 entry dalam masa sehari. Laju je idea keluar macam paip bocor tepi jalan, free tak payah bayar. 

Jadi blogger ni, salah satu impian aku adalah memprofesionalkan Blog Hanya Dari Mata ni. Matlamat jauh ni. Aku takde pun nak blog femes, tapi cukuplah blog aku memberi manfaat kepada mereka yang baca. Mesti ada terfikir, kejadah apa nak profesionalkan blog, bukan ke blog aku ni hanya sekadar picisan luahan hati saje? Well, macam yang aku pernah mention awal-awal dulu. Aku tak pernah anggap blog sebagai diari. Aku anggap blog sebagai tempat berkongsi kasih dan ilmu. Memang adakala aku letak private story dan luahan perasaan yang gundah gulana, tapi bukan secara direct. Kata orang cover-cover line lah! Jadi, dari segi penulisan entry sendiri kena jadi matang dan pro, barulah privacy kita tak terganggu. 



Hari ni, Blog Hanya Dari Mata melakar sejarah sendiri. Aku upgrade sikit kasi pro. Korang perasan tak url blog dah tukar? Daripada http://coklateyes.blogspot.com/ kepada www.coklateyes.com tapi jangan risau, Kalau korang masih stick dengan yang .blogspot tu pun takpe sebab dua-dua masih lagi redirect pada blog yang sama. Takde beza. Sebenarnya dah lama dah aku plan nak buat benda ni. Tapi kau tau lah aku kan. Bab-bab online business ni. Mana senang nak percaya. Walaupun harganya bawah RM50, duit tetap duit wo!  Kena cari yang betul-betul, barulah aku setuju untuk gunakan servisnya. 

Untuk perkhidmatan tukar domain ni, aku gunakan servis daripada www.hostingrajawali.com melalui En.Abdur Rozak. Aku kenal En.Abd. Rozak ni pun daripada salah sorang blogger juga, Ecadwinkyasha yang jugak baru dapat domain sendiri. Perkhidmatan yang En.Abd. Rozak berikan memang tip top. Memang mesra pelanggan. Sebelum ni ada jugak 2-3 reseller yang aku contact untuk berurusan, tapi semua pertanyaan aku dorang jawab nak tak nak. Kau bukan tak tahu cara aku kan, dari A sampai Z aku tanya. Selagi aku tak faham, aku akan tanya. Supaya taklah aku rasa tertipu. Benda-benda yang libatkan online ni macam taboo sikit untuk aku! Tapi syukur diperkenalkan dengan reseller yang sangat bagus! 

Servis, tutorial semua lengkap dan diberikan semuanya percuma. Kau hanya perlu bayar registration je yang hanya memakan kos RM34 setahun. Kira-kira hanya RM 2.80 sebulan. Murah tak, murah tak? Lebih murah dari topup korang yang seminggu RM10 tu kan? Kira melabur sikit lah untuk blog. Barulah orang nampak kita serius berbloging. Dari segi kepuasan pelanggan, aku memang bagi 5 bintang pada reseller ni. Memang tip top layanan dia. Satu-satu soalan dan kemusykilan aku dijawab dengan baik dan penuh sopan santun. Memang mesra pelanggan. Lagi satu, servicenya sangatlah pantas. Malam tadi, aku confirmkan untuk beli domain sendiri, terus En.Abd Rozak ni prepare semua benda. Tengahari tadi aku bayar dan sms dia, tak sampai 30 minit, semua benda dah setel. Tutorialnya mudah faham dan sangat menyenangkan kau. Takde coding-coding apa bagai pun! 

Kalau kau tanya aku, apa kebaikan ada domain sendiri ni mesti aku tergagap-gagap nak jawap. Ye lah ni bukan bidang aku woi. Cuba kau tanya aku pasal makanan ke, abang-abang hot ke, boleh lah dengan yakin aku jawap. Tapi, don't worry baby. Aku dah siap dah nak bagi korang segala info berguna. Kan aku cakap blog aku bukan untuk aku sorang. Untuk korang jugak. Jadi, apa kata kau baca kat sini tentang kebaikan domain sendiri ni. Mana tahu terbukak hati nak melabur sikit untuk blog kesayangan korang kan? 

So, sekarang ni...salah satu impian untuk blog dah tercapai. Puas hati sangat-sangat.  Ada beberapa lagi yang masih dalam perancangan. Insya-Allah kalau ada rezeki, ada lah nanti aku buat next step. Jadi, korang pulak macam mana? Kata sayang dengan blog korang tu.... than, show your love baby! 


p/s: amacam preparation raya korang? 

Sang Pemimpin Ke Syurga

As Salam semua



Terngiang-ngiang lagi. Masih segar di telinga aku bila mana seorang teman membisikkan bahawa "Setiap orang ada bahagian masing-masing." Aku tunduk. Akur. Memang benar dan tepat. Diam membisu aku kat tepi dia sambil tahan air mata. Dia menyambung "Yang membezakan kita adalah kekuatan! Kau kena kuat. Kuat untuk diri kau dan kuat untuk keluarga kau." Akhirnya kocak air mata itu tumpah. Di genggam erat tangan aku. 

Bercelaru otak aku bila mana mengenangkan nasib diri. Mungkin jauh ketinggalan dari yang lain. Tidak sempurna dan tempuh banyak halangan. Kalau orang lain gembira bila mana duit biasiswa menjengah mesin ATM, aku pula terketar-ketar berkira dan menghitung. Sebahagian buat keluarga, sebahagian buat diri sendiri. Itu sahaja yang mampu. Dan ketika itu, aku membayang masa depan. Moga awan cerah di depan. Kalau orang lain gembira menghabiskan cuti hujung minggu makan angin dengan keluarga, aku pula sibuk membeli barang kelengkapan rumah supaya tidak kosong sepeninggalan aku nanti. Kalau orang lain, bila naik cuti semester dihantar ibu bapa, aku pula gigih meredah ibu kota menapak kaki turun dari sebuah bas ke sebuah bas. Tak kisahlah, asalkan tanggungjawab sebagai anak aku penuhi. Mereka adalah prioriti. 

Sabarlah wahai hati,

Tak mudah hari ni tak bermakna tak mudah untuk hari esok. Ikatan keluarga itu kukuh. Ikatan itu murni. Ikatan yang diredhai pasti ada bantuan dari Illahi. Susah senang hadapi lah bersama. Ayah dan mak itu kan nadi hidup. Penguat nafas menempuh hari depan. Doa dan redha mereka pasti ada untuk anak-anaknya. Walau hari ni nampak diri aku seperti 'kalah' tapi aku yakin, aku tetap jadi anak kebanggan ayah dan emak. Bukan aku seorang. Kau jugak, yang membaca entry ini. Banggakanlah mereka jua... Bukan wang ringgit yang dipinta tapi pengorbanan ikhlas dan kasih sayang itu membuatkan cinta mereka sempurna. 

Tugas seorang anak itu mudah. Maka mudahlah juga jalannya seorang anak ke Al-Jannah selagi dipimpin ibu bapanya...Insya-Allah. Semoga ayah cepat sembuh. Semoga aku, mak, along dan adik tabah dengan dugaan Illahi, dan moga doa kita semua dimakbulkan suatu hari nanti. Amin. 



p/s: Susah-susah dulu, senang kemudian kan... 




Kolej Doktor-Doktor Kacak!

As Salam semua

Pujaan hati nombor satu, Abang Dell yang kini telah arwah. RIP baby! 
Kalau korang nak tahu, habis semester lepas satu UM kecoh sebab dengar khabarnya semua budak-budak senior dah tak dapat duduk hostel lagi. Kolej-kolej hanya dibenarkan untuk pelajar junior. Sapa yang dah tahun 3 hingga tahun 4 jangan haraplah dapat kolej. So sad. Sungguh. Aku seboleh-bolehnya nak duduk dalam kampus je. Tak mau sewa rumah atau bilik ni. Ayah aku pun tak berapa setuju aku duduk luar kampus. Maklumlah, KL kan. Kalau nak duduk rumah teres, sewa mahal. Lagi-lagi kawasan Bangsar atau PJ tu. Kalau dekat Pantai Dalam pulak, kebanyakannya rumah flat. Lagipun kawasan tu, ramai warga asing. Tu yang ayah aku tak berapa setuju untuk lepaskan aku duduk luar. Kalau dalam kampus, keselamatan lebih terjamin dan segala keperluan macam laundry, cafe, wifi semua dah ada. 

First application aku, semua reject. Kiranya masa tu, aku memang dah dapat bayangan lah yang muka aku kena duduk luar kampus. Tapi tak putus asa, buat lah rayuan. Mengharap masih lagi ada kolej yang sudi terima aku sebagai warganya. Akhirnya hari ni, doa aku dimakbulkan. Pagi-pagi lagi dah check dah status rayuan aku. Berdebar jugak jantung. Dalam kepala dah terfikir-fikir, apa plan seterusnya jika rayuan pun gagal. 

Alhamdulillah, syukur pada-Mu Ya Rabb


Keputusan rayuan aku berjaya. Walaupun tak dapat kolej yang lama, Kolej Ungku Aziz. Takpe. Masih syukur sebab sekurang-kurangnya masih duduk dalam kampus. Tak lah risau mak dan ayah aku. Untuk pengetahuan, kolej ni adalah kolej budak-budak medik. Sebab terlalu dekat dengan PPUM. Pernah lah jugak usha kolej ni dulu. Makan kat cafe dia semua. Not bad lah environmentnya. Insya-Allah aku akan cuba berbakti pada kolej Ibnu Sina sama macam aku berbakti pada KUAZ satu masa dulu. Plus ada bonus, makin rapat lah aku dengan budak-budak medik. Eh, mana tau jumpa jodoh kan. Tak ke untung gitu??? 


Terus excited dah rasa hari ni. Rasa macam masuk kolej masa first year dulu. Terus plan nak deko bilik dan meja study cantik-cantik. Haishhhh, bila ingat pasal kampus...sedar tak sedar tinggal sebulan lebih je lagi duduk kat rumah. Lepas tu, sayonara!!! 



p/s: tiba-tiba terigat TV Show favourite kakak aku, House! 


Jumat, 27 Juli 2012

Pudding Caramel & Blueberry Cheese Cake Paling Famous Di UiTM Arau. Nak Cuba Rasa?

As Salam semua

Sejak dua menjak muncul rancangan Master Chef ni, semua perempuan tak lagi mendambakan lelaki-lelaki kacak sebagai putera di hati. Tapi kami, kaum wanita mengimpikan seorang jejaka yang pandai memasak. Yang masakannya enak-enak belaka. Sebab lelaki bila pandai masak, nampak sangatlah sweet. Sapa kata tak macho? Kau tengok Dr. Fazley, kau tengok Jehan Miskin, kau tengok Azwan Ali. Eh! Salah. Heheheeh jangan saman saya ye Double A! ;)

Awal Ramadhan hari tu, Epi, junior aku masa form six dulu kata dia ada buat caramel pudding & cheese cake. Pudding caramel dan cheese cake dia memang dah lama terkenal kat Uitm Arau. Kiranya memang paling laku dan paling femes lah. Aku apa lagi, terus lah order dengan dia. Memang dah lama mengidam makan cheese cake. Kebetulan masa tu, adik beradik aku semua ada balik kampung, jadi memang meriah dan seronoklah makan ramai-ramai kan. Lagi satu, Epi cakap kalau sedap dia mintak aku promote kat blog. Wah, boleh sangat lah Epi. Tu yang dia siap bagi harga baik punya kat aku!


Untuk pudding caramel ni, kat Uitm dia jual sepotong RM 2 tak salah aku. Murah sangat tu wei. Dahlah gebu, manis, lembut, lemak berkrim. Memang complete sedap rasanya. Aku terus order bukan satu dua slices, terus satu loyang! Yummmmaaay!



Resipi lepas ni pulak lagi lah buat korang terliur meleleh-leleh air liur. Tapi harap sabar dan kuatkanlah iman korang ye, al maklumlah bulan puasa. 

yang ini size mini. tapi rasanya megaaaaa sedaaaaaap!

ni satu loyang punya. Cukuplah buat raya pertama ni. 
Cheese cake Epi ni memang 10 bintang aku bagi. Bukan satu thumb up, double thumbs up tau tak. Manis, lazat, creamy, gebu, lembutnya bukan kepalang. Satu family aku suka. Semua puji-puji kelazatan cheese cake Epi. Untuk hari tu, Epi tak buat Blueberry cheese cake, dia buat Strawberry cheese cake. Takpe, tak kisah perisa apa. Janji sedapnya sama. Ayah aku siap suruh tempah untuk hari raya pertama lagi. Dia suka sangat!

Goda? Please lah, sapa tak tergoda woi! 
Dengar khabarnya lepas ni, si Epi bercadang nak try satu lagi resipi. Yang ini, silap hari bulan boleh tergugat iman puasa aku ni tau tak. Sapa yang tak kuat iman, aku sarankan, baik jangan tengok. 


Jadi, pada budak budak Uitm Arau khususnya, silalah contact Epi kalau nak rasa kelazatan resipi orang bujang ni. Tapi bukan sekarang lah, sekarang kan puasa.Nanti naik semester nanti. Oh, lupa nak bagitau. Epi ni MPP Uitm Arau. Kalau tak kenal, nah ni orangnya. Nak order melalui FB pun boleh rasanya kan Epi, ni link FB Epi. Selamat telan liur ye semua....





p/s: Kalau dapat laki kencang kat dapur, hari-hari manja-manja nak makan sedap!



Kamis, 26 Juli 2012

Gathering Iftar Yang Sangat Memori.

As Salam semua

Korang masih ingat tak satu persatu kawan-kawan zaman sekolah rendah mahupun menengah dulu? Aku percaya mesti ada yang tak ingat, kalau ingat pun mesti ada sebab-sebab tertentu macam dulu masa sekolah, dia pernah tercirit dalam seluar ke, atau pun masa kelas matematik dulu dia pernah kena denda kaw-kaw punya ke, tak pun mesti kau penah admire dia kan??? Hahahaha! Kantoi. 

Well, bila musim cuti semester macam ni, perkara pertama yang terlintas kat kepala aku adalah gathering bersama rakan-rakan sama main cop tiang zaman muda dulu. Satu satu muka kesayangan aku muncul dalam ingatan. Alhamdulillah, masing-masing berjaya dengan bidang tersendiri. Yang jadi akauntan, engineer, businesswoman, geologist, dokter, arkitek,polis, cikgu semua ada lah. Complete set. Kira esok lusa kalau aku ada hal apa-apa, insan-insan ini lah yang aku cari dulu untuk merujuk. 

Tadi, ada kesempatan untuk berbuka puasa bersama dengan kawan-kawan sekolah rendah aku dulu. Nama kelas aku dulu masa sekolah rendah 6 Setia namanya. Ada 41 orang pelajar. Ramai kan. Tapi itu tahun 2001. Untuk 2012, yang masih setia hanyalah 5 orang. Bukan kata yang lain tak setia, sibuk agaknya. Takpun malu kot nak join sama. Tak apa lah, mana yang ada. 

Walaupun hanya berlima, dua lelaki dan tiga perempuan je yang ada, tapi mulut kepoh nauzubillah. Ni kira kalau bawak majlis ni boleh gegar meja wei. Dengan gelak, dengan kepoh, dengan pot pet pot pet, dengan membahan sesama sendiri. Memang cukup. Yang lelaki dua orang tu jangan kau fikir dia pendiam, tapi bab troll orang nombor satu tu! Hahahaah.

Aktiviti pertama, haruslah berbuka puasa sama-sama. Alhamdulillah, dua set family meal licin bersih dikendurikan lima sahabat ni. Tanpa segan silu. Tanpa malu. Bila dah kawan, tak usah memalu lah kalau kau nak kokak kepala ikan kerapu tu. Buat macam rumah sendiri je. 


Kalau tahun lepas kiteorang buka puasa ala buffet, untuk tahun ni semua sepakat nak makan cara hidang. Tak banyak beza pun harganya. Alhamdulillah, percubaan pertama makan kat restoran ni berbaloi. Sedap dan murah. Kau nak tengok satu magic tak??? 



Yes, licin. Semua kenyang, semua menjilat jari. Lepas solat maghrib semua, terus plan aktiviti yang sesuai dilakukan. Orang lain solat terawih, kiteorang pulak pergi main bowling. Kalau bab bowling ni, aku memang awal-awal dah surrender lah. Dan jangkaan aku tepat, sememangnua aku Ratu Longkang. Entah apa malang entah, semua bola tak nak straight. Geram je! Grrr....


Last sekali sebelum balik, the ladies troll Adi. Seorang yang berlagak cool kononnya. Dia lupa mana letak kunci kereta, si Suhaila pergi nyorokkan dalam beg telekung aku. Ceh, bila dah macam tu, cool entah ke mana. Muka pucat lesi. Menggelabah gila-gila. Tapi tetap tu membahan aku sebagai ratu longkang. Puiii! ;) Siap warning aku lagi, tahun depan dia memang nak troll aku kaw-kaw. Siap sedia je lah! Hahahahaa

Adi-me-sue-biha

haikal hujung tu aka pemilik blog Kroniknya Dunia.
 *cubalah kau baca, nescaya kau akan rasa kronik jugak!


Walaupun kita tak selalu jumpa, tapi kenangan kita masa kecik-kecik tetap dalam ingatan. Kita tetap sama walaupun sekeliling kita beza. Kita tetap kawan walaupun susah dan senang. Sebab kita semua dididik untuk saling setia dan support each other. Insya-Allah ;) 

Akhir sekali, sekarang ni aku dalam mood bersyukur yang tak terhingga sebab mak dan ayah hadiahkan aku sesuatu yang sungguh aku tak terduga. Terima kasih banyak-banyak mak, ayah. Terima kasih jugak untuk Hero Pujaan Pertama aku, Dell yang sungguh banyak berjasa. Juga Hero nombor dua aku, Si Cenonet HP




p/s: Rindu zaman kecik dulu. Zaman main cop tiang! 






Selasa, 24 Juli 2012

Sponsor Radio Internet, Temin.fm : 24 Jam Lagu Best Woh!!!

As Salam semua

Ramadhan dah masuk hari keempat kan? Cepat masa berlalu. Tup tup tinggal seminggu lagi nak raya. Aku macam biasa lah, duduk rumah memang feel lah seratus peratus puasa. Nak kata tidur je tu tak lah. Busy macam anak sepuluh jugak nampak gayanya. Menguruskan urusan dunia. Kehkehkeh. Sempat lagi kan nak buat ucapan? Kalau korang kata lambat, aku tetap nak ucap "Selamat Menjalani Ibadah Puasa Buat Muslimin & Muslimat specially readers dan follower blog aku ni". Ni blog aku kan, suka hati lah nak ucap cepat ke lambat. Hewhewhew! 

Cerita pasal puasa ni kan, nak kata aku malas takde lah sangat. Nak kata aku busy pun tak jugak sebenarnya cuma entak kenapa jari jemari aku ni dah tak lembut pulak nak menaip entry macam aku kat kampus dulu. Kalau masa belum cuti semester ni, pantang ada idea sikit laju je jari aku ni menaip satu per satu perkataan untuk entry blog. La ni, ya Rabbi nak buat separuh entry pun macam kena paksa kerja buruh kasar! Malas woi!!! 


Kalau kau perasan kan, kat sebelah tepi blog aku ada satu perubahan besar. Certeka, certeka! Yes, yes! Tu ada satu column baru "Speaker Tajaan"! Tu lah kan, blog ni memang macam-macam sumber rezekinya. Blog aku dipilih sebagai salah seorang sponsor untuk Radio Temin. FM. Radio 24 jam tanpa henti. Haaaa kalau korang kata tak pernah dengar pun nama radio ni? Yerp, aku pun sama. Tak pernah dengar kan. Tapi, please please please jangan cepat under estimate sesuatu. Kau dengar dulu! Ohhhhoooiiii lagu-lagu dia main boleh tahan wo! Current song beb! Ni, masa aku taip ni around 2-3 pagi still ada deejay yang duk bebel-bebel tanpa boring. Siap promote blog aku lagi tu, kadang-kadang kena bahan jugak! Sabar je lah. Kehkehkeh. 

Korang cuba klik link ni, link webpage radio ni. Kat situ ada macam-macam yang korang boleh buat. Paling aku suka tu diaaa, boleh request lagu. Aku dah try, sekejap je terus dimakbulkan permintaan korang tu. Tak payah tunggu lama-lama. Lagi? Korang boleh chatting-chatting jugak dekat situ. Mana tau, ada rezeki jumpa jodoh kan? Heheheh! Tak cukup tu, kat website ada banyak cerita dan info-info terkini yang boleh lah sikit sebanyak tambah maklumat korang. Tak lah orang panggil korang katak bawah tempurung kan. Haaa kan bagus tu, semua ada. Complete set lah. 

Dengan tagline "Ate Moh Ler Kite Dengor", radio internet ni agak fresh untuk jadi halwa telinga para visitor, reader dan follower blog aku. Tak lah stick dengan satu lagu je kan. Korang boleh dengar lagu dari zaman rock kapak, jiwang leleh mahupun ke zaman sekarang, ala-ala lagu easy listening gitu. Apa tunggu lagi, cepat-cepat request lagu kegemaran korang. Tapi jangan lupa, letak nama blog Coklateyes sebagai sumber info korang ye. Eh, tekan sekali button LIKE kat FB Temin.fm. Semoga sukses Temin.fm! Go baby, go baby! 



p/s: nak try jadi deejay agak-agak layak tak???

Senin, 23 Juli 2012

BoA Only One English Translation Lyrics


BoA Only One English Translation Lyrics

You’re only getting farther – you’re the only one
As much as I loved you, you’re the only one
It hurts and hurts and it’s foolish but good bye
Though I may never see you again, you’re the only one
Only one
We awkwardly sit across each other,
Making small talk and asking what’s new
The moments when the conversation stop for a moment
The cold silence freezes us
We will become strangers at this place right now
Someone will shed tears and be left alone but
I hate seeing you try not to scar me and feel ill at ease
So I’ll let you go
* My love, good bye now – you’re the only one (you’re the only one)
Even at the moment we break up, you’re the only one
It hurts and hurts and it’s foolish but good bye
Though I may never see you again, you’re the only one
Only One
You’re the only one, Only One
At my sudden works, you seem to be relieved for some reason
Where did we go wrong?
Did we hope for different places starting from long ago?
The sharpness of the vast difference of our start and end
And the pain that stabs my heart – why is it so similar?
My overwhelmed heart crumbles emptily in just one moment
How can I stand up again?
* Repeat
When will my head erase you? (I will let you go)
One day, two days, one month, if long term then a few years (My baby can’t forget)
And someday in your memories,
I won’t live in it, you will erase me
Only One Only One
You’re the only one, Only One

*Click For Larger Image

Minggu, 22 Juli 2012

B2ST Beautiful Night English Translation Lyrics

B2ST / BEAST Beautiful Night English Translation Lyrics



* It’s a star twinkling, beautiful night
I hope this night lasts forever, hold my hand
The blue moonlight makes this a beautiful night
Walk across that sky with me
** I’m yours – only you can make my heart race – I’m outta control
I’m yours, nobody, nobody can take your place
You drive me crazy
Left and right, you shake me up on this disco night
From top to bottom, from front and back, you flip my heart inside out
You are like cotton candy, I never get sick of you
Before this night is all over, let’s love all night
I still don’t really know love – the moment I first saw you
I felt a strong wave washing over me
Drenching my heart to the deepest corners oh oh oh oh Girl
* Repeat
** Repeat
Something good Nothing better
Just like a limitless credit card
I strengthlessly fall for you, but this feeling isn’t so bad girl
With one cue, I’ll go inside you, without you knowing
You will keep thinking of me, let’s meet in our dreams, I’m waiting for you
I still don’t really know love
Whenever I stood in front of you
I felt a strong wave washing over me
Drenching my heart to the deepest corners oh oh oh oh Girl
* Repeat
** Repeat
I just wanna love you all night long
I want to fall asleep in your arms tonight
** Repeat
* Repeat
It’s a star twinkling beautiful night

Jumat, 20 Juli 2012

Anak Kucing Angkat

As Salam semua

Sapa-sapa yang tau facebook aku, start daripada aku cuti semester lepas aku memang dah meroyan cari anak kucing. Sana-sini aku cari anak kucing. Bukan takde kucing kat rumah ni, ada. Namanya Kimi. Kucing jantan paling hot lagi seksi, cuma biasalah kan kucing jantan aku yang sekor ni sangat super hero aktif. Dia takdenya nak layan kau gesel-gesel hidung ke, main bulu-bulu dia ke, apatah lagi nak peluk dia kepam-kepam. Memang tak lah. Dia datang dekat kau bila dia lapar je. Waktu dia kenyang dia main lari bagai harimau kumbang! Laju gila babas dia lari. Aku yang gemok ni nak kejar memang semput lah! Hahahaha. Jadi, disebabkan aku dahaga kasih sayang seekor kucing, aku ke hulu ke hilir mencari anak-anak kucing yang manja. Lama jugak aku usha page sana sini. Dari KTAJ Adoption Online sampaikan ke Malaysian Cats Free Adoption, hari-hari aku tengok. Cari kucing yang sesuai dan berhampiran untuk diambil sebagai anak angkat. 

Setelah lama mencari, memang rezeki sangat aku dengan anak bulus yang sekor ni. Ada seorang doktor di Bangsar, berhampiran sangat dengan UM nak bagi anak kucing untuk adoption. Mula-mula aku fikir nak bawak naik bas guna pet carrier, tapi bila fikir balik takut pulak syarikat bas tak benarkan. Jadi kebetulannya, ada kawan aku nak pergi interview kat KL jugak, jadi aku tumpang dia dan mintak tolong  untuk bawak anak kucing kesayangan aku ni. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan.


Sesampainya aku kat rumah tuan empunya tu, aku tak sangka pulak doktor ni asal dari family orang kaya. Aku sendiri kagum dengan rumah dia. Ada swimming pool bagai, ada court tenis, ada air pancut semua. Huh, aku sendiri rela jadi kucing kalau dapat tuan orang kaya macam ni. Dato' tu ada 25 ekor kucing yang semuanya gebu bagai. Siap ada anak kucing yang mata dia sebelah biru dan sebelah lagi gold. Gerammmmmm je!

mata kaler lain-lain. tapi belum putus susu lagi ni...
Setelah main-main dengan kucing yang 25 ekor tu, aku kena pilih salah sekor untuk diadopt. Ada dua yang nampak manja dengan aku dan memang aku berkenan. Yang sekor bulunya warna putih dan ekor warna coklat, lagi best mata dia biru kristal. Yang sekor lagi, ekor kembang, warna mix putih dan gold. Muka comel dan aktif.  Dua-dua nampak cantik dan manja. Memang susah nak buat pilihan. Rambang mata aku. Untuk buat final decision ni,  sambil aku dukung dua-dua anak bulus tu, aku cakap dalam hati. "Sapa yang nak ikut kita balik Johor?"

Tiba-tiba salah sekor anak kucing ni terus baring kat dada aku masa aku dukung tu, sambil mata dia pandang aku. Manja sangat macam faham apa yang aku cakap dalam hati tadi tu..... Alhamdulillah... Dia sudi bermanja dengan aku. Yang mana satu korang rasa???

yang ini.....






Comey kan? Comey kan! Sumpah, aku pun jatuh cinta dengan dia. Sepanjang drive back to Kluang, dia senyap je. Tak banyak ragam. Duduk diam-diam. Bulu dia halus sangat macam baldu. Putih, gebu. Mata bulat. Ekor spiral dan kembang. Manja dan sangat playful. Memang buat orang geram nak geget-geget dia! Alahai.... rezeki aku agaknya.

Sesampainya kat rumah, family aku semua suka lah dengan dia. Terus esoknya kiteorang bawak dia pergi vet, belikan vitamin, cage, ring ball, makanan dia semua. Than, setelah bincang dengan ayah aku, ayah decide nak letak nama dia sebagai Glory. The meaning of great honor, fame, pride and luminosity. Harapnya Glory serasi tinggal dengan aku dan keluarga aku. Moga Glory membawa rezeki jugak pada kami semua. Amin!



p/s: Selamat Berpuasa semua. Moga Ramadhan ini membawa barakah pada kita semua



Kamis, 19 Juli 2012

C-Clown SOLO English Translation Lyrics

C-CLOWN SOLO English Translation Lyrics

I couldn’t say anything and just stood still
I cried for a long time and then opened my mouth
Just give me one more chance
I wanted to hold onto you with these words
Without knowing the reason, I stood in front of you
And after fighting with you like a fool
You left me and I was left alone
In front of your house
* Now I’m solo (solo) Maybe I’m solo (solo)
I don’t ever want to meet a person like you
I wanted to break up
* Now I’m solo (solo) Maybe I’m solo uh uh
(I’m sorry goodbye)
I don’t like you, I don’t like you
Hello, goodbye, solo
Baby, I want
You were the woman I wanted
You were like a fragrant perfume
I can’t forget – like insane
Our relationship has gone past the river
And can never come back – again rewind
I’m sorry, I was wrong
I will disappear before your sight
I guess you hated me because I lacked so much
I try to understand but it’s not that easy
You’re not smiling and you’re just giving short answers to me
* Repeat
** Repeat
Over It’s over, you and me are now over
Love is over It’s over Not lover tonight
Uh Uh I know that I really screwed up but
Don’t just stand that and dig away at my tears
Are you really the person that I loved?
We’re not really breaking up
Don’t end things so emptily
* Repeat
We won’t ever go on trips together
We won’t ever sing that song together either
My heart feels empty (still feel alone, so lonely)
Now I am lonely and alone
My lonely, burnt up and tired body
Is now going back to before – solo solo solo

B.A.P No Mercy English Translation Lyrics

B.A.P No Mercy English Translation Lyrics



Yeah, sounds good!
We fly here B.A.P, leggo!
Boom clap! boom boom clap! (x 3)
Yeah, let it go something like
Dudes, that’s just not it
Is music a joke? It’s not for us
Because you’re like that, I’m like this – if you weren’t like that, would I be like this?
Just stop and quit it – just go away over there

Goodness, their attitudes are really not cool
Oh my, hyungnims^, look at them – that’s just really not it
Isn’t ignoring and badmouthing bad guys what a real man does?
Rapping like this – isn’t that the good stuff?
I will break apart the paradigm trapped in a border – we so fly
I won’t follow you like a fool
Don’t compare yourself, who is like a parrot, to me
Yo, want me to kick your butt? Let me work out
All you fakes, go away – we are worldwide
* No, no, no, no mercy!
Yeah, we are the B.A.P
Baby wussup! We are here
We won’t let you go so easily from now on
** No, no, no, no mercy!
Yeah, we are the B.A.P
You got it know? There’s no mercy
If you’re ready to feel us, put your hands up
Scream louder, get your hands up
Boom clap! boom boom clap! (x 3)
Yeah, let it go something like
Only those who know, really know – they all look to us
We are the main
They follow us, they know us well – music is a fun game
The level of our style is different, we makin classic
I’ll let you fully feel it – now these are the words you all will be afraid of:
We’ll be back
The music is ringing and spreading
The cheers are exploding loudly
Yo, want me to kick your butt? Let me work out
All you fakes, go away – we are worldwide
* Repeat
** Repeat
* Repeat
** Repeat

Senin, 16 Juli 2012

B2ST / BEAST Midnight English Translation Lyrics


BEAST Midnight English Translation Lyrics
How about you? Do you ever think of me sometimes?
On this long night, I close my eyes again
As I think of you, I can’t go to sleep
It’s especially a bit longer, this night without you
I’m getting sadder about the day I let you go
You will become buried, you will become forgotten
Someday
* A sleepless night, so sad tonight
This night that I can’t be with you
In the midnight a a a midnight
At thoughts of you, I can’t go to sleep at midnight
** This night that came again, so sad tonight
This night I face without you
In the midnight a a a midnight a
You’re not here so I can’t go to sleep at midnight
Faster than my eyes blinking, love came to me
Then left me – you can’t do this to me
Enough, it’s enough – stop hurting me so much
This night isn’t ending because of this lingering attachment
I don’t want to talk about things that have passed but
I guess I really liked you a lot
I keep thinking of you, I keep missing you more
As time goes by
* Repeat
** Repeat
The twinkling little stars, please comfort me
Without a place to lean on, I break down on this night
The twinkling little stars, please comfort me
Without a place to lean on, I break down
The star-counting nights, the seasons pass and the nights change too
But it’s still the same sleepless night
** Repeat

Suzy I Still Love You English Translation Lyrics

Suzy – I Still Love You English Translation Lyrics | Big OST



I know I shouldn’t cry already but why do I keep crying?
My heart toward you acts however it wants
So it keeps sending me to you
It hurts so much that I’m the only one who feels like this
That you aren’t looking at me
Though you are probably uncomfortable with me
* I still love you, I love you
Though I don’t know anything else, I know I want you
The more I try to approach you, the more I try to get closer,
You try to run away and that makes me lonely
** My tears are not stopping
You can’t, can’t, can’t get farther away
Don’t run away, don’t turn away from me, please
Because our happy and good times keep passing me by,
Because I feel like I will regret this till I die,
I have something to tell you right now
* Repeat
Whenever you want to come back, you can come back to me
Because I love you
I’m okay even if you don’t love me
If I can just see you, I’m fine with anything
The more I love you, the deeper this gets,
You get farther away and that scares me
** Repeat

Jumat, 13 Juli 2012

N-Train I’ll Forget You English Translation Lyrics

N-Train I’ll Forget You English Translation Lyrics

I thought I couldn’t go on without you
I though I couldn’t live without you
But look at me, look at me
I’m doing well even without you like this
* I’m Gonna Leave You I’m Doing Alright
Now I can smile
I’m Gonna Leave You So Take it Away
Now I only meet you through my memories
** The only love that taught me love – only you, who taught me separation
Because love hurt, because separation hurt, I cried and cried alone – I’ll forget you
Love has come back to me again, a second love has come back again in my heart
My heart trembles, my eyes flutter and my heart that hurt because of you – I’ll forget you love
I thought I’d go crazy without you
I thought I’d die without you
But look at me, look at me
I’m doing well even without you like this
* Repeat
** Repeat
It was such a hard time for me
I’m smiling now but I used to cry back then

BIGSTAR Hotboy English Translation Lyrics


BIGSTAR Hotboy English Translation Lyrics
5 fly boys in the building, BIGSTAR!
Brought to you by BRAVESOUND
I’m a Hot boy I’m a I’m a Hot boy
I’m a Hot boy I’m a I’m a Hot boy
What were you so busy with? Were you sick again yesterday?
Why did you turn off your phone all night?
Don’t play with me, please stop lying
Don’t play with my heart that only has you
I’m not the same as before, don’t be mistaken
I’m the best, don’t turn your eyes away
Don’t get it twisted girl, I’m not the same boy
You will fall into my fiery eyes
I’m a Hot boy I’m a I’m a Hot boy
I’m a Hot boy I’m a I’m a Hot boy
* I can’t believe baby girl, love is so funny
I can’t believe high-standards you has changed like this
I can’t believe baby girl, you left me but you just watch
Eh eh eh eh eh eh eh I’m a, I’m a Hot boy
Eh eh eh eh eh eh eh, your only, your only Hot boy
My tight body, I go out to the streets to show off
The eyes of the girls are prickling on me, eyes are dazzling (put your shades on)
I’m the true Apgujung delinquent^ I know how to play
My shoes are so fly, don’t touch them
I’m Hot boy, I’m, I’m, Hot boy
Everyone recognizes me – if there’s a guy like me, tell him to step forward
Spread the word to your friends that I’m here right now
In five minutes, people will whisper about me here and there
I’m a Hot boy I’m a I’m a Hot boy
I’m a Hot boy I’m a Hot boy
Call nine one one Call nine one one
Call nine one one We put you on the fire
Call nine one one Call nine one one
Call nine one one Cuz we here baby
* Repeat

Kamis, 12 Juli 2012

Blogger Bercinta Dengan Isteri Orang!

As Salam semua

Masih ingat lagi tak, kisah percintaan terlarang antara aku dan seorang blogger famous ni? Sehingga sanggup ku renang sungai dan lautan meredah jam Kluang-Batu Pahat semata-mata nak jumpa kongsi ketawa dengan dia. Hehehehe. Cik Puan Bunga lah sapa lagi. Kepochi yang kalau kau dengar ketawa dia, kau pun boleh gelak sama. Tak jauh beza pun gelak dia dengan gelak Kiah Propa tu.

Sebelum aku exam hari tu, Cik Puan Bunga ni mengidam benar nak makai baju Superman lah, Transformer lah, Hard Rock Cafe lah, Justin Bibior lah... padahal tu semua outdated kan? Tapi dah orang jenis ketegaq. Kau bising macam mana pun lah, fanatik tetap fanatik. Jadi, sayang punya pasal, layankan lah orang tua tak berapa muda ni! Kihkihkih. Boleh baca pengembaraan aku mencari barang rare tersebut kat sini. Memang super duper gigih. Macam aku cakap, basah ketiak woi! Tapi usaha aku berbaloi.


Hari minggu yang lepas, pembuktian cinta telah berlaku. Si dia datang ke Kluang dengan kekasih hati nombor satunya untuk ber'mesra' dan berkenalan dengan aku. Kekasih ciliknya, Adam Irfan Xaharis tidur, lambat sangat tunggu mamanya make-up. Bila dikejut mahu taknya budak tu mengamuk kan. Jadi terpaksalah tinggal dengan nenek. Alaaahai. Rindu gila kot aku dengan budak muka K-Pop tu.

Abang Izal senyap je makan sambil senyum sikit-sikit bila kiteorang memekak macam sepuluh tahun tak jumpa. Sorry Abang Izal, isteri anda sayang saya lebih sikit masa tu!Kehkehkeh. Cik Puan Bunga pulak asyik buat perangai manja dia. Potongkan ayam lah, suap-suap lah. Memang mencabar iman aku sebagai orang bujang ni. Jeles ai you! Memang sahih lah, Abang Izal penyabar. Kalau aku dah lama dah kena CPB ni. Heheheh!
Abang Izal sopan je. Bini dia? Kau tengok sendiri lah.
Abang Izal belanja. Terima kasih!
Aku dengan CPB kalau tak bergosip tak sah. Tapi kami sahut cabaran Abang Nara, bergosip secara berhemah. Makanya, kami bukanlah mengumpat mahupun mengata. Cuma membincangkan hal-hal duniawi dan perilaku manusia yang Masya-Allah, dasyatnya tak terkata. Selain tu, apa lagi. Haruslah pinjam bahu dan telinga dia seminit dua, buat menadah kisah suka duka kehidupan aku ni kan. 


Tercapai jugak CPB nak merasa pakai baju superman dia tu. Aku cuak jugak manalah tau kalau terlalu besar saiznya. Tak pun terkecik ke. Naya je beli mahal-mahal tapi tak dapat gembirakan hati kesayangan. Puas aku berdoa supaya baju ni boleh buat CPB senyum happy. Rupa-rupanya.... bukan senyum je... ketawa mengekek pun ada! Bahagia aku tengok dia bangga dengan hadiah aku yang tak seberapa tu.



Dan sebagai menambah bahagia aku lagi, akhirnya baju Superman sangat anggun dipakai CPB di hari sukan kecil sekolahnya. Walaupun hanya barangan uptown, di tambah pula baju tu hanyalah untuk bau-bau masam peluh bersukan, tapi disebabkan baju tu penuh kasih sayang semuanya nampak awesome kan! Awesome macam kami berdua lah! 



P/s: Balik KL sekejap. Ada urusan. Malasnyaaaaa lahai.... 




Rabu, 11 Juli 2012

Kim Hyung Jun Just Let It Go English Translation Lyrics

Kim Hyung Jun Just Let It Go English Translation Lyrics



I’m strange these days, I’m getting tired of you
The same conversations we have every day
I’m getting sick of everything
I don’t even know why I’m like this
You’re exactly the same as before but
I don’t know why we keep growing further apart
(I do love you, you’re still by my side)
But I’m getting more and more tired, is this really right?
(I do like you, but everything is different than before)
Why do I keep changing?
* Just let it go – you are still like yesterday
But why do I keep doing this, I don’t even know my own heart
Just let it go, nothing has changed but
Why am I the only one like this? Our relationship is up till here – just let it go
I avoid your calls every day, I keep lying
Now I’m sick of fighting with you too
I don’t even known why I’m like this, you have the same haert as before
But why am I getting further away from you?
(I do love you, you’re still by my side)
But I’m getting more and more tired, is this really right?
(I do like you, but everything is different than before)
But I don’t know why I keep changing
* Repeat
At some point, my heart started to change
It’s too late to turn things around
We can’t be the smiling people in this picture, we can’t rewind
At some point, my heart started to change
It’s too late to turn things around
We can’t be the smiling people in this picture, we can’t rewind
* Repeat

NU’EST Action English Translation Lyrics

NU’EST Action English Translation Lyrics

“You’re bad, just one glance and I can tell
You’re wrong, you stand out so easily
I think I told you to never stand out”
Why am I bad, because I’m better than you?
Because I’m different, because I’m not the same?
I think I told you to not point fingers at me
* I Don’t Care, I Don’t Care, why don’t you follow them?
You all look exactly the same, oh I’m sick of it, sick of it
It’s no fun, why are you doing this like a bird trapped in a cage?
Oh don’t trap yourself inside, hurry and get up

** Ready, incredible Action! Ready, amazing Action!
Oh there’s no need to care about others, you are shining
Ready, incredible Showtime! Ready, your own showtime!
Show who you are so the world can be amazed
“You’re bad, you do whatever you want
You’re wrong, you just go with the glow
I think I told you to never stand out”
Why am I bad, because I know what’s good?
Because I’m different, because I’m not scared?
Huh! I think I told you to not point fingers at me
* Repeat
** Repeat
You are shouting out your name
What the world is waiting for is you
Lights, Camera, Action
I shout out to the typical system that told me to give up
The World Is Mine (Not Yours)
I don’t go well with being a puppet
And it goes, 1, 2, 3, action, this ain’t a movie
I’m coming out 100% raw, the true, the real me
Victim of conformity, pressed down on all fours
Stand up, fight back, the world it’s yours
** Repeat

Selasa, 10 Juli 2012

B.A.P Goodbye English Translation Lyrics

After announcing that rookie group B.A.P would be releasing their single “Goodbye”, TS Entertainment has uploaded a special video of “Goodbye” with the lovable Matoki. “Goodbye” is a special single that has been released ahead of their mini-album. In the short 48-second clip, the animated music video reveals the story of their character Matoki, and how it made an emergency crash landing to earth after living on a different planet.  


B.A.P Goodbye English Translation Lyrics



When this world that I viewed easily doesn’t go my way
When I slowly crumble at the despair that I can’t handle by myself
When I keep falling in front of the wall called reality
Oh I lost the way to pierce through the world
Just why why why?
Even when I watch a fun, comedy movie
Why do I have tears instead of laughter?
Only me, why why why?
Even when I read a book that supposed to make me fired up
I just agree with the loneliness
It seems like I’m possessed by something
I keep focusing on the pain because it sounds like my story
Get up once more, right now
* No more pain goodbye goodbye
I will shed and throw away my weakness and overcome myself
Bring me back to me
No more cry goodbye goodbye
I will jump over this world alright
I don’t know the word, “quit” – there’s no need to rush
It’s good, I am just breathing for my dreams
If I fall down, I’ll get back up – if I enjoy my failures, that’s that
That’s right, the world is becoming my side again
Never back back back
Why do so many people think of sadness more than joy?
Run my way way way
Why are people so easily influenced?
I’m worried that I will walk on this path, swayed by others words
Their hearts are poor but I can escape it
I will brush myself off and run once more
Get up once more, right now
* Repeat
Take in a deep breath and let it out
You can do it, keep walking toward your hopes that can be reached
Don’t stop in this shadow of the world
You are more free than anyone else
Failure is what makes me stronger
Fear is what makes me run – watch me now
* Repeat
Let me say goodbye goodbye
I will throw fire in my heart and become the real me (I’ll change)
One more say goodbye goodbye

Senin, 09 Juli 2012

Be Alright - Road for Hope OST English Translation Lyrics

4minute leader Jihyun, B2ST‘s Yoseob, soloist G.NA and BTOB‘s Changseob recently joined voices to release a new track for the OST of ‘Road for Hope‘, titled “Be Alright“! True to its title, the collaborative track opens with an uplifting melody that can easily raise anybody’s spirits on a bad day. Released today, “Be Alright” is a song off the ‘Part 1′ album for the ‘Road for Hope’ OST. This TV series follows celebrities volunteering in developing countries such as India, Burkina Fasao and parts of Africa, also bringing awareness of world poverty to Korea. 


 Be Alright Lyrics by Jihyun 4minute, Yoseob B2ST G.NA Changseob and BTOB Road for Hope OST

When I’m left all alone at the end of the earth
Without knowing, tears keep flowing
When you feel alone even when you’re with me
Don’t be sad anymore, now hold my hand
* It’s alright, you can rise up again
Even if the cold rain comes, even if the strong winds blow
Don’t worry, you can overcome it
If we’re together, we can do it
** Now I will stand behind you
I will always protect your side
I will be a ray of light that shines brightly on your path
Let’s be strength to each other
Us together
EVERYTHING’S GONNA BE ALRIGHT
ALRIGHT ALRIGHT
EVERYTHING’S GONNA BE ALRIGHT
OH OH OH OH OH
EVERYTHING’S GONNA BE ALRIGHT
ALRIGHT ALRIGHT
EVERYTHING’S GONNA BE ALRIGHT
OH OH OH OH OH
When I was alone, wandering in the darkness
I couldn’t see anything
On some days when I felt sad,
You held my hand, you wiped my tears
* Repeat
** Repeat
When you’re tired and exhausted, when you just want to cry
Just cry, it’s alright, everything will be alright
When you want to sit down, when you want to lean and rest
I will hold you
** Repeat

Minggu, 08 Juli 2012

ZE:A Someday English Translation Lyrics

ZE:A Someday English Translation Lyrics



Yeah.. someday..
Someday be a star, someday my dreams come true.
Your one shining star
You’re the only one, the shining star in my sky
The dreams I believed in have become forgotten at some point
It remains in a fading picture, I’ll be searching my way
Tears come, I’ll be going my way – I try to see but I can’t
I lose my path on the white snow
The cooled face fills the mirror like a different you
I pick up myself, scattered inside – I’ll be searching my way
So I can go back to my sky that lost its light – I’ll be going my way
Let me go to my forgotten dreams that became a star
* Fly up again, I’ll be your star, now let me go – someday again
Fly up again, I will shine only on you continuously in your dreams every day, every night
Like the birds in the sky, I won’t lose my way – I’ll shine on your heart and I’ll become a star
Though I don’t know how far I need to go, fly
Your one shining star
You’re the only one, the shining star in my sky
Everything that shines in my eyes stop, it all scatters
If I try to force the pieces together, it crumbles and tangles
My heart is breaking more and more, my mind is fading
I try to hold on but it keeps becoming undone, save me
I’ll be searching my way – I don’t know either, it might be in me
I’ll be going my way – without knowing, I want to take off the bridle in me and stand up again
Let me go so I can be a star – yeah it’s not like you, hold tightly and get up
* Repeat
So it won’t find you and make you tear,
The sadness in my heart will endlessly fly to the sky, to the unreachable sky, fly
In this place where I can only see you, I’m a fading big star
Like white snow, flying with you
* Repeat
Your one shining star
You’re the only one, the shining star in my sky

Blog Archive