Rabu, 06 Juni 2012

Blog Serabai & Terabai

As Salam semua

Blog CPB merakam saat-saat akhir si hero beraksi
*ni beberapa hari lepas
Ya Ampun, Ya Rabbi. Diam tak diam dah lebih seminggu aku tak update blog. Ni kira paling legend lah ni dalam sejarah, tempoh paling lama aku biarkan blog serabai. Sebenarnya takde niat pun aku nak mengabaikan blog kesayangan aku ni. Apatah lagi nak menyepikan diri dari pembaca dan peminat blog sekelian alam *puhleeease!* 

Nasib tidak menyebelahi diri. Hero pujaan nombor satu, Dell kesayangan merajuk dan payah nak pujuk. Tak mahu on pulak dia. Tak tahu lah apa silap dan salah gayanya. Bila dibawak jumpa yang pakar, katanya motherboard punca kesengsaraan. Oh! Runtuh hati bila dengar begitu. Mana taknya.... kos yang dijangkan menelan ratusan ringgit jika mahu diubati penyakitnya. Mana mahu cekau duit??? Last-last terpaksa cari alternatif lain, mintak tolong bff aku yang kebetulan ada kat Kluang untuk amik hero pujaan nombor dua aku, si HP bawak datang KL bagi meneman kesepian. Walaupun kejantanan dan keperkasaan HP tak seperti Dell tapi kira okehlah untuk buat sementara waktu. Cenonet pun cenonet lah, janji sudi mahu berdampingan dengan aku kan!

Hero terbaring lesu, mengharap doa kalian
Korang doakan lah moga rajuk si hero tidak berpanjangan sebab dulu dia pernah baik sendiri. Aku ada banyak sangat cerita tertunggak yang perlu dikongsi kegembiraannya dengan korang semua. Tapi, bila mengenangkan nasib, alahai..... nak menitik ayaq mata ni woi!


p/s: Oh my hero, Dell... please be nice to me! 



0 komentar:

Posting Komentar

Blog Archive