Kamis, 31 Mei 2012

Yesung Super Junior That Girl Over Flowers

“That Girl Over Flowers” is a forthright and cute confession of a younger guy’s love for an older woman. The song’s light and witty melody further enhance the sweet and lovely feel of the song.


Super Junior’s Yesung - That Girl Over Flowers” for the ‘I Do I Do’ OST 



I love you, my love – I’ll give you everything oh my love
I will shine on you brighter than the stars in the sky
You’re amazing, everything about you is perfect
You’re like a single rose that can’t be compared with anyone else
You’re more beautiful than a flower
You’re scent is better than the scent of a lilac
When you pass by me, your hair smells so good
Slowly come to me, melt down my heart
* I love you, my love – I’ll give you everything oh my love
I will shine on you brighter than the stars in the sky
You’re prettier than a single flower, you’re dazzling
I am in love with her over flowers
Look her, don’t look anywhere else
Don’t place anything else but me in your two eyes
Will you come to me quicker? My heart is burning up
* Repeat
I love you, my love – I’ll give you everything oh my love
I will shine on you brighter than the stars in the sky
I’m a sunflower that only looks at you
You are a red rose, you’re my life’s everything
I love you


Rabu, 30 Mei 2012

M.I.B So It’s Only Hard For Me English Translation Lyrics





Hip hop group M.I.B (Most Incredible Busters) comeback with their mini-album ‘Illusion‘ on June 1st. Ahead of this release, they have released the music video for their title track, “So It’s Only Hard For Me”. ‘Illusion’ is reported to be filled with the “electro-hop” sound characteristic of M.I.B, and the title track “So It’s Only Hard For Me” has a unique melody and dramatic rap that complements the group’s musical flavor. The new mini-album holds a total of seven tracks in all, including their previously released single “Celebrate” and its accompanying remixes. M.I.B had to cancel activities this past April due to a tragedy.

  M.I.B So It’s Only Hard For Me English Translation Lyrics


* In Your Eyes I Can See You Forever In Your Life
Look into my eyes once more, I just need you
In My Eyes I Can See You Forever In Your Life
No matter what anyone says, I don’t care, just stay by my side

It’s just, like the game of yoot no ree,
This is past ‘do’ but it’s like ‘gae’
You’re so immature, it’s like ‘mo’
If everything you said was a lie, this is a dilemma
I Don’t Wanna Wait You Day And Night Day And Night
So I am singing my song, rest in peace
Feel my tears like a film about a man and a woman, busterz


* Repeat

Why do you keep doing this, my lady, what you gonna do?
Honestly, I have no strength to finish this puzzle game called you
Everybody says that you’re a good catch (what?)
I don’t know anything, girl what you say?
Maybe all of this has to do with no pain no gain
You always just called me an oppa you know and annoyed me

Hello, you are probably the same as always
Throw away your excuses and your useless pet names
You lie so easily and trample my heart
It was definitely my misunderstanding – I wonder who’s next
It’s a bit hot, it’s a bit heavy, even when writing down my dilemmas about you
I ask several times but the answer is only one, so sad
It was childish but we now disappeared
Now I can stand up without you, I Can Do It

(Baby) look into my eyes
(Why are you doing this) Why are you making it hard only for me
(Lady) Come back to me, where are you?

(Baby) I’m tired now, every day
(What’s wrong) The dawn air is waking me
(Lady) You don’t need this pillow anymore
My left arm is now not yours
But an ugly duckling that has your scent

* Repeat

Leave Me Alone, we have eventually ended
Baby Girl Where U at Ye What U Wanna Do
In case I look back
I’m So Lonely, do you hear me Shawty
I thought about catching you but
I might have another regret later so I’m satisfied with this

Selasa, 29 Mei 2012

Teen Top To You English Translation Lyrics

Teen Top To You English Translation Lyrics



We gotta go
Teen Top & Brave Sound

* Whoo woo hoo Whoo woo hoo Whoo woo hoo
Hey to you to you know
Whoo woo hoo Whoo woo hoo Whoo woo hoo
Hey to you to you know

Can you even hear my heart or are you pretending not to?
Why don’t you know, you stupid fool oh
I’m fallin’ down, getting deeper
Because of my longing for you, I can’t breathe, girl again today


Everyone says I’m crazy, they tell me to forget you
But that’s not easy, woo woo hoo, exactly why?
I think I’ll get tired too as time goes by
I see myself changing

** It’s like every day, every day ya
My heart hurts but you won’t know my frustrated heart
It’s like every day, every day ya
I am getting sad alone but where are you and what are you doing?

* Repeat

Again today, in this room without you
All day, woo hoo woo hoo, I shed tears
Everything was a lie including you saying you loved me
I became a fool like this all by myself

Hey… what?
So what the heck do you want me to do?
How much happier do you think you’ll get by leaving me?
Can we go from lovers to strangers with just one word saying that it’s over?
I can’t do it so don’t expect that from me

You were so pretty, I was so happy to have met you
But I guess you were different from me, huh?
If I have to live while forgetting you, I’d rather die

** Repeat

* Repeat

All I can say is
Please give me one chance to make it right?
This song is… to you

Lelaki Lebih Kreatif Sebenarnya?

As Salam semua

Rasanya sekarang dah boleh aku lupakan babak-babak kisah manusia songsang. Actually bukan lupakan lah. Cuma tinggalkan sekejap dalam blog ni. Progress akan diberitahu kelak. Kang kalau tiap-tiap hari aku cerita benda yang sama, tak memasal je kena carut dengan reader. Takde idea ke hape kan? 


Dalam hidup aku, aku suka sangat dengan benda yang kreatif. Benda yang mungkin plain di mata manusia biasa, tapi di mata mereka yang celik seni *bajet aku celik seni sangatlah!, itu dikategorikan 'masterpiece'. Susah nak jumpa manusia yang kreatifnya melampau sebab manusia menilai daya kreativiti berbeza-beza. Ada orang kata, hitam itu manis. Orang lain pula kata hitam itu misteri. Tapi bagi aku hitam adalah penyelamat. Sebab semua benda boleh dicover dalam warna hitam. Baju hitam sorok lemak-lemak manja di badan. Bilik gelap hitam sorok barang bersepah. Rambut hitam sorok uban putih. Tapi kalau hati yang hitam, mintak maaf. Tak boleh sorok! 

Usia aku menginjak 23 tahun ni, aku selalu melihat kaum yang tak sejantina dengan aku sebagai mahkluk yang super kreatif. Kreativiti mereka sangat memikat hati. Mungkin jugak sebab aku the opposite gender kan? Luar batas, luar minda dan luas maknanya. Mereka bijak mengambil hati orang sekeliling dengan ke-misteri-an yang dikurniakan Allah pada mereka. Mereka diam, tapi mereka berfikir. Mereka bercakap bila perlu. Paling penting mereka bijak memainkan peranan sebagai seorang lelaki dengan akal kreatif. 

Kau tak payah tengok jauh lah. Kau tengok dari segi blog sahaja cukup. Memang diakui, blogger ramai di kalangan perempuan, tapi sekali blogger lelaki muncul rating mereka lebih senang naik dari perempuan. Gaya penulisan mereka bersahaja. Guna gua dan lu sebagai kata ganti diri. Bukan I , you. Guna kata-kata lucah mahupun biadap dalam keadaan yang seeloknya dan di tempat yang betul. Mereka 'menganjing' dengan penuh kesusilaan. Dan walaupun idea utama entry sedikit merapu meraban, tapi jelas memikat hati. Cukup asam garam. Layout blog simple dan minimalis. Tak perlu lagu, font bunga-bunga apatah lagi gambar-gambar pose 'perasan'. Mereka jadi diri mereka sendiri. Memang aku tabik! 

Aku tahu, memang disini ada gender bias. Tapi aku rasa itu adalah satu fakta yang perlu diakui. Perempuan punya cara tersendiri untuk memikat. Dan tersangatlah jeleknya kalau skill lelaki diguna perempuan untuk menonjolkan diri. Masing-masing punya kekuatan tersendiri. Asalkan kita bijak menggunakannya. Cuma kadang-kadang perempuan akan jadi annoying bila skill itu di tambah dengan gedik yang dibuat-buat. Meluat! 



p/s: aku admire 3 lelaki blog ini : downgila, syazwan, kroniknya dunia

Senin, 28 Mei 2012

Menegur Kawan Bukan Kerja Mudah

As Salam semua

Balasan "Satu Malam Dengan Gay" rupanya tak terhenti setakat itu. Buat masa ni, Alhamdulillah feedback positif yang aku terima. Kalau kau nak tau, masa aku publish entry ni, macam-macam yang aku fikirkan. Maklumlah bukan senang penerimaannya kalau kita sentuh isu sensitif macam ni. Silap gaya, silap hari bulan memang boleh kena attack beramai-ramai. Tapi, aku betulkan niat. Bukan untuk menghukum atau menjatuhkan maruah mana-mana pihak, aku buat sebab aku rasa ini tugas kita sebagai sesama Islam. Lagipun dia kawan aku. Tak kan aku nak tengok je dia hanyut sorang-sorang. Tak sanggup lah. 


Kadang-kadang aku pernah terfikir, kenapa aku perlu berhadapan dengan masalah dunia macam ni. Aku sendiri ada masalah. Ni tambah lagi dengan benda mengarut macam ni. Stress tau bila orang-orang yang rapat dengan kita buat benda yang menentang arus. Kau akan rasa geli ada, meluat ada, geram dan marah sudah tentu lah. Tapi, salah sorang kawan aku bagitau aku jawapannya. Jawapan yang membuatkan aku betul-betul sejuk hati dan semakin kuat. 

"Allah bagi kau kawan macam tu, sebab kau kuat. Kau boleh handle semua benda tu. Kau boleh bawak dia kepada perkara yang betul dan kau berani untuk bersuara sedarkan dia!" 

Macam tu lah yang kawan aku bagitau aku. Entahlah. Aku rasa diri aku macam tak kuat. Tapi setakat ni Alhamdulillah semua benda-benda masalah dunia ni, aku tolong mana yang mampu. Setiap kali aku rasa buntu, aku cuba fikir dan tanya mereka yang lebih arif apa yang patut aku buat. Benda macam ni kan berkaitan iman dan akidah. Sungguh, aku terharu bila feedback yang aku terima juga menyokong apa yang aku buat. 

Entry tu jugak rupanya menginspirasi ramai orang kat luar sana. Bukan sekadar untuk lelaki yang tersalah arus, perempuan juga ada. Perempuan yang berdepan situasi yang sama dengan aku. Punya kawan sebegitu. 






Bila kita berkawan, perkara yang paling susah untuk kita ucapkan adalah untuk menegur kesalahan kawan kita tu. Kita takut, bila kita cakap dia berkecil hati. Bila kita tegur, terus dia merajuk tarik muncung dan sebagainya. Serba salah diri kita dibuatnya. Dulu masa aku sekolah, aku jenis macam tu. Tak boleh terima apa kawan tegur. Tapi bila dah matang, lama-lama aku fikir. Buat apa aku nak melenting bila kawan tegur kesalahan kita. Dia tegur untuk kebaikan kita. Dia tegur sebab dia sayang kita dan yang pasti dia nampak apa yang tak betul dekat kita. Jadi, teguran tu perlu diterima secara positif. Asalkan yang menegur juga perlu berhemah. Bukan untuk menjatuhkan maruah apatah lagi terus menghukum salah. 

Aku sentiasa mendoakan agar kita semua diberi kekuatan untuk menasihatkan kawan kita yang berdepan masalah macam ni. Kita semua punya tugas yang sama, dan kita semua adalah daie'. Kalau tak banyak, sikit pun jadiklah. Asalkan kita kuat semangat dan jangan putus asa. Insya-Allah, Allah akan bantu. 




Jumat, 25 Mei 2012

Balasan "Satu Malam Dengan Gay"

As Salam semua

Pukul 2.30 pagi tadi, BB aku berbunyi. Baru nak terlelap. Dan-dan pulak ada email masuk. Dalam hati ingat nak bukak esok je lah. Tak tahu kenapa, hati aku suruh bukak sekarang jugak. Dengan mata kelat-kelat. Capai cermin mata yang aku letak tepi bantal. Pelan-pelan aku raba BB aku. Tengok email subject "BLOG KAU"  eh.... sapa pulak ni bagi email malam-malam buta macam ni. Kenapa pulak dengan blog aku? Tengok nama, nama seorang lelaki. Sapa mamat ni? Tak kan zaman sekarang, nak ngorat kena hantar email. Eh mana tau kan... hahahaha *mata aku dah terang benerang. Aku gigihkan baca setiap baris email tu. Dupdapdupdap....takut jugak aku. 


Klik gambar untuk baca 


ALLAHUAKBAR!!! 

Menitis air mata aku baca email dia. Tak puas dekat BB, cepat-cepat aku on laptop. Print screen ni semua. Aku yang speechless. Aku tak sangka, macam ni penerimaan orang yang baca blog aku lebih-lebih lagi entry aku pasal gay ni. Aku bersyukur sangat-sangat pada Allah. Moga Allah memudahkan penghijrahan lelaki ni. Malam Jumaat macam ni, kau hadiahkan aku satu kenikmatan yang tak terhingga. Niat aku masa tulis entry tu memang betul-betul ikhlas nak tolong 'orang macam tu'. Bukan untuk berlagak baik. Syukur sangat. Entry tu memberi kesan positif. Dengan entry tu, hati kau dah terbukak untuk bertaubat. 


Pada awak, yang mungkin baca entry saya sekarang ni. 

Saya bersyukur sebab dengan entry saya tu awak terbukak hati nak tinggalkan hidup sebagai gay. Semoga iman awak diperkuatkan Allah, penghijrahan awak dipermudahkan dan tekad awak dibulatkan. Insya-Allah saya sudi bantu mana yang perlu. Kita boleh berhubung melalui FB.  Terima kasih sebab sudi anggap saya kawan awak, bukan musuh awak. Moga Allah merahmati awak. 



p/s: Amin Ya Rabb



Selasa, 22 Mei 2012

JJ Project & Suzy Before The Song Ends English Translation Lyrics

JJ Project feat Suzy Miss A Before The Song Ends English Translation Lyrics


She's sitting right in front of me and she's so hot
As soon as I look, I liked her and I'm like oh my god
Oh only she is so pretty, her charms overflow
She burns up my heart because she takes me higher

* Don't just look at me like that and hold out your hand to me
Hold my hand, make me get up before this song ends

** Girl (hey) you better dance with me
Girl you better dance with me
Girl, dance with me


She's an arsonist that fires up my heart
My heart beats without a single moment of rest bum bum bum
Oh because of her, it's so dazzling, my body is sore from wanting to go to her
At this rate, I think I'm going to go crazy, I need her

* Repeat

** Repeat

I will go right now, I will go to you
If it's you, I will not hesitate
Hold my hand, come into my arms
I wanna dance with you

Boy you better dance with me
Boy you better dance with me
Boy dance with me

G.NA 2Hot English Translation Lyrics

G.NA 2Hot English Translation Lyrics



R U Ready?

Hey, you wolf who's looking at me and howling, wooh
What to do? You're really not my type, wooh

Oh my my my, don't follow me from behind
Oh my my my, where are you keep looking?
What's at the end of you?
R U Ready?

* Tonight, I'm so hot, I'm so hot
Hey mister, hey sister, move away
How is it? Do you want a hot, so hot feeling?
R U Ready? I'm ready
Oh baby very very hot
** Hot, hot, I'm so hot
Hot, hot, I'm so hot
Hot, hot, I'm so hot
Hot, hot, I'm so hot

I'm curious, what do you think of when you see me? wooh
Why are you getting so red like an apple? wooh

Oh my my my, don't ponder
Oh my my my, hurry and say it
What about my electrifying self do you like?
R U Ready?

* Repeat

** Repeat

Wooh Wooh Wooh
Wooh Wooh Wooh

Ma ma ma boo Ma boo, where are you?
Ma ma ma boo Ma boo, are you hiding?
Don't just stand still and hesitate on whether you want to come or not
R U Ready?

* Repeat

** Repeat

Hot

JJ Project Bounce English Translation Lyrics

JJ Project Bounce English Translation Lyrics

Now everyone gather here in front of my microphone
Now let go of all the worries stacked up in your heart
Our song will make you forget everything
Now get up from your seats, don't hesitate
Look at me and go crazy with my music
Now if you're ready, I'll start running, follow me

* I wanna make your body move
So don't stop baby Let your body groove
Let it drop to the floor floor floor
Let it drop to the floor floor floor
Now everybody

** Bounce Bounce
Come on bounce let it bounce bounce
Come on now let it bounce bounce
Come on bounce let it bounce bounce
Now everybody
Shake it and shake it for me
Let me see you shake it and shake it for me
Everybody shake it and shake it for me
Let me see you shake it and shake it for me
Now everybody


*** Rock'n roll, everyone feel it with your entire body
Go with the excting beat all together
Wake yourself up from being trapped in this suffocating world
Burn up everything in your heart
Let it go let it go now let it go

I can't just let you go like this
Now only the people who play well, gather here and follow me
Let's go to that place where you can forget everything
So that I can enter your heart
Open it up to me, trust your all in me and look at me
Today, you and I, we're just going to go like this

* Repeat

** Repeat

*** Repeat

Senin, 21 Mei 2012

Satu Malam Dengan Gay

As Salam semua


Rasulullah pernah bersabda: 

"Barangsiapa yang menjaga di antara dua janggutnya (mulut) dan apa diantara dua kakinya (kemaluan),maka dia akan dimasukkan ke syurga."

Aku renung lama-lama buku hadis tu. Sekejap-sekejap aku pandang sekeliling. Kebetulan, waktu aku baca buku ni, aku dekat Mid Valley. Lalu depan aku, sepasang kekasih.  Berpeluk dan berpegang bagai. Aku diam. Aku tengok balik hadis tu. Aku angkat muka lagi, dan kali ni terpandang sepasang kekasih jugak. Mesra. Macam suami isteri. Eh, sekejap. Aku salah. Mana satu suami, mana satu isteri? Eh kenapa macam tu pulak? Kenapa aku tak dapat bezakan mana satu suami, mana satu isteri. Kan sepatutnya kacang je benda tu. Ah pulak dah. Aku yang bodoh, atau....... mereka yang bodoh? Tak dapat beza mana lelaki, mana perempuan. Bila fikir balik. Oh...rupanya mereka. Mereka tak dapat beza mana satu fitrah, mana satu nafsu. Sebab....................................................................
















..................dua-dua lelaki. 




Lama betul aku cuba mengarang entry ni. Berbulan-bulan dah.  Aku peram bukan sebab aku takut. Tapi aku peram sebab aku berfikir-fikir perlu atau tidak aku ketengahkan isu ni. Aku macam tak percaya, dalam usia aku 23 tahun ni aku berdepan dengan isu yang melibatkan aqidah, iman dan fitrah manusia. Dulu isu perempuan, sekarang isu lelaki. Tipulah kalau kata aku suka. Aku pernah stress, aku pernah menangis, dan aku sendiri pernah jumpa kaunselor pasal benda ni. Isu yang aku rasa,membuktikan bahawa dunia benar-benar dah sampai ke akhirnya. 

Aku berkawan tanpa sedikit pun prejudis. Sapa pun boleh jadik kawan aku. Pesakit HIV/AIDS pun pernah aku berkawan. Pernah dulu seorang kawan perempuan aku menegur aku. "Buat apa kau kawan dengan orang-orang macam tu! Silap hari bulan, kau terikut sama!". Aku geleng. No. Aku berkawan tak kira dia orang apa pun. Sebab aku yakin aku boleh jadi diri aku sendiri bila aku berkawan dan aku yakin didikan agama yang mak ayah aku bagi dan iman aku kuat untuk beza baik dan buruk. Aku yakin Allah tetap menjaga mereka yang menjaga batasan. Dan sebab tu, aku berkawan dengan 'mereka'. Bukan pilih bulu. 

Berdebat dengan golongan ini bukan sekadar perlukan hadis dan ayat Al-Quran, sebab aku bukan ahlinya. Pengetahuan agama aku masih cetek. Tak sehandal mereka yang memang hafiz dan hafizah. Orang seperti mereka, sekali kau keluar hadis atau ayat Quran, macam-macam yang ditempelak. Kau pulak yang dituduh alim-alim kucing. Tapi berdebat dengan mereka, kau kena guna logik akal dan keberanian yang tiada calangnya. Bila aku cerita dengan salah sorang kawan aku yang amek Syariah, dia sendiri tak sangka, aku kuat dan berani macam ni. Dia kata, kalau dia pun dia akan senyap je. Tak nak lawan. Tapi Alhamdulillah, pada malam itu... lidah aku lancar menutur bicara. Memberi nasihat, menentang maksiat. Membetulkan apa yang dia salah fikir, memberitahu dia apa yang dia jahil. Bukan untuk tunjuk diri sehebat malaikat, tapi sebagai sesama kawan. Sebab aku kenal dia sejak sekolah. Dia senior aku, dan aku kenal keluarganya. Tak sangka, Kuala Lumpur menghanyutkan dia. 

Pada malam itu...yang telah berbulan-bulan ni berlalu....

Dia: Kenapa you boleh kawan dengan golongan macam kiteorang ye? 

Aku: Sebab I berkawan tak pernah prejudis. Sapa-sapa boleh jadik kawan I. *senyum kat dia*

Dia: Ke sebab you takde boyfirend? You takut ke nak couple dengan lelaki sekarang?

Aku: Eh, tak lah. Buat apa nak takut. Insya-Allah kalau kita baik, Allah akan bagi pasangan yang baik buat kita. Itu janji Dia tau. 

Dia: Are you sure all the guys today, baik? 

Aku: Depends on yourself. As I mentioned before kan...just believe on Him. Kenapa you jadi gay ye?

Dia: For the happiness. Hidup macam suami isteri yang lain. Happy! 

Aku: Are you sure you happy macam ni? 

Dia: Ye. Sure.

Aku: Walaupun u tahu, apa yang u buat tu salah? 

Dia: Salah atau tak, itu dosa I. Bukan dosa you. Kubur lain-lain kan nanti bila mati. I tak kacau orang. I dengan couple I buat apa yang kiteorang suka. Tak de pun mintak duit orang. Tak menyusahkan orang lain.  

Aku: You confident kan you kata you tak menyusahkan orang lain. And on behalf of "orang lain", I rasa you menyusahkan semua orang.

Dia: Apasal pulak?

Aku: Because of golongan you, you telah meletakkan masyarakat dalam keadaan berisiko tinggi. you dah musnahkan iman dan aqidah orang lain. You dah jatuhkan maruah dan moral orang lain dan paling teruk You letakkan diri orang lain untuk sama-sama terima azab Allah in anytime. Did you realize that? I'm really sure you tahu pasal cerita Kaum Nabi Luth kan? Kalau you tak tahu, cuba try google and type Pompeii. Everything will come out. Sebabnya mula-mula dulu, golongan macam you ni, hanyalah minoriti and now you nak semua orang terima golongan macam you. Nak mempertahankan hak kesaksamaan semua. Macam mana dengan hak kiteorang ni. Majoriti? Hak kiteorang untuk hidup selamat? Tanpa ada gangguan aqidah macam golongan you buat? And you jangan lupa, sebelum kubur kita lain-lain, jenazah kita akan diuruskan orang lain. you still depend on others tau... 

Dia: Eh, you ingat orang bertudung, berjubah macam you ni baik sangat ke? Belum tentu lah. Even dekat kampung I, ada seorang Imam ni, berketayap semua tapi merogol anak dara orang. Kenapa? 

Aku: Well, semua orang ada dugaan masing-masing. Dan semakin kuat iman seseorang tu, semakin besar ujian yang Allah bagi. Pelbagai cara dan pelbagai bentuk. Memang I akui mereka yang berjubah dan bertudung apatah lagi berserban tu semua belum tentu baik. Itu sebabnya pakaian tak melambangkan apa-apa. It just outer line. Tapi sekurang-kurangnya, fitrah masih seperti apa yang Allah aturkan. Lelaki pada perempuan, dan perempuan pada lelaki. But you, totally change! 

Dia: Eh, you ingat I suka-suka ke nak tukar sexuality macam ni? I jadi macam ni semua sebab Allah yang aturkan! *Cantik perangai kau, salahkan Allah!!! Masa ni, aku mengucap panjang dalam hati*

Aku: Allah tak pernah kejam. Allah aturkan apa yang terbaik buat hamba-Nya. I tak percaya apa yang you kata tu. You cakap Allah jadikan you macam ni? No. It's wrong. You pernah ada girlfriend kan dulu? Bukan seorang dua. Ramai kan? So, where's the point Allah jadikan you macam ni? Allah jadikan you dengan fitrah yang sama macam I. Sama macam orang lain. Suka pada jantina yang berbeza. Tapi you yang ubah. You yang beralih arah. You yang cuba membengkokkan apa yang lurus. Ini dugaan you. Semua orang ada nafsu. Memang kalau tak iye-iyer, nafsu boleh jadi raja. Tapi you kena ingat. Allah tu Maha Bijaksana. Dengan adanya nafsu, Dia bagi jugak aqal. Apa fungsinya? Untuk suruh you berfikir baik dan buruk. Bukan semua benda betul. *masa ni, dia dah tunduk. badan dah mula tak tentu hala. Hisap rokok dah masuk 3 batang*

Dia: I rasa you kena tengok satu movie lah. Movie 'Pray For Bobby'. Pernah tengok? 

Aku: Emmm tak pernah. Kenapa cerita tu ye? 

Dia: Dalam cerita tu, asalnya Bobby ni anak mak. Semua benda mak dia aturkan untuk dia. Sampailah dia dah besar, mak dia nak kahwinkan dia dengan seorang budak perempuan. Tapi Bobby tu tak suka. Takde nafsu pada perempuan. Dia suka lelaki. And then, mak dia paksa-paksa dia jugak untuk kahwin. Mak dia marah-marah. Mak dia put pressure. Lastly, Bobby tu bunuh diri sebab mak dia terlalu push dia. Mak dia menyesal. Dan sejak tu, mak dia realize yang apa mak dia buat tu salah. Sepatutnya mak dia ikutkan je Bobby tu. I rasa, kalau you tengok mesti you akan faham apa yang kiteorang rasa. 

Aku: Cerita tu asal mana? American, Britain or where? 

Dia: Not sure. Rasa American kot...

Aku: Tapi cerita tu cerita mat salleh lah kan? Heheheh. You, you. Tak sangka lah. You pandai. Sekarang pun kerja bagus. Muka kacak hensem bergaya. Tapi you tak dapat kenal the hidden agenda. Sah-sah lah cerita tu memang nak pesongkan you. Buat apa you nak relied on cerita barat? Cerita orang yang memang salah. Dia buat cerita tu berat sebelah. And orang bodoh, suka lah cerita macam tu. Kononnya, meluahkan perasaan terpendam mereka. Padahal cerita tu lagi memesongkan aqidah. Dah lah gay, lepas tu ajar orang untuk bunuh diri. You nak macam tu ke? 

Dia: Well, I tanya you lah. Kalau lah you dapat husband macam I, yang you tau dia Gay, you nak terima ke? Dia kahwin dengan you bukan sebab cinta. Tapi sebab desakan mak bapak. You rasa happy ke? 

Aku: Kalau ikut logik akal, takde sapa dah nak terima orang macam tu untuk dijadikan suami. Tapi bila fikir balik, mesti ada sebab kenapa Allah berikan "lelaki tu" sebagai suami kepada perempuan tu. Bukan bermaksud perempuan tu tak baik sebab dapat lelaki tak baik. Tapi itu rahsia Allah. Mesti ada kekuatan atau sesuatu yang ada pada perempuan tu yang boleh menyebabkan lelaki tu back to normal. Kembali pada fitrah yang asal. 

Dia: Walaupun tak puas dari segi batinnya? Tak happy langsung? And kiteorang golongan macam ni happy dengan hidup kiteorang. F*ck lah with those people's talk and think! 

Aku: I bagi you analogi. You nampak seseorang yang you sayang, contoh adik you nak terjun bangunan untuk bunuh diri. Apa you buat?

Dia: Mestilah I tak bagi. 

Aku: Than adik you cakap, "Abang, this is for my happiness. I happy bila I bunuh diri!" You sanggup ke tengok adik you dapat "happy" macam tu? Sedangkan you tahu, membunuh diri adalah antara dosa besar dan sapa yang bunuh diri, rohnya tergantung antara langit dan bumi. Allah tak terima. How come, adik you bahagia? You sanggup biarkan dia tetap dengan pendapat dia "untuk happy" tu? 

Dia: *senyap. bisu. Sambil hembus asap rokok. Jeling aku sekejap. Mata dah merah*

Aku: You, I cakap semua ni bukan sebab I benci you. Tapi sebab I sayang. I kenal you sejak kita sama-sama kecik. You tahu tak apa yang you buat adalah dosa besar? 

Dia: Tahu. *jawab slow je*

Aku: Kalau you tahu, maksudnya you masih ada peluang untuk berubah. Untuk kembali pada asal. selagi you masih boleh hembus nafas, selagi tu Allah masih sayangkan you. Dia tetap bagi masa untuk you. Dia tak pernah kejam. Tapi kita manusia ni yang kejam. Sebab selalu membantah apa yang dia suruh. Dia tak luak apa pun, you. Tetap kaya. Tetap Maha Berkuasa. I bukan malaikat. Tapi I kawan you. 

Dia: Pandang aku sepi....


******Dua-dua senyap sampai lah dia hantar aku balik UM******

Sebelum aku turun kereta tu, aku mintak maaf dan aku tahu sepanjang jalan drive back to UM, dia berfikir setiap butir bicara aku dengan dia tadi. Dan sampai sekarang, doa aku tetap untuk dia dan kawan-kawan aku yang sama macam dia.... Insya-Allah. 

Aku harap, entry ni bukan untuk disalah erti. Aku bukan malaikat, tapi sekurang-kurangnya, janganlah hidup atas dasar nafsu semata-mata. 



p/s: Friends is angel followed you through life... i'm not an angel. But I am the one who loved you. 




Jumat, 18 Mei 2012

She'z My Way English Translation Lyrics

She'z - My Way English Translation Lyrics


I'm a girl who's never satisfied
With a haughty face, I look down on every guy
If you come close, I get farther away,
If anyone wants me, you gotta wait for me

I go around with my phone off
If I ignore your texts, don't get mad
I speak however I want, however I feel
If you don't like that, don't even look at me

* I go however I want, wherever I want
I wanna go go wanna go where I wanna go
I'll show myself to all of you, just as I am, feel me alright
Oh however I want, oh however I want


If there's something to fix, that's not me
I'm not the same as everyone else
If I want you, I'll look at you
Then you need to come talk to me first
I'll be the one to start and I'll be the one to end things
If I don't like it, I say it and if you like that, just look at me

* Repeat

Search around and see if you can find a girl like me
Clear out your eyes and look, it's a great fortune to have me
Oh oh yeah yeah, this is why I do whatever I want

* Repeat

Kamis, 17 Mei 2012

Kena Badi Mayat?

As Salam semua

Hari ni satu badan aku berpeluh sejuk. Semua benda aku buat serba tak kena. Pegang itu salah, pegang ini salah. Semua serba serbi tak betah. Apa sebab pun aku tak pasti. Yang penting, dekat tempat air-cond pun aku  berpeluh-peluh. Jantung berdebar-debar. 

Dalam hati, aku rasa semacam. Ni semua gara-gara tengah malam tadi. Salah sorang kawan BBM aku post status "Bomba sedang berusaha mengeluarkan mayat yang tersepit. Kaki dan tangan mangsa putus!"  beserta satu gambar kemalangan ngeri yang berlaku kat Jalan Loke Yew yang mana kawan aku ada kat tempat kejadia. Masa tu aku tengah baring-baring dah ready untuk tidur. Tangan aku ni pulak tiba-tiba gatal, pegi zoom gambar tu. Tup-tup tanpa aku sedar rupanya ada lagi gambar mayat seorang perempuan cina yang masih tersepit dekat seat driver. Time tu, aku macam terkejut jugak lah. Terus malamnya, aku tak boleh tidur! 

Bangun pagi, badan rasa lain macam. Peluh sejuk tak berhenti keluar ni... buat apa semua serba tak kena. Rasa stress ada, rasa tak betul sikit pun ada. Aku bagitau kawan aku yang post gambar tu. Dia cakap, entah-entah aku ni jenis lemah semangat. Terkejut tengok gambar malam tadi kot. Orang lemah semangat memang tak boleh tengok mayat, nanti kena badi! Tuddddddddddiaaaaaa! Kecut perut aku dengar. 

Salah sorang kawan aku pulak, nasihatkan aku untuk baca selawat, baca ayat Kursi dan 3 Qul. Alhamdulillah, lepas aku buat ni rasa kurang sikit perasaan tak tentu hala tu. Harapnya berkesanlah dan moga-moga takde benda tak elok jadi pada aku! Aduhai, lepas ni aku kena beringat sendiri lah. Kalau ada benda tak elok, jangan tengok dah! Takut lemah semangat..... 



p/s: tak nak lagi kena bukan-bukan macam aku first year dulu!

Baek Ji Young Good Boy English Translation Lyrics



The queen of ballads, Baek Ji Young, is ready to make her full come back with the release of her title track music video “Good Boy“. The title song, “Good Boy“, has already been receiving a lot of attention for its collaboration with B2ST‘s skilled rapper, Junhyung. In “Good Boy”, Junhyung is the Bad Boy thinking lightly of a woman’s heart and has participated in the rap making and in the music video. 


Baek Ji Young (Feat. Yong Jun Hyung of BEAST) - Good Boy English Translation Lyrics


You're a good boy who listens to me well
You do everything that I ask you to do
But when you cause trouble, you're a bad boy
When I compliment you, you become cockier

* So after I started to treat you well
Who do you think you are to try to play me?
Oh oh oh oh oh mama
If you try to scheme, it's over for you

** Love is cruel, I've always been cruel
If you think girls are easy, you'll get hurt
I've been saying yes to you, I've been complimenting you
And you really think it's for real


Crazy in love, hurt by you
An obvious conclusion to love

Your words got rougher (what are you, a tough guy?)
Everything you say is a lie (your face doesn't even change)
But you play on the palm of my hands
Who are you trying to deceive? (Stop being a child)

* Repeat

** Repeat

*** You hold me and let me go, however you want
I'm not yo mama, this damn drama
You hold me and let me go, however you want
I'm not yo mama, this damn drama

I hate this love game
I treat you like a queen
But since when did you become my master?
It's always ok for you but not for me
I'm always being pushed and you always push
Stop saying that I'm young, the things you do are so childish
What you say blah blah blah blah
Oh mama oh mama boy
I'm just a piece in your well cut out puzzle
(Aren't you past puberty? This is so immature. Stop blabbering)
You're like a piece of ice under my feet, I'm getting tired of this now
(Huh... I treat you well and this is how you repay your master?)

** Repeat

You're the same, and I'm pretty frustrating too
I'm more pathetic for trusting and giving my heart to a guy like you
I've been saying yes to you, I've been complimenting you
And you really think it's for real

*** Repeat

Rabu, 16 Mei 2012

Pokkits Dari KFC

As Salam semua

Untuk lunch, aku macam tak selera pulak nak makan nasi berlauk. So ubahlah selera makan KFC. Sampai je sana, as usual pilihan aku snack plate. Tengok dekat kaunter, KFC tengah promotion one new menu. Pokkits namanya. Eh, pelik jugak nama. Sekali tengok macam Twister. Dua kali tengok macam Chicken Foldover McD. Why not kita try kan. Harga pun sedang elok je! 

ehem. lapar pulak! 


Setanding dengan namanya, Pokkits yang ala-ala poket atau paket ni, kecik je. Aku saja bagi zoom besar kasi korang terliur. Hehehe. Untuk rasanya pulak, not bad. Good combination. Ada macam Twister tu jugak cuma untuk Pokkits ada gabungan pinnaple and cheese. Not bad lah! Ada masam, ada lemak, ada manis. Tak muak! 

ter rajin pulak. Bukan KFC bayar aku pun!

Harganya pulak, aku beli ala carte hanya RM 2.60 sahaja. Manakala set pulak RM 5.50. Ni tengah promotion ni, sampai 24 Mei 2012 kalau tak silap aku. Sesuai lah dengan saiznya yang mini dan poket, harga dan rasa aku bagi 3 bintang lah! Cuba korang try pulak....rasa kita kan lain-lain. 



p/s: Dah try tak menu baru Pizza Hut? Cemana?




Dalmatian E.R English Translation Lyrics

Dalmatian E.R English Translation Lyrics


I need help! I need somebody right now!
It's not breathing I don't know what to do I need help!

My coldly cast away heart is trapped in a black tunnel
Where do I have to go? I'm paused at this signal

When you coming back - I wait a day and two
But there's no answer, only an echo again
I can't bear this scar that opened up again and became bigger
I stay up all night, calling out your name
Whenever I see you, I want you to stay stay stay stay
I hate myself for letting you go
Come back to me back to me chokin now I told you back to me


* I'll be waiting, I'll be there
At that place, I'll be there
This pain, these stinging tears, I can hold it all back
As I dance, I'll be there,
As I smile, I'll be there
I'll be waiting for you at that street where you smiled for the last time

Emergency Emergency
Emergency, I'll be waiting for you

As if my heart stopped, my left side hurts so much
I'm hurt as if I've been coldly and sharply pierced
After waiting and waiting, I stopped because my heart didn't know you left
Your empty seat is as if a storm passed by and took everything
The oxygen mask has been taken away from my one and only love

The cold wind wraps around me
My body and heart, exhausted from yearning, whispers
Repeating it by myself, I can't ever erase you even if I die

* Repeat

You're not by my side but I love you, I'll wait for you
I call your name thousands of times but no answer
Under the dazzling sky, I only want you to come
I fell into my tears and can't even stand up again
Just like now, I'll be waiting for you here, where you're not present

* Repeat

I'll be waiting for you

MANDETA12. Malam Gala Buat Kuazian!

As Salam semua

Ahad lepas merupakan dinner kolej aku atau lebih dikenali sebagai Malam Anugerah Pendeta (Mandeta12). Untuk tahun ni, i'm just part of the guests. Tak jadi emcee apatah lagi warga kerja. Ceh bajet senior lah kan, bermalas-malasan. Tak dapat kolej padan muka aku! Hehehe. Back to the main story.

Tema untuk Mandeta kali ni adalah Malaysian: Unity,Peace and Harmony. Diambil bersempena dengan tarikh Mandeta iaitu 13 Mei. Supaya anak muda macam aku ni, kenang sikit zaman jerih perih orang dulu kan. Lokasi kali ni ialah The Royale Chulan Hotel, di Jalan Conlay area Bukit Bintang. Memang grand sangat hotel yang dipilih tu. Sangat cantik! 


Part paling ditunggu mestilah makan kan. Aku bagi rate 3.5 bintang. Sedap dan boleh tahan kena dengan tekak aku. As usual, chinese course lah yang sesuai dengan budget student kan. Aku tak sempat nak snap semua gambar makanan yang dihidangkan. Alasan, lapar beb! Kamera letak tepi lah. 


Performances malam tu memang kelasss! Superb and awesome. Aku paling terpukau dengan show dari Mrgic Quest. Very talented. Magic show, main angklung, menari bollywood, mask changing dan banyak lagi lah. Terpukau habis. Lupa makanan sekejap! Hehehe. Another show, ada live band budak kolej aku sendiri. Berbakat sungguh dorang ni!


Dan yang paling best, performance malam tu bila Aliff Satar muncul! Phew, sporting habis Aliff ni. Bawak 3 lagu untuk kiteorang. Lagu Better Man, Cukup Indah dan of course lah Lelaki Seperti Aku. Oh baby-baby lah ye kami jawapnya malam tu!


Souvenir pulak, tahun ni takde goodie bag tapi kiteorang dapat keychain Mandeta ditempa khas dari KL Pewter. Cantik dan memang memorable kan!


Last but not least, of course lah semua orang ber-camwhore kan. Termasuk aku. Malam ni lah semua orang cantik-cantik belaka. Kacak-kacak! Melaram sungguh. Comey ah semua. Geram aku tengok! Seriusly berbeza. Kalau hari biasa, pakai selipar pergi kelas, malam tu pakai heels. Yang lelaki pulak, selalu berjeans dan ber-tshirt malam tu, berbaju melayu bersamping. Memang glamour!


Lupa nak bagitau, malam tu aku bukan keseorangan. Sudah pasti, my sayang-sayang akan ada. Last-last minute, Arief dan Kirin ikut sama. Dan malam tu mengingatkan detik pertama kiteorang jumpa 3 tahun lepas. Sesi cam-whore tetap diteruskan. Lighting dan background bagus punya Kirin kata! Jadi jangan lepaskan peluang! Kehkehkeh

feeling model sekejap dan nampak sangatlah aku FAILnya. Budak dua ni paksa.
the real of us
Overall, Mandeta12 memang terbaik sepanjang aku berada di Kolej Kediaman Ungku Aziz ni. Mungkin tidak perfect di mata sesetengah orang, tapi on behalf of the guest, yes it is! Bukan senang kan nak run projek super-mega macam ni. Nak deal dengan banyak pihak dan perlukan banyak pengorbanan masa, duit dan tenaga. Kalau tak iyer-iyer boleh bermasam muka jugak jadiknya! Since aku pernah terlibat di sebalik tabir mega-project macam ni, so aku tau macam mana jerih perihnya. Tapi believe me, semua tu menyebabkan soft skill korang terasah dan yang paling penting majlis berjaya!

sekitar majlis

Tahniah aku ucapkan pada semua penerima anugerah. Semoga terus menabur bakti pada KUAZ. Tahniah jugak pada tuan pengarah Mandeta12, Azimsyazwan atas kecemerlangan majlis dan tahniah buat semua team Mandeta12! Keep it up guys. And for me, definitely it will lasting forever and ever!



p/s: balik singgah McD. Apakah tandanya? Makanan hotel, ciput! Ceh.




C-Real Sorry But I English Translation Lyrics

Last March, C-REAL made their way into the girl group line with “Joma Joma” which featured tap dance moves with its musical-esque beats and groove. C-REAL showed off their cute and bubbly charms with their visuals and choreography. The cutesy girl group is now trying a new transformation. For their new track, “Sorry But I“, they’re out to showcase their impressive vocal skills. C-REAL is changing from a loving and fresh image to a more feminine and mature image. The girls also display their acting talent in the vintage MV which was directed by Moon Seung Jae who also produced the MVs of SISTAR, DJ DOC, V.O.S, and more.

C-Real Sorry But I English Translation Lyrics


Again today, you say pointless things
Why are you doing this, why are you stressing me out?
Things can't always be good every day
But you say that I changed when I'm just whatever these days

Will you understand me with your wide heart?
Will you wait a little for me with your big heart?

* I wanna say love you I wanna say love you
But I don't think I'm ready yet
I wanna say love you I wanna say love you
But I guess I'm still thinking of something else


** Every night Every day Every time
Even when I'm with you (when I'm with you)
Every night Every day Every time
I think of him (I think of him)
Every night Every day Every time
Even when I'm with you (when I'm with you)
Every night Every day Every time
I think of him (I think of him)

Yesterday, you said it several times
You ask me where I'm looking at so blankly
At your question, which I can't answer
I just hang my head low and shed tears

Then with a sadder face, you look at me
You look at me as if you know something is up
No no no

* Repeat

** Repeat

Sorry Sorry I'm sorry baby
I'm so sorry
Sorry Sorry I'm sorry baby
Everything, everything is my fault

** Repeat

Sorry Sorry I'm sorry baby
I'm so sorry
Sorry Sorry I'm sorry baby
Everything is my fault

Selasa, 15 Mei 2012

Infinite Feel So Bad English Translation Lyrics

Infinite Feel So Bad English Translation Lyrics

Pass me by, I'll pretend not to have seen those eyes
I'll just say that I didn't see you
Please just ignore me
Before my shaking heart collapses

This coincidence happened once, twice, three times
Now it feels like you are destiny
For the last time, just once, twice, three more times, I keep missing you

Both of you are so precious to me, you and the person next to you
But why is it you who happened to take everything?
Everything that I ever wanted


Tears fall when I see you- I can't have you but I want you
Oh, my heart hurts when I see you
Can never be mine, mine, mine, mine

In my dreams, I am holding you
And I am saying these nonsense words, I love you

Rap)
Tears fall drop by drop
But I try to brush off my heart
Your embrace makes me breath
Just come into my arms and be still

I tried convincing myself that it's not and tried to avoid you
But now I became a cowardly man and I want you

Both of you are so precious to me, even my friend who is next to you
But why is it you who happened to take everything?
Everything that I ever dreamed of

Tears fall when I see you- I can't have you but I want you
Why did you touch my heart?

Rap)
It’s the place that you should be
Which decision is the right one?
I need you want you back
Stop, stop avoiding, swallow up the memories that are tangled up and scarred
I need you feel so bad
The scrunched up nervousness, I'll make it into a place of peace and spread it out within me

Now you are so precious, more than anyone else
I am going to you right now, after letting everything else go

I don't need anything else
Because I love you, because I love you
I will protect you, whatever it takes
I just need to look at you

I need you, I want you, I love you, feel so bad, feel so bad
I need you, I want you, I love you, feel so bad bad
I need you, I want you, I love you, feel so bad, feel so bad
I need you, I want you, I love you, feel so feel so bad

Infinite The Chaser English Translation Lyrics


Boy group INFINITE who climbed to the top after making a splash with each release last year has finally returned with a new album! Fans everywhere have eagerly been awaiting the release of their new mini-album ‘INFINITIZE‘ which has officially dropped on May 15th (KST). INFINITE has once again teamed up with Sweetune who produced their title track “The Chaser“. Like the title suggests, it’s a rather fast-paced track that sings of a man who is willing to let go of the woman he loves, but is determined to do whatever it takes to get her back, as long as his feelings for her do not change.

 “The Chaser” is another song in which fans will be able to sense the different charms of all 7 members, and it is already expected to be another chart-topper.

Tracklist
-The Chaser
-Feel So Bad
-That Summer
-With

Infinite Chaser English Translation Lyrics


Don't be sorry, you can abandon me spitefully and leave
If that's what you want, yeah, good bye
But that doesn't mean I have given up too
My love wins

Iya..,go first, uhgiya diyuracha..
Uhgiyadiya..I will win her back

Even if you're ahead for a bit, I will catch up

* Protect her, so she won't forget me
I will go till the end to the place where my person is

Rap)
Forget it, I knelt down and beat my heart that paused in front of the words of separation
Go away, I drag myself, who is burnt with sadness that is like rotton firewood
Why is your cooled heart making my heart race and wander every day?
I'm calling you, making myself stronger with love

Iya, go first, uhgiya diyuracha
Uhgiyadiya I will win her back
Even if I'll hurt for a bit, I will smile once again

* Repeat

Narrow the streets so I can catch you
I will risk everything to find my person

Rap)
Yes, I tried to cast you out with a spiteful heart as I trampled on my instincts
My obsession toward you became faint
And I'm calling it all love once again
Again today, I can't let you go or cut you out
As if I'm possesed, I chase after you, who is filled in my eyes

I'm sorry girl, I don't ever want to let go of the line that is you
But it's okay because I will turn back your heart
It's not a big deal even if my heart is ripped apart

* Repeat

My heart is like that, I only know one thing
So even though it is bent and in pain, it will love you

Don't be sorry, you can abandon me spitefully and leave
If that's what you want, yeah, good bye
But that doesn't mean I have given up too

A-JAX Never Let Go English Translation Lyrics

Idol group A-JAX (formerly known by the temporary name DSP Boyz) has released the music video for their pre-release single “Never Let Go”.

The music video features fellow DSP Media member Goo Hara of KARA. The boys don’t make an appearance in the video so the single should give listeners a better insight into their vocal abilities.

A-JAX “Never Let Go featuring KARA’s Goo Hara Lyrics

Because I only know you, because I can’t get over you
Woo hey yeah oh no
Listen

The sight of your trembling voice
I still can’t forget it, can’t forget
It’s still here
After losing my map
I can’t move anymore
Cause I don’t have a place to go back

(Ah)
The person who held your hand
That should have been me

(Ah)
How are you smiling
Oh tell me baby, that it’s a lie


*Because I can’t get over you
My foolish heart and lips only search for you
Baby, I can’t get over you
Tell me why, tell me baby why
Without you, I don’t have tomorrow

Even if I missed you as if my heart was going to rip
I’ve endured it, I’ve endured it
Like you said

The obvious excuse and lie that you will miss me a lot
I believed it all

(Ah)
Baby, the person who hugged you
That should have been me, yeah

(Ah)
Oh yeah
Are you that happy
Oh tell me baby,
Cuz I can’t let you go

*Repeat

If I have one wish,
It is for you to come back, please

If it could come true
I will bet on my everything

Cuz you are my everything
(You’re my everything)

Better than anything
(Oh yeah yeah yeah)

Nobody can substitute you, baby yeah

Cause I only know you
My heart and memory that have been deteriorated
Keep hurting me, yeah

(Yeah, listen)
After a long night, the sun definitely rises
After the rain, we will definitely look for the rainbow
(Hey)
I won’t give up no matter how scarred I am
I can’t, never let go

(Oh baby no more, baby no)

Till death, to me, it’s you only
(To me, it’s you only) oh no
Tell me why, tell me baby why (tell me why)
Without you, to me (to me)
There is no tomorrow

Yeah I can’t believe we came to this,
It’s breaking my heart
Woo hey yeah, oh no

Minggu, 13 Mei 2012

Seni Yang Tak Seberapa. Tapi Boleh Lah Kan?

As Salam semua

Belek-belek handphone, tengok kat gallery... hmmm nampak gaya takde satu pun gambar yang boleh membuahkan idea aku untuk menulis entry. Haish rasa sunyi dan sepi sangatlah blog kebelakangan ni. Busy bukan main nampak tuan blogger. Sampai ke hari minggu pun takde masa! Maaf, maaf. Memang betul tak ada masa, kalau ada dah lama dah aku upload 2-3 entry satu hari. *cewah*

Oh sebelum terlupa, masa kat Instagram hari tu ada sorang blogger muda, Syarafi mintak aku buatkan quotes  note yang macam selalu aku buat tu. Mula-mula tu aku memang tak dapat idea nak bagi note apa kat dia ni, aku pun terjah blog dia. Dia ni peminat art rupanya... apa lagi senang lah! Quotes about art memang banyak. 

Jadi, dengan kegigihan...aku pun buatkan satu untuk dia. Tapi nak nampak lebih klasik, aku gabungkan header blog dia dengan quotes note aku. Caranya, quotes note aku tu aku tampal dekat screen laptop dan amik gambar. hahahahaah. Lantaklah macam mana pun caranya. Janji cantik kan. 


header blog fi 


Hasilnya....jengjengjeng




Ni selepas aku Instagram kan. Aku suka sangat sebab dia vintage. Jeles pulak aku tengok. Hahaha. Takpe rezeki Fi tu. Aku harap Fi suka lah dengan benda tak seberapa ni. Buat suka-suka je. Takde apa pun nak bagi sebenarnya. Kalau nak dibandingkan dengan art yang Fi buat memang tak seberapa lah art aku ni. But I do believe that beauty is in the eye of the beholder kan?

Jap, jap... untuk semua pengguna Instagram, ini ada satu pesanan daripada seorang nenek.


Hamek kau! Aku pun kena setepek. Kehkehkehkeh...Nenek ni jeles lettew! 


p/s: aku tengah gila lagu Andai Ku Bercinta Lagi by Mojo. Sedap! 


Jumat, 11 Mei 2012

Instagram Socialmatic Camera Yang Sebenar

As Salam semua
Salam Jumaat

Sana sini sinun orang semua suka Instagram. Aku pun sama. Pencuci mata, buat aku senyum sorang, part paling best bila rasa macam kau spread the love around the world, ye lah setiap kali kau double tap screen satu love kecik akan muncul tanda kau 'in love' gambar tu kan! Aku suka sangat...

Pernah tak kau tengok Instagram Camera yang sebenar. Aku tak tahulah benda ni memang betul-betul wujud atau tidak, tapi kalau betul-betul ada, mak oi memang aku kumpul duit nak beli. Comel dia sama comel dengan fungsi dia. Bikin hati gua cair beb!

mencair sudah
Katanya, Instagram Socialmatic Camera ni dilengkapi dengan 16 GB mass storage, Wi-fi, Bluetooth, optical zoom, webcam apps, internal printer, touch screen dan 2 main lenses yang sesuai untuk 3d filter. Aku dengar pun aku dah cair wei. Memang awesome lah kalau dapat sebijik kan. Confirm bawak kehulu kehilir. Confirm aku makin camwhore! 


Harapnya benda ni memang betul-betul ada dan yang paling penting, harga biar berpatutan lah mintaknya. Taklah aku macam gelap mata sangat nak spend duit kan. Heheheheh. Sapa lagi guna Instagram? Jangan malu jangan segan...

sila follow aku : @InnanieAriff






p/s: comey-comey kan semua gambar instagram 




IU Don’t Like That Person English Translation Lyrics


Singer IU  finally returned with her new mini-album, ‘Twenty Year Old Spring‘ consists of three tracks and is a gift for her loyal fans who show her unending love and support.

IU Don’t Like That Person English Translation Lyrics


Is she still so great?
Does your heart drop just by a single phone call?
You even forgot what you were saying and think about something else
My heart is more surprised at your quickly hardened face
I've never met her but I really don't like her

* How much did you like her to be like this?
How much did you love her to be like this?
What was so great about her?
Why are you like this?

You said you forgot her, that you erased all of her
That it's all in the past so you don't even remember
But in reality, are you still embracing her in your heart
And still not being able to let her go?
I've never met her but I really don't like her

* Repeat

How much did you like her to be like this?
How much did you love her to be like this?
How can you make even me be in pain?
Until when are you going to be like this?

Why is she calling you when she coldly left you?
It's frustrating to see you pick up the call too
As I see you go through this, I still stick by you
For that, I'm the bigger fool
I'm the bigger fool for waiting for you

* Repeat

How much did you like her to be like this?
How much did you love her to be like this?
How can you make me be in pain?
I've never met her but I really don't like her

IU Every End of the Day English Translation Lyrics

Singer IU who displayed her growth as a musician by writing her own songs for last formal album ‘LAST FANTASY‘ has finally returned! Her new mini-album, ‘Twenty Year Old Spring‘ consists of three tracks and is a gift for her loyal fans who show her unending love and support.

 This is the first album IU has released since turning 20, and it reveals a more honest, and personal side of IU. The Pre-released self-composed track “Peach“ features an acoustic sound and sings of the butterflies that come with falling in love for the very first time. The sweet melody and the lovely lyrics will make fans feel as though they themselves are receiving a love confession from the nation’s sweetheart. Title track “Every End of the Day” written by Park Geun Tae, Kim Do Hoon, and Kim Yi Na is an upbeat, lighthearted song where IU’s beloved vocals truly shine.

The song sings of a girl who wants nothing more than for her love interest to understand her feelings for him. The song well expresses a woman’s desire for a man to make the first move, and the harmony created by IU’s bright vocals and the impressive string instruments is lovely enough to cheer up anyone’s day. “Don’t Like That Person” is an R&B style ballad song that sings of a woman who cannot forget a love that’s been lost.

The acoustic guitar sounds add to the bitter emotions of the girl who resents the man who will not give her the attention she seeks, and the emotion-filled track is sure to leave a strong impression on her fans. IU’s ‘Twenty Year Old Spring’ is the perfect album to welcome in the Spring. Remember to support IU by purchasing the music.

IU Every End of the Day English Translation Lyrics

Monday, Better day
A day that makes my heart rush like the first time
Sunday, Better day
A day when I think about you all day

I get greedy, wanting our relationship to get a bit closer
Just one step, that much closer
My monlogues, my whispers
You might be curious too

* It's because I like you
Even though I have on a cold face
My heart isn't like that, it's a lie
But foolish you makes me frustrated


** It's because I like you so much
Even though I have an indifferent face
I wait again and wonder what I should do
And at the end of the day, I say
I love you

One day, Holiday
A day that I really don't want to be by myself
One day, Cloudy day
A day where the sky is gray as if it's about to cry

Tears come, tears resembling my sad heart come
My heart that I've held back is flowing down all over the sky, all over the world
It's not just because I'm sad

* Repeat

** Repeat

My lips tell lies but
My eyes tell the words I really want to say
The words hidden inside my heart

It's because I like you a lot
Turn around and look at my slow paced footsteps
This is my heart that's waiting for you
If you've watched over me, you would know

It's because I don't know
Tell me so that I can hear your heart
I think it can work if you hold out your hand
But if the reason you hesitate is the same as mine
Please come to me now

Kamis, 10 Mei 2012

Romeo - Romeo Hati

As Salam semua

Hari ni memang aku mengucap syukur tak henti. Laptop yang dijangka telah kehabisan hayat untuk berbakti rupanya sekadar merajuk aje. Nasib rajuknya tak panjang. Balik UM, Alhamdulillah dia sihat sendiri. Rupanya salah aku sebab tak log out betul-betul. Datang-datang terus cabut bateri. Memanglah terkejut orang tu tiba-tiba jantungnya kena sentap kan. Itu pengajaran buat diri sendiri. Sebab tak reti jaga barang. 

Ok, next part of this entry akan aku tulis dengan hati penuh kegirangan. 
Dengan muka penuh bahagia dan senyuman tanda kesyukuran luar biasa.

dari kiri : Kirin, Arief, pwincess*eh*, Kal dan Akim 
Birthday bash aku kali ni memang diluar jangkaan. Buat pertama kali dalam 23 tahun ni, aku dapat prank sampai 3 kali. Ye sapa lagi kalau bukan dari idea 4 orang romeo yang tak sudah menceriakan hidup aku.

cair-cair kek ni, cair lagi hati aku! 
Prank aku pertama dengan birthday cake yang dah cair sebab pukul 2.30 pagi baru present kat aku. Beli dari pukul berapa entah si Akim dengan Kal ni. Memang gigih. Sebelum aku balik ke kolej, turun dari kereta di'mandikan' aku dengan tepung dan telur. Iyer muka macam zombie dah masing-masing. Baju baru aku dah jangan cerita lah, kompem melekit kena telur. Beg dan seluar dah ubah kaler ala-ala vintage. Time tu, aku berdoa supaya takde satu manusia pun yang nampak aku. Bukan sebab malu, tapi dikhuatiri memberi impak dan menaikkan halaju denyutan jantung mereka. Kehkehkeh. 

Kal yang selalu buat orang geram dengan perangai comel dia.
Akim yang caring. Susah senang sudi membantu
Petang 4 Mei 2012 tu, dibawaknya aku ke IKEA. Fully sponsored by Akim. Makan je apa yang aku nak, semua dia bayar. Oh, princess sungguh rasanya di hari itu. Waktu tu, aku dapat berita yang Kirin kena balik Penang sebab ada urusan keluarga. Ye, sungguh aku menangis. Sebab tak complete hari bahagia aku tanpa sorang BFF aku. Arief pulak belum habis kerja. Tunggu pukul 5 lah. 

Haruslah aku queen control. Duduk depan kan.  Rasmikan kereta baru Akim
Lepas pukul 5, dah amek Arief semua terus menuju ke KLCC. Lokasi prank kedua dan ketiga. Kali ni, Arief punya giliran pulak. Ditanggung sepenuhnya. Tengah tunggu order sampai, tu diaaaaaaa tiba-tiba Kirin datang. Bawak kek dan hadiah. Aduhai, menitis ayaq mata wei. Sebab dia kata kat aku dia balik Penang, rupanya gajet je lebih! Cissssss. Pandai kau plan kan. Rasa nak peluk je sorang-sorang, *eh harom-harom. And that moment will stay remain freshly in my heart. Complete semua dah ada disisi. Hukhukhuk T_T syahdu.

Arief, soon be a Dr. 
Kawan susah senang jugak since aku first year
Tengah borak and prepare all the things, Akim dan Kal pulak sampai. Konon-konon dorang pergi toilet. Padahal, membungkus hadiah rupanya. Aduhai, sekali lagi aku terkedu. Sebab aku tak expect planning sampai macam ni. Cukuplah korang semua ada dengan aku masa birthday aku. Tu dah memadai! 

the princess. boleh gtu? 

Kalau kau tanya perasaan aku, memang aku tak boleh cakap. Ini semua pelengkap hidup aku. Penceria aku di kala duka. For what ever reason and for what ever time. They always by my side. Mereka pengganti keluarga aku bila aku jauh dari Johor. Kalau nak diikutkan, memang tak terbalas budi baik mereka menjaga aku. Memberi aku semangat bila aku jatuh, marah aku bila aku buat salah dan meneman aku tak kira masa susah dan senang. Family aku dah kenal mereka semua. Jangan risau. Sebab tu dapat green light. Insya-Allah aku masih menjaga batas.



Aku tak pernah mintak ini semua sebagai ganjaran persahabatan kita semua. Cukuplah dengan keikhlasan dan kesayangan yang tak berbelah bagi korang buat aku. Di waktu aku susah, senang, jatuh dan bangun. Kau semua tetap ada di sebelah aku. Kalau kau semua perempuan, dah lama aku peluk cium korang satu-satu lah. Tapi itu semua haram bagi kita kan.... moga kasih sayang je jadi penghubung kita. Ewah. Terima kasih sang romeo-romeo!


p/s: friends is the colours of our life kan...




Blog Archive