Sabtu, 28 Januari 2012

Kerabu Pegaga Taugeh & Kerang

As Salam semua

Sapa masih belum lunch? Kalau belum, pergi makan cepat-cepat. Nanti perut masuk angin. Sakit perut,  dah tak boleh nak berbloging. Hehehe. Aku, Alhamdulillah baru lepas makan tengahari. Sedap masakan mak. Walaupun simple, tapi lazat hingga menjilat jari. Masakan semua mak kat dunia ni memang sedap belaka lah kan! Puncanya? Dimasak dengan penuh kasih sayang...

Hari ni, lauk tengahari aku very the simple. Tapi signaturenya ialah Kerabu Pegaga Taugeh campur kerang. Walawei. Sedap yang ampun!


Kerabu masakan Melayu kan? Entah. Aku pun tak sure. Sekali sekala dapat makan simple dan sedap macam ni memang heaven. Kalau kat kolej, celah manalah kau nak merasa kerabu yang maha lazat kan? Dah lah lazat, baik untuk kesihatan juga. Pegaga kan banyak khasiatnya! Korang lunch apa hari ni? Jemput makan semua! 

0 komentar:

Posting Komentar

Blog Archive