Kamis, 27 Oktober 2011

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger. Jom Serbu !!

Salam semua

Nak join segmen dari blogger Kecik Tenonet Manis-Manis ni nama Lyssa Faizureen. Kelasss sangat blog dia sebab ada tutorial yang banyak dan mudah. Mari serbu segmen dia ni. Kompem ramai yang join. Dateline sampai petang ni je tau, pukul 4. 




Cerita Mengenai Latar Belakang Diri Korang:

Nama aku Innanie Ariffin. Pelajar tahun 3, jurusan Undang-Undang di Universiti Malaya. Nak specialised dalam Child Law, Medical Law dan Media Law. Insya-Allah. Asal dari Kluang, Johor. Seorang yang suka bercakap, tapi of course lah bukan bercakap perkara tak berfaedah. I'm a browns-lover. Most of my things are brown. Lovers of 3B which is Books, Bags and Billion$! Mudah didekati sebab peramah dan aku suka fight for right! That's why i really love to be a lawyer.


Kenapa Korang Buat Blog ??

Ramai orang menganggap blog sebagai diari peribadi online.But not for me. Yes, I do put my private story there. Tapi tak semua. Pada aku, blog is a medium to share your thoughts, your minds and your knowledge. So, aku buat blog untuk tu semua. Aku tak suka blog yang merepek-repek cerita pasal boifren atau gefren secara keterlaluan. Aku lebih suka blog yang mendatangkan manfaat dan matang. Sebab aku tak nak rasa membazirkan masa duduk online lama-lama semata-mata nak baca kisah budak-budak bercinta. Bukan jeles ke hape, tapi meluat lah! So, bila aku share some knowledge there, aku pun berharap aku dapat kebaikan mutual. Jadi, tujuan aku buat blog adalah aku nak share knowledge yang aku ada, dan nak tambah lagi knowledge aku. 

Siapa Orang Yang Telah Menarik Anda Untuk Ceburkan Diri Dalam Dunia Blog ??

FRIENDS. My ex-room mate masa 1st year. Namanya Kak Azimah. Yes, kawan memang mampu mempengaruhi diri korang. Sebenarnya, takdelah dia menarik sangat. Tapi aku suka cara dia melontar idea, menaip entry di malam hari dan berkongsi pengetahuan. She is an Islamic-Blogger. Banyak ilmu yang dia kongsi. Pada mata aku, menulis blog itu COOL! Cool sebab kau ada dunia kau sendiri. Kau ada kawan-kawan maya kau sendiri. Kau ada pengikut kau sendiri dan kau juga ada style kau sendiri. Itulah COOL! 




p/s : This is the way to make a good network!




Yes, siap! Kalau korang nak join jugak, jangan malu jangan segan. KLIK SINI SEKALI SAHAJA! 



0 komentar:

Poskan Komentar

Blog Archive